Royally Screwed

royallyscrewed_bookAutor: Emma Chase
Originální název: Royally Screwed
Český název: Královsky v háji
Knižní série: Royally (Royally)
Díl: první
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Být neustále v hledáčku tisku, nemoci vyjít ven bez ochranky, držet se vždycky dekóra a přetvařovat se, i když vám není zrovna dvakrát fajn, s tím vším už se korunní princ Nicholas za celý život docela srovnal. Ale když mu jeho babička dá ultimátum, že si do konce léta musí najít nevěstu a oženit se, aby tak pozvedl náladu ve Wesccu, ví, že jeho „svbodný“ život je ten tam.

Dřív, než si bude muset vybrat ze seznamu vhodných kandidátek, se musí vypravit do New Yorku pro svého nezbedného mladšího bratra a přitáhnout ho zpátky domů… a taky se pořádně opít. Právě v takovém rozpoložení se ocitne v jedné malé kavárně na Manhattanu, kde potká ženu, která mu převrátí život vzhůru nohama. I když není urozeného původu a jejich letní románek nemá budoucnost, najednou začne chtít od života něco víc…

Olivia si nikdy nestavěla vzdušné zámky, vždycky se snažila stát nohama pevně na zemi. C ojného jí zbývalo, když bylo potřeba postarat se o rodinu a o jejich kavárnu. Sice se jim peněžně nevede zrovna dvakrát dobře, ale Olivia to nehodlá vzdát. Setkání s opravdovým princem, kterého nejdřív považuje jen za přitažlivého, leč hodně arogantního opilce, jí ale pořádně zamotá hlavu.

Poprvé v životě se rozhodne vzít si, co jí osud nabízí, a riskovat. I když všechno není jen černobílé a svět vysoce postavených a bohatých lidí je na hony vzdálený od toho jejího, učí se, jak nejlépe umí. A zároveň si užívá pozornosti muže, který jí začíná být bližší a bližší. Ačkoliv je jí jasné, že pro sebe mají jen léto, tak nějak se do toho všeho zamotá víc, než by přepdokládala…

Nakladatel: Everafter Romance (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 294 (EN), 328 (CZ)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN), vázaná (CZ)
Vydání v USA: 16.10.2016
Vydání v ČR: duben 2022

Datum četby: 5 dní, listopad 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: I když to bylo poměrně předvídatelné, i tak jsem se bavila… teda až na tu pošahanou část s holením.

Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Pokud čekáte nějaký převratný a dosud neodvyprávěný příběh, běžte radši o dům dál. V prvním díle nové série z pera Emmy Chase totiž nenajdete nic, co byste už nejspíš nečetli jinde. Už od začátku je poměrně jasný vývoj a tak trochu i konec, i když se přiznám, že mě i tak docela překvapil.

Oba dva hlavní hrdinové jsou sympaťáci, i když Nicholas mi kolikrát stylem vyjadřování a chování přišel daleko starší, než ve skutečnosti podle autorky byl, a Olivia mi zase v některých případech přišla neuvěřitelně naivní. Ale ono to k tomu asi tak nějak patří. Přece jenom mi kniha přišla jako typický harlekýnka.

To ovšem nemění nic na tom, že se mi kniha četla hezky a lehce. Takové příjemné oddechnutí po náročném dni. Jsem zvědavá na další díly. Pokračování se totiž zaměří na Nicholasova bratra, Henryho, který si snad bude vybírat nevěstu v rámci TV reality show a třetí kniha si nejspíš vezme na mušku štěstí Olviiny sestry, Ellie.

Vypadá to celkově na fajn romantickou sérii, co by vám neměla uniknout. Uvidíme, jestli se dočkáme i českého vydání. Přece jenom jsme dostali autorčinu sérii Zapletený, která mě sice už po prvním díle tolik neuchvacovala a nebavila, a ani její další série The Legal Briefs, mě tolik nedostala, ale Royally by mohla být topka.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..