Ohlédnutí se za rokem 2016

I když už je únor a většina blogerů nejspíš tyhle sumarizující a zhodnocující články dávno publikovala, já se k tomu dostávám teprve teď. Jak už to tak u mě bývá, nemůžu být nikdy v klidu a rok 2016 je toho jasným důkazem. Byl bouřlivý až do samotného konce. Jako na houpačce – jednou nahoře, jednou dole. A tak nějak se to odrazilo i na blogování. Nějak nebyl čas a když už ano, nebyla moc chuť.

Ale i po těch letech to dělám ráda (ačkoliv jsem si uvědomila, že jsem několik měsíců nevyhodnotila svou soutěž, za což se omlouvám a udělám to co nejdřív) a nechci se toho vzdávat. Tak teď už dost melancholie a vzhůru do přehledu loňského roku!

Podívejme se na důležité události jednotlivých měsíců:

Leden, Únor, Březen

I po roce přežily mé dvě nové rubriky – Tento měsíc v kinech a Filmová recenze. Trochu mě mrzí, že rubrika Padlo mi do oka u mě jaksi upadla v zapomnění, ale polepším se a zase ji opráším. Byla by to škoda ji nechat jen tak ležet. I když už poslední roky nějak extra na knižní srazy nebo akce nechodím, protože je z větší míry ani časově nestíhám a víc jak polovinu nynějších knižních blogerů vůbec neznám, v únoru jsem se podílěla na Křtu knihy Adaptace. Kromě toho jsme se dočkali druhého ročníku Knižní šifry a náš eshop Knižního vesmíru se objevil na knižním veletrhu v Ostravě. Tam zamíří i letos, takže sledujte blog pro více informací.

Duben, Květen, Červen

Tohle období pro mě bylo poměrně náročné, protože jsem se opět stěhovala do nového bytu. Sem tam jsem něco přečetla, napsala nějakou tu recenzi, ale nic extra výrazného se pro mě na knižním poli nedělo.

Červenec, Srpen, Září

V červenci přišlo nakladatesltví HOST s poměrně zajímavou kampaní s názvem Knižní battle, kde jste měli rozhodovat, která kniha je podle vás lepší – Jiskra  v popelu nebo ódinovo dítě. Je docela škoda, že nebylo takových bojů víc, protože si myslím, že to byl skvělý nápad. A i když sem do přehledu odkazy na recenze nedávám, na scénář divadelní hry k Potterovi sem odkaz dát musím, protože mě neskutečně zklamal.

Říjen, Listopad, Prosinec

V říjnu blog oslavil své 6. narozeniny, ačkoliv mi to občas přijde jako včera, kdy jsem vůbec ze svého obyčejného blogového zápisníku recenzí nakonec udělala knižní blog. Panejo. Kromě toho jsem se podívala také na první knižní festival young adult žánru, Humbook. Nápad chválím, provedení ovšem výrazně pokulhávalo. Věřím, že se dočkáme i druhého ročníku, který bude lepší.

Loni jsem si stejně jako rok předtím dala za cíl přečíst ve čtecí výzvě GoodReads 100 knih, ale musela jsem číslo snížit na 80. I to pro mě byl pořádný výkon, překročila jsem ho o pouhé 4 knihy. Letos jsem si jich už rovnou raději dala 80 a uvidíme, kolik jich zvládnu.

Počet přečtených knih…

Počet přečtených stránek…

Celkový přehled přečtených knih za rok 2016…

I letos GoodReads vytvořilo speciální grafiky, kde máte krásně zpracovaný přehled o knihách, které jste za uplynulý rok přečetli. Na můj se můžete podívat tady, pár věcí vám z něho vypíchnu.

Nejkratší a nejdelší kniha…

Oblíbenost knih…

Rating knih…

Na přehled všech knih, které jsem v roce 2016 přečetla, se můžete podívat tady. A jaký byl váš rok?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..