V lednu 2017 vychází – 1. část

Máme tu nový rok a společně s ním i novou zásobu knih, i když leden zase tak nabitý není.

~ Česko ~

Ve tvých očích
Nicholas Sparks

9.1.2017
Ikar

Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem.

Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu…

Volání netvora
Patrick Ness

10.1.2017
Slovart

Třináctiletého Conora navštěvuje noc co noc netvor. Není to však ten, kterého Conor očekával – ten z noční můry, jež ho pronásleduje od doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Tenhle netvor je jiný.

Je to tajuplný přízrak z dávných časů, ukrývající se v podobě starého stromu za domem. Je tu proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce pravdu.

Scotland Street (Dublin Street #5)
Samantha Young

11.1.2017
Ikar

Shannon MacLeodová měla odjakživa slabost pro drsňáky. Jenže když se do nějakého zamilovala, obvykle skončila se zlomeným srdcem. Mezi jejími nepodařenými vztahy byl zatím nejhorší ten poslední, který málem skončil katastrofou. Když si Shannon najde práci v tetovacím salonu, kde pozná Colea Walkera, nejradši by se otočila na patě a utekla.

Je potetovaný, sebevědomý, sexy, okouzlující – a pro ni naprosto nepřijatelný. Cole jí dává od začátku najevo, že ho uhranula, ale Shannon o tom nechce ani slyšet. Přesto ale musí postupně uznat, že pod drsnou slupkou se neskrývá další násilník, ale muž, který si její důvěru zaslouží.

Čáry života
Veronica Roth

16.1.2017
CooBoo

Zapomeň na svou čest. Musíš jen přežít! Nová knižní série od autorky Divergence.

Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.

Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?

Serafína a čarovná hůl (Serafína #2)
Robert Beatty

16.1.2017
CooBoo

Serafina porazila tajemného muže v černém plášti a současně zjistila, že není obyčejnou dívkou, ale napůl šelmou. Nyní se vydává každou noc do lesa a učí se, jak v něm přežít. Avšak brzy zjistí, že uvízla mezi dvěma světy: Je moc divoká na honosný dům, nádherné šaty a velkolepé plesy, a naopak příliš lidská, aby se připojila ke své rodině v lese.

Když na dům začnou útočit zlověstná zvířata, je Serafina jediná, kdo se jim může postavit. Kdo za těmi útoky stojí a hraje v nich nějakou roli zničený černý plášť? Útoky se stupňují a Serafina si uvědomí, že zlo sahá mnohem dále, než si kdy byla ochotná připustit. Zvládne odvrátit děsivou hrozbu a přijmout svůj osud?

Hvězdy nad hlavou (Měsíční kroniky)
Marissa Meyer

23.1.2017
Egmont

Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život: vyjde najevo, jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové a jak se sžívala se svou adoptivní rodinou v Novém Pekingu; co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar; co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě.

Navíc blíže rozvede moment prvního Kaiova a Cindeřina setkání – tentokrát z princova pohledu –, a dokonce se dostane i na dlouho očekávanou svatbu.

Jako bonus je v rámci této knihy do světa Měsíčních kronik výjimečně zahrnuto také převypávění další pohádky – povídka Malá androidka odkazuje na známý příběh Andersenovy Malé mořské víly.

Griša (Světlo a stíny #1)
Leigh Bardugo

30.1.2017
Fragment

Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky…

Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků.

Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..