Filmová recenze: Fantastická zvířata a kde je najít

Na nový film z HP universa jsem se těšila jako malá holka. Raději jsem si nepouštěl žádné rozhovory, nečetla žádné recenze, z trailerů a různých ukázek jsem myslím viděla jen dvě videa. Snažila jsem se držet od všech hodnocení a spoilerů dál, abych nebyla ovlivněná. A na film jsem si raději zašla rovnou dvakrát. Jednou díky předpremiéře a Neoluxoru, podruhé pak rovnou na 3D. Nejsem přece troškař, no ne?

fantastickazvirataakdejenajit_posterRežie: David Yates
Scénář: J.K. Rowling
Kamera: Philippe Rousselot
Hudba: James Newton Howard
Hrají: Eddie Redmayne, Dan Fogler, Colin Farrell, Ron Perlman, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jenn Murray, Jon Voight, Gemma Chan, Carmen Ejogo, Christine Marzano, Faith Wood-Blagrove, Lasco Atkins, Paul Bergquist, Jason Redshaw, Mitchell Thornton, Peter Breitmayer, Miroslav Zaruba, Akin Gazi, Attila G. Kerekes, Kornelia Horvath, Lobna Futers, Johnny Depp

Mlok Scamander připlouvá do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa.

Co se ale může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? Pořádná polízanice.

Kouzelníci se v Americe stejně jako v Evropě před mudly – tady jim říkají nečarové – skrývají a dělají vše pro to, aby je neodhalili a nezačala mezi nimi válka. Jenže Mlok jim to pěkně kazí, nebo je o tom alespoň KOKUSA přesvědčená. Za celým nebezpečím totiž stojí někdo nebo něco úplně jiného…

Jak jsem už psala výše, na filmu jsem byla dvakrát. Poprvé na mě totiž moc velký dojem neudělal a většinu času byl sice vizuálně krásný a hudebně naprosto výborný, po zápletkové části ovšem tak nějak… nudný. Na druhé pokoukání jsem už film vnímala jinak a dávala si pozor na detaily a propojení s celým HP universem.

I po odhalení a WTF momentu, které vás čekají v závěru filmu, jsem na tomhle kousku podruhé sledovala tak nějak skrytou zápletku, která podle mého začne více vystrkovat růžky v dalších dílech. U těch ale nemám nejmenšího šajna, o čem budou. Předpokládám, že v nich uvidíme své staré známé a pevně doufám, že celou hlavní čtveřici, ale jak to nakonec bude, nosí v hlavě snad jen Rowlingová.

Eddieho Redmayneho mám opravdu ráda a v této roli ostýchavého nespolečenského a hlavně do zvářat zahleděného podivína byl výborný. Sice mě fascinuje jeho skoro se nepohybující patka na stranu, ale i tak jsem měla nutkání si na ni zkusit sáhnout, protože ty vlasy… ty vlasy teda vypadaly naprosto famózně. S přehledem zatím nejlepší vlasy z celého HP universa, velká konkurence věčně ulízaného Lusicuse Malfoye. Dan Fogler byl jako nečar naprosto kouzelný a k popukání. Katherine Waterson s Alison Sudol zase správně nesourodá a děsně zajímavá sesterská dvojka.

Fantastická zvířata jsou krásným začátkem nového dobrodružství, u kterého tápou i takoví milovníci knih Harryho Pottera, jako jsem já. Teď jsme na tom všichni stejně a nezbývá čekat na druhý díl. Budou to dlouhé dva roky, ale do té doby budeme mít dostatek času všechno v prvním díle pořádně zanalyzovat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..