V únoru 2017 vychází – 1. část

Druhý měsíc tohoto roku a nová dávka zajímavých knih.

~ Česko ~

Zrada (Univerzita výjimečných #2)
Joelle Charbonneau

6.2.2017
Fragment

Cie se podařilo zvládnout náročné zkoušky a prožívá své první dny na univerzitě v Tosu. Vzpomínky na brutální testování, při kterém umírali lidé, ji však děsí ze spaní. Ostatní studenti, kterým vymazali paměť, žijí v blahé nevědomosti. Cia však ví své. Ve snaze odhalit odpornou pravdu o vražedných praktikách nejvyšších vládních úředníků vystavuje sebe i své blízké…

Svádění a láskominy
Tara Sivec

6.2.2017
Mladá fronta

Svobodné mamince Claire je něco přes dvacet, a aby si vydělala na rozjetí vlastního podniku a svému hubatému, přesto neuvěřitelně rozkošnému (když spí) dítěti zařídila lepší život, pomáhá své nejlepší kamarádce prodávat erotické pomůcky. Když se v baru v jejím rodném městě objeví Carter, s nímž kdysi strávila noc, která navždycky změnila její život, a nepamatuje si z ní nic než jedinečnou čokoládovou vůni, Claire se postará o to, aby na ni tentokrát nezapomněl.

Carterův šok z toho, že má čtyřletého syna, je sice velký, stejně jako Claiřin strach, že Carter kvůli jejím striím a téměř nulovým postelovým zkušenostem vezme nohy na ramena, přesto se oba pokusí udělat vše proto, aby dosáhli šťastného konce. Varování: obsahuje barvité líčení postelových radovánek, spoustu expresivních slov a tolik sarkasmu, že by porazil i koně.

Umrlčí cesta
Peter May

6.2.2017
HOST

Pokud byste někoho zabili, pamatovali byste si to. Nebo snad ne? Na opuštěnou pláž na hebridském ostrově Harris moře vyplaví neznámého muže. Je těžce podchlazený a sotva naživu. Neví, kdo je, ani jak se tam dostal. U sebe má mapu takzvané Umrlčí cesty. Netuší, kam ho zavede, ale ví, že se po ní musí vydat. Detektiv George Gunn vstupuje na břeh ostrůvku ležícího dvacet mil západně od Vnějších Hebrid se zlou předtuchou. Na skále tu byl nalezen muž utlučený k smrti a detektiv musí zjistit, kdo to udělal a proč.

Dospívající dívka leží ve svém pokoji v Edinburghu a zoufale se snaží zjistit pravdu o smrti svého otce, průkopnického vědce. Čím víc se dozvídá o povaze jeho výzkumu, tím víc tuší, že za jeho zmizením stál někdo jiný. Umrlčí cesta sleduje tři nebezpečné cesty k šokující pravdě — a ke zjištění, že nevědomost nás může stát život.

Padesát odstínů temnoty (Padesát odstínů #2)
E L James

6.2.2017
XYZ

Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží novou smlouvu, nemůže odolat a vrací se k muži, kterého miluje. Postupně odhaluje všechna tajemství a zjišťuje, že jeho padesát odstínů šedi je temnějších, než si kdy dovedla představit. A zatímco Christian bojuje se svými démony, Ana musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve svém životě…

Harry Potter: Kouzelná místa a postavy – omalovánky
6.2.2017
Albatros

Vdechněte vlastní pojetí světu Harryho Pottera a podívejte se na známá místa! Vítejte ve světě barev, kde potkáte své oblíbené postavy z filmů o Harry Potterovi a podíváte se na známá místa. Naše omalovánky vás provedou Bradavicemi i Příčnou ulicí, nahlédnete ke Gringottům i k Dursleyovým. Je jen na vás, jaké odstíny tomuto světu vdechnete, a jako inspirace vám opět poslouží nádherné skicy a barevné záběry z filmů.

Vášnivý lhář (Divoká sezóna #4)
Christina Lauren

8.2.2017
JOTA

Na dvojku, co nechce randit ani se do sebe zamilovat, jsou spolu nějak často nazí. London Hughesová se po několika letech strávených na vysoké škole oddává surfování, po nocích pracuje za barem, vysedává s kamarády a důkladně zkoumá, jak to vlastně v životě chodí. Všechno jí jde skvěle, nic neřeší, nic neplánuje. Ale když ji jednou ráno spláchne pořádná vlna a večer ji úplně převálcuje sexy úsměv Luka Suttera, vychýlí se trochu ze svého kurzu… a nabere jeho směr. Jasně, Luke je na první pohled plejboj, ale vytrvalý hlas v hlavě jí pořád opakuje: Prostě to zkus – je to jen jednorázovka. Luke funguje v módu děvkaře tak dlouho, že už se ani nepozastavuje nad tím, co vlastně dělá.

Ale po úžasné noci s London si uvědomí, že se od zničujícího rozchodu vůbec nikam neposunul, ať už se vrhal kamkoliv – a s kýmkoliv. Díky London zatouží zase po něčem víc. Každý vztah tvoří vždycky dva… a jejich minulost. London si s Lukem sice užívá, ale když zjistí, jaká je jeho minulost – konkrétněji, kdo je kdo v ní – všechno se nějak zamotá, což je přesně to, čemu se chtěla vyhnout. Pak už je to na Lukovi, aby změnil svůj život a přesvědčil ji, že nemá přehazovat výhybku.

Moje recenze

Skóre(Off-Campus #3)
Elle Kennedy

8.2.2017
Baronet

Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu DiLaurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.

Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Prostě si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama – a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.

Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.

Moje recenze

Krvavé ostří (Skleněný trůn)
Sarah J. Maas

13.2.2017
CooBoo

Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka!

Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.

Siréna
Kierra Cass

13.2.2017
CooBoo

Láska je vždycky risk i zisk

Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít.

Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce.

Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.

Divoká píseň
Victoria Schwab

13.2.2017
CooBoo

Vítejte v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.

Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.

August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.

Jejich město je rozdělené.

Jejich město se rozpadá.

A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..