Bouře

Autor: Julie Cross
Originální název: Tempest
Český název: Bouře
Knižní série: Rozděleni časem (Tempest)
Díl: první
Žánr: young adult, zvláštní schopnosti, cestování časem
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Přítomnost, rok 2009.
Devatenáctiletý Jackson je normální student… tedy téměř normální. Dokáže totiž cestovat časem. Nic nemůže změnit, jen znovu prožít to, co se už stalo. Po útoku dvou neznámých mužů se Jackson ocitne o dva roky zpět.

Minulost, rok 2007.
Jackson se nemůže vrátit zpátky do přítomnosti. Jaké tajemství ho obklopuje? Proč ho pronásledují neznámí útočníci? Stojí tváří v tvář „nepřátelům času“ a musí se rozhodnout, co všechno je ochoten obětovat pro záchranu svých blízkých a možná i celého světa…

Nakladatel: St. Martin (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 339 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 17.1.2012
Vydání v ČR: 18.10.2013

Datum četby: snad celý měsíc, listopad – prosinec 2016, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Zvýšila jsem hodnocení o hvězdu jen za tu poslední čtvrtinu knihy, která byla konečně k něčemu. Ten zbytek byl čirý děs.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Je docela vtipné, že o téhle sérii už vím několik let, ale dostala jsem se k četbě až teprve teď, když jsem začala vyklízet knihovnu. Raději jsem si nečetla ani žádné recenze a rovnou se do knihy pustila. A četla jsem ji celý dlouhý měsíc, protože jsem se nemohla vyhrabat z první poloviny. Ano, tak moc mě nebavila.

Přitom zápletka není vůbec špatná. Cestování časem je in, ale pokaždé to ztroskotá na nesmyslném vývoji a nedomyšlenosti časového paradoxu. Něco takového se právě stalo i tady. Bylo to tak zamotané, že to místy nedávalo ani smysl, navíc se půl knihy nesmyslně plácáte v podivné romanci, která stejně nemůže dopadnout dobře.

Naopak poslední čtvrtina knihy byla neskutečně akční, že jsem se nestačila sama divit, co všechno se děje a konečně jsem si k hlavnímu hrdinovi našla cestu. Jinak ovšem byly všechny postavy totálně na facku. Většinu času jsem jen koulela očima nad tím, co se to proboha děje a jestli to autorka opravdu myslí vážně. Takhle jsem se u knihy už dlouho nenudila.

Celkově si myslím, že má série potenciál. Ukázalo se to ovšem až v závěru příběhu prvního dílu, pokračování to může všechno hezky rozvést nebo naprosto potopit. Doufám, že to bude spíš stoupat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..