Filmová recenze: Dračí princ

Na tenhle film o vánočních svátcích úplnou náhodou narazila v televizi a zaujal mě natolik, že jsem si ho musela vyhledat a podívat se na něj znovu. Docela mě překvapilo i to, že je to film natočený podle knižní předlohy.

Režie: Indar Dzhendubaev
Scénář: Marina Djačenko, Sergej Djačenko
Kamera: Sergej Trofimov
Hrají: Matvej Lykov, Marija Pojezžajeva, Jola Saňko, Stanislav Ljubšin, Alexandr Lučinin, Ieva Andrejevaitė

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha.

Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman… jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov?

Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná.

Moc ruských pohádek z posledních let jsem neviděla. Když se totiž řekne ruská pohádka, napadne mě jako první Mrazík… který je starý už nějaký pátek, že. U téhle pohádky jsem byla velice mile překvapena. Jasně, chvílemi to opravdu působilo „typicky“ rusky – pokud se něco takového dá říct, ale i tak jsem se bavila.

Hlavní hrdinové byli spíše takoví modelové, respektive hlavně hlavní hrdina rozhodně byl 🙂 Přišlo mi, že to bylo postavené hlavně na tom, jak skvěle vypadá téměř nahý a totálně nahý. Ale co, tělíčko měl pěkné, i když v některých úhlech zase tak moc sexy nebyl… a na mě byl teda asi až moc hubený. A hlavní hrdinka mi z počátku pěkně pila krev, ale později se ukázalo, že je drsná jak cyp (jak se u nás na Karvinsku říká).

I to grafické zpracování stálo za to. Netušila jsem, že jsou ruské fantasy filmy takhle daleko. Kdoví proč mám o nich nějakou zaostalou představu. A ta hudba! Ta se ke všemu skvěle hodila. O to víc se mi to líbilo.

Pokud o tomhle filmu slyšíte poprvé, rozhodně vám doporučuju se na něj podívat. Já zklamaná nebyla a určitě se na něj podívám brzy znovu. Přece jenom… ty břišáky za to stály.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

12 Responses

  1. Eva Stefikova napsal:

    Ja si film totalne zamilovala a nad hl. Hercem jsem slintala. Jinak knihu jsem hleda hned po zkouknuti, ale nic nenasla…

    • Petra napsal:

      kniha podle které se natočil film se jmenuje Rituál.od spisovatelské dvojice Marina a Sergej Djasčenko.

  2. Romi napsal:

    Keď som to pozerala som si hovorila, že by to bola super kniha a ono to fakt bolo podľa knižnej predlohy. Veľmi sa mi to páčilo 🙂

  3. moira napsal:

    já na to taky narazila o Vánocích náhodou a s sestrou jsme se zamilovaly. Do filmu, i na mě byl hlavní hrdina moc hubený a nemohla jsem se zbavit představy Edwarda Cullena. Myslím, že to dělaly ty vlasy. 😀 Anyway, když jsme zjistily, že to byla ruská pohádka, dost nás to překvapilo, měly jsme podobné představy jako ty. Na druhou stranu to ale mělo tu ruskou atmosféru… nebo možná jen severskou, hlavně ten začátek si mě úplně získal. :))

  4. C.ind.ere.lla napsal:

    Náhodou jsem viděla během svátků a hrozně mile mě překvapil. Od ruské pohádky jsem toho moc nečekala, ale tohle bylo vážně super. Nemluvě o tom, že hlavní hrdina je vážně neskutečně pěknej chlap. 🙂 A ta opička či co to tam s ním žilo za tvora, byla taky hrozně roztomilá. 🙂

  5. Oh, děkuji za inspiraci! Tak tohle by se mi opravdu mohlo líbit. Nevidím důvod, proč se nekouknout na sexy dračího prince. Skvělý typ. :o)
    Chensie Ips Svět mezi řádky recently posted..Recenze: VLCI (František Kotleta)My Profile

  6. Dragita napsal:

    Díky moc za tip. Už jsem se na to podívala a bylo to naprosto úžasné. Krásný herec, ach, a ještě krásnější drak! Příběh také stál za to, držel při sobě, měl hlavu a patu… a ta atmosféra. :)) Neviděla jsem Dračího prince naposledy.

  7. Jana napsal:

    Film byl skvělý. Zamilovala jsem se do něj na první kouknutí.A ta hudba! 🙂 Jen se mi nepovedlo dohledat knižní předlohu, což me mrzí, ráda bych si to i přečetla.

  8. pupa napsal:

    Ruská pohádka byla a je pojmem!! Rusové to měli vždy výborně zvládnuté, umí to, mají dobrý rozpočet a v neposlední řadě to nebývá jen slaďák. Pokud někdo z vás vládne ruštinou nebo zná film skoro zpaměti doporučuji zhlédnout v originále 🙂 Knihu jsem taky sháněla bohužel knihovny u nás disponují pouze jedním titulem od manželů Dajčenkových v ruštině a tahle to není. Zřejmě nejsou ve svém sci-fi žánru tak populární, jako Sergej Ljukjaněnko-kterého mimochodem čtu moc ráda. Pokouším se sehnat titul v originále, ale zatím stále nic 🙁 Kniha podle které je film natočený se jmenuje Rituál.

  9. pupa napsal:

    Omlouvám se, chybička se vloudila, má to být Djačenko. Jinak našla jsem knihu na Amazonu v originále: https://www.amazon.co.uk/Ritual-Marina-i-Sergey-Dyachenko/dp/5170033966

  10. Iva Sedlmayerová napsal:

    Dnes jsem pohádku viděla, a opravdu se mi moc líbila. Hledala jsem knihu, a bohužel nenašla. Je možný že u nás nevyšla

  11. Eva napsal:

    Nádherná pohádka, dokonce jsem i uronila slzičky. Ruská a krásná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..