V prosinci 2016 vychází – 1. část

Další měsíc, další dávka knih, které si zaslouží vaši pozornost, i když už jsme tedy skoro u jeho konce…

~ Česko ~

Prach (Silo #3)
Hugh Howey

1.12.2016
Knižní klub

Kultovní román Silo čtenářům představil fascinující a propracovaný postapokalyptický svět podzemních základen. Turnus vylíčil, co stálo u zrodu tohoto světa. A v Prachu, závěrečném dílu bestsellerové trilogie, se tento svět dobere svého konce.

Život v silech už nebude mít dlouhého trvání: operace Padesát Světového řádu spěje k vyvrcholení, to však bude jiné, než mohl kdokoli očekávat. Osudy hrdinů ze Sil 1, 17 a 18 se protnou, aby přinesly poslední velký příběh a odpovědi na otázky, které se vinuly celou sérií.

Prach vypráví o nezlomné touze přežít navzdory osudu i okolnostem. Vypráví o zlobě, zkáze, naději a vykoupení. A hlavně o lidech a jejich existenci ve světě, který je až nebezpečně povědomý – ve světě, jehož zkázu (jsme) si přivodili sami…

Bronzový klíč (Magisterium #3)
Cassandra Clare, Holly Black

5.12.2016
Yoli

Třetí ročník Magisteria měl být pro Calluma a jeho přátele, které celý kouzelnický svět oslavuje jako hrdiny, procházkou růžovou zahradou. Nebezpečí však číhá na každém rohu a Call zjišťuje, že bezpečno není nikde. A už vůbec ne v podzemních tunelech magické školy, kde číhá tajemný špeh, který mu usiluje o život. Callovou jedinou šancí je vypátrat ho dřív, než se on dostane k němu. To však není vůbec jednoduché, zvlášť když se školou začínají šířit znepokojivé klepy a on nemá nejmenší tušení, komu může věřit…

Zakázané přání
Jessica Khoury

7.12.2016
Marmer Media

Když Aladin objeví kouzelnou lampu, džinka Zahra se zjeví ve světě, který neviděla stovky let – světě, kde jsou zapovězena kouzla a samotná existence Zahry je nebezpečná. Aby přežila, musí se s pomocí prastaré magie skrývat, dokud její nový pán nevysloví svá tři přání. Jakmile se však naskytne příležitost vysvobodit se, Zahra se musí rozhodnout: je její svoboda důležitější než její láska?

Moje recenze

Dreamologie
Lucy Keating

7.12.2016
Marmer Media

Kdo by nechtěl potkat kluka svých snů? Alice potká kluka svých snů – doslova. S Maxem cestují po světě a prožívají spoustu krásných a dobrodružných chvil. Ale je v tom háček! O všem se Alici jen sní… Do té doby, než se s otcem přestěhuje do Bostonu a začne chodit na novou školu. A koho ve třídě nepotká? Maxe – kluka z masa a kostí! Není ale takový, jakého si ho Alice představovala. Má komplikovanou povahu a cestu k sobě nenacházejí snadno. Za vším vězí dávný experiment, který jim hranici mezi realitou a snovým světem nadlouho rozostřil. Komediální příběh s laskavě potrhlými hrdiny a spoustou sympatických postav, které čtenáře donutí smát se nahlas!

Čtvrtý hrob pod nohama (Charley Davidson #4)
Darynda Jones

8.12.2016
BETA

Být Smrtkou je někdy vážně otrava. A protože se vyšetřovatelce Charley Davidsonové její poslední případ pořádně zamotal, vzala si volno, aby se mohla naplno věnovat sebelítosti. Když jí ale na dveře zaklepe žena, která je přesvědčená, že se ji někdo snaží zabít, musí Charley znovu vyrazit do boje… nebo se aspoň obléknout a učesat. Horší je, že sexy syn Satanův, Reyes Farrow, zmizel z Charleyina života, ale Charley není schopna na něho zapomenout.

Moje recenze

Napůl ztracený (Půlživot #3)
Sally Green

12.12.2016
YOLI

Příběh Nathana Byrda vrcholí – je to příběh o nebezpečích, která podstupujeme kvůli lásce. Sedmnáctiletý čaroděj Nathan Byrd je u konce s dechem. Zdá se, že Aliance, jejímž je významným členem, ve válce prohrává, a i když Nathan pozabíjel už spoustu nepřátel, nevypadá to, že by se tyranská vláda Rady Bílých čarodějnic v Británii chýlila ke svému konci. Nathan není o nic blíž ani svému osobnímu cíli: najít a pomstít se Annalise, dívce, kterou kdysi miloval, předtím než spáchala neodpustitelný zločin.

K tomu, aby Nathan ochránil sebe i Alianci, by mu mohl pomoct mimořádně mocný amulet, ale ten se nedá jen tak lehce získat. Ani Gabrielova láska nestačí k tomu, aby Nathana ochránila před válkou a před člověkem, kterým se stal. Závěrečný díl trilogie Half Bad není jen příběhem o čarodějích. Je to působivý a niterný pohled na podstatu dobrého a špatného, využívání a vůle k přežití.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..