Filmová recenze: Dívka ve vlaku

Když měl loni tenhle film premiéru, jaksi se mi podařilo se mu úspěšně vyhnout. Nejdřív jsem na něj chtěla jít, ale pak jsem si přečetla několik ne zrovna pochvalných recenzí a raději jsem to vzdala. Dostala jsem se k němu tedy až teď.

Režie: Tate Taylor
Scénář: Erin Cressida Wilson
Kamera: Charlotte Bruus Christensen
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Édgar Ramírez, Allison Janney, Lisa Kudrow, Laura Prepon, Marko Caka, Mauricio Ovalle

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár.

Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason‘. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí.

Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela…

Ani vlastně pořádně nevím, co si o filmu myslet. Věřím, že knižní předloha je nejspíš lepší, přesto mi film nepřišel zase tak špatný. I když ano, do jisté míry byl docela předvídatelný a samotné rozuzlení se také dalo tak nějak odvodit už od dobré půlky filmu. Tedy… pokud už toho máte načteno a nakoukáno dost. Ony se totiž ty zápletky často opakují.

Emily Blunt mám jako herečku moc ráda, takže jsem se na její postavu dost těšila, i když jsem už dávno věděla, že má hrát zlomenou alkhoholičku, co tápe svým životem. Docela mě překvapila. Nejsem moc zvyklá na to, že by hrála podobné typy postav. Kromě Blunt se ve filmu mihnou i jiné známé tváře. Třeba Lisu Kudrow bych tam nečekala, i když to byla jen jedna menší rolička.

Celkově ve mě film vyvolal chuť zjistit, jak to vlastně celé skončí a co se vlastně stalo. Jen se to rozuzlení dalo docela odhadnout, což byla škoda. Ale to bych asi byla zase moc náročná. Na takové do odpolední nebo večerní pokoukání fajn, ale stačilo to asi jednou.

Dívka ve vlaku je mysteriózní thriller tak akorát. Ani vyloženě špatný, ani vyloženě úžasný. Blunt svou alkoholičku hraje skvěle, ale něco tomu chybí. Možná by stálo za to vyzkoušet ještě knižní předlohu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..