Turbulence

turbulence_bookAutor: Whitney G.
Originální název: Turbulence
Knižní série: Turbulence
Díl: první
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Gillian se tak nějak už smířila s tím, že je pro svou rodinu jen zklamáním, i když jí to pokaždé pije krev. Hlavně má tedy obavy se matce přiznat, že už dávno nedělá v novinách a nebydlí v hezké čtvrti. Místo toho občasně uklízí byty a dělá stevardku u Elite Airways.

Když se ale dozví, že ji její dlouholetý přítel celou dobu podvádí a myslí si, že je to tak naprosto v pořádku, je to pro ni poslední kapka. Zhrzená svým životem se rohodne najít útěchu v podobě jednorázovky s tajemným mužem, z kterého se vyklube muž, co jí ještě pořádně zamotá hlavu.

Jake miluje létání. Je to jediná stabilní věc v jeho životě. Jediná věc, na kterou se může spolehnout. A teď mu ji chtějí znepříjemnit. Jeho aerolinku totiž koupil gigant Elite Airways a právě tomu se chtěl Jake vyhnout. Svou frustraci a silnou sexuální náruživost utápí ve vášnivých nocích po celém světě v náručí všech možných žen.

Tedy až do cvhíle, kdy mu cestu zkříží osůbka, která mu udělá při první společné noci prohlídku jeho vlastního bytu. Sice si myslel, že tím svou zvědavost ukojí, opak je ale pravdou. Na Gillian nedokáže zapomenout a hledá způsoby, jak s ní prožít další společné chvilky. Jde mu ale jen o sex. Nebo si to alespoň on sám myslí…

Nakladatel: WGW Books (EN)
Počet stran: 412 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 30.8.2016
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 4 dny, listopad 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Celkové pojetí se mi líbilo, ačkoliv jsem byla častokrát zmatená a některé věci byly až moc přitažené za vlasy.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tuto knihu jsem viděla na několika zahraničních blozích, ale nijak výrazně mě podle anotace nezaujala. Asi jsem musela na tuhle leteckou tématiku teprve dozrát, aby mě vůbec chytla. Tak nějak jsem nevěděla, co čekat.

Kniha se sice nečetla vůbec špatně, ale častokrát jsem byla z vývoje situace zmatená. Příběh je totiž vyprávěný tak trochu zvláštně. Nejdřív si přečtete nicneříkající prolog, který vám bude dávat smysl až ke konci knihy, kdy jej  uvidíte znovu, a během rozvíjení příběhu se do všeho přimotají nějaké ty blogové zápisky s podivnými komentáři.

Všechno má samozřejmě svůj důvod a svým způsobem to autorka vymyslela docela zajímavě, ale to nic nemění na tom, že mě to místy dost otravovalo a nejspíš to bude i jeden z důvodů, proč jsem knize nedala plné ohodnocení. Kromě zmatečnosti mě totiž občas zarážela ta neuvěřitelná naivita a totální blbost hlavní hrdinky.

Chci říct… kolikrát musí ženská dostat po papuli, aby pochopila, že je to pitomec na entou? Čert vem jeho um v posteli, když se k vám někdo chová jako hovado, vykašlete se na něj. Jenže chtíč měl evidentně navrch. Na jednu stranu ji chápu, na stranu druhou mě štvala. Stejně tak i ta její touha mít s ním něco víc, ačkoliv jí dokolečka opakoval, že o to nestojí.

Ale chápeme, přece jenom je to romance. Jakýs takýs vývoj to mít musí, aby nás mělo co překvapit nebo rozplakat. Některé zvraty jsem nečekala, některá vysvětlení a důvody jsem tak úplně nechápala. Hlavní hrdinové byli docela dobrá dvojka, k žádnému z nich jsem si sice vztah nevybudovala, ale i tak mě tahle eroťárna bavila. Takže pro nějaké to vzrůšo je to kousek tak akorát.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..