Suma sumárum za květen, červen, červenec a srpen 2016

Přiznám se bez mučení, že jsem na tuhle „pravidelnou“ dvouměsíční čumendu naprosto zazdila. Jestli mě sledujete dlouho, víte, že jsem to poslední měsíce měla pěkně chaotické a napráskané, takže jsem byla ráda, že vůbec žiju. Ani jsem si moc knih nečetla, natož abych je i kupovala.

Když jsem si ale všechny knihy teď dávala dohromady kvůli focení, uvědomila jsem si, že jsem úplně zazdila i článek o letošním Světě knihy, odkud jsem si taky nějaké ty kousky přinesla. Tak jsem se nakonec rozhodla všechno dát do jednoho velkého článku, abyste o nic nepřišli.

Knihy, které jsem si koupila na Světě knihy:

sumarum_2016_kccs_01

Božského milence jsem tam rozhodně nemohla nechat, jelikož víte, jak zbožňuju knihy Christiny Lauren a jak jsem moc vděčná, že u nás vycházejí i v češtině. Navíc s tak krásnými obálkami, které si pochvalují i samotné autorky. Jsem docela zvědavá i na poslední díl série, která teď v originále vyšla a ke které se snad brzy taky dostanu.

Spoutaný je poslední díl série Zapletený, nějak jsem se k němu ale ještě nedostala… což mě samotnou překvapuje. Asi to bude tím, že zatímco první díl byl skvělý, další knihy série mě zase tolik neuchvátily. Myslím si, že ani tento se mnou nezamává. A to je škoda, protože ta jednička vážně stála za to.

Koupi Objetí noci jsem dost dlouho odkládala, až jsem knihu koupila za necelých třicet kaček. Ano, sama jsem ještě stále v šoku. Vypadá to totiž, že se dalších dílů nejspíš v češtině nedočkáme. Nejspíš mají mizivou prodejnost, jinak si nedokážu vysvětlit, proč by ji prodávali tak lacino. Možná na tom má vinu i nový český překlad, na který si někteří čtenáři stěžovali?

Šeroprostor a Armagedon ve slevě jsem myslím koupila dohromady s časopisem Pevnost, protože oba první díly byly jeho součástí… a taky jsem je ještě nečetla, abych se rozhodla, jestli mi další díly za koupi v češtině vůbec stojí. Průlom jsem si pak koupila taky za cca třicet kaček ve výprodeji. První díl série mě bavil, tohle je bohužel myslím třetí, druhý nějak nemůžu sehnat.

No a na konec jsem si nechala Magii změny, na kterou jsem se v českém překladu ohromně těšila a kterou jsem vlastně dostala od samotné překladatelky. Obrovský dík jí patří hlavně za krásné věnování s tak úžasnou malůvkou, že mi ji všichni záviděli. No jen koukněte!

sumarum_2016_kccs_02

Kráááása!!! Ještě jednou mockrát děkuju!

sumarum_2016_kccs_03

Jídlo jako životní styl jsem myslím dostala ke koupi u stánku Mladé fronty. Recepty jsou v něm tak nějak akorát, ale nic převratného. Čtvrtý díl komiksu Upíří polibky jsem našla náhodou, protože jsem ani nevěděla, že vyšel. Děti vánice jsem si koupila od naší Temnářky a myslím, že je mám i s podpisem. No a vyfotila jsem vám i skvělý notes s Audrey jsem tam prostě nemohla nechat. I když nemám ani páru, co si do něj budu psát, protože takových notesů mám pomalu tři prdele. Ale když musíš…

sumarum_2016_kccs_04

No a ještě nakonec nadílka drobnůstek a blbůstek. Nějaký ty záložky, placky, ukázky z knih, program, mávátko a tak dále.

Knihy, které jsem si koupila:

sumarum_2016_kccs_05

Školu dobra a zla a Svět bez princů jsem si nově dokupovala, protože se mi série ohromně líbila a protože jsem první dva díly měla půjčené k přečtení od Meghan – za což jí ještě jednou moc děkuju, neobjevila bych jinak tak skvělou sérii.

Zrcadlení je poslední díl série Šepotání, jehož první díl mě naprosto uchvátil, i když je v něm zpropadený milostný trjúhelník jak hrom. Měla bych se dokopat k přečtení dalších dvou dílů, když teď snad mají v češtině vycházet i povídky.

No a od mé ó milované Meg Cabot konečně v češtině vyšel i třetí díl série Podsvětí, Láska přemůže i smrt, která se od jejích jiných young adult sérii liší tím, že je na její styl spíš temnější. Jsem moc ráda, že se k nám série nakonec dostala i s originálními obálkami, co mi stále berou dech.

A pak tu máme ještě druhé omalovánky z HP universa, protože ty nesmí žádnému Potteromaniakovi chybět!

sumarum_2016_kccs_06

Pokud jste ještě nečetli skvělou sérii od Daryndy Jones, okamžitě si běžte knihy koupit! V češtině vyšly první tři díly, čtvrtý se chystá na listopad. Já mám tady už šestý, sedmý a osmý díl. Vážhně tuhle sérii zbožňuju. Zatím mám za sebou pět dílů a všechny, opravdu všechny, byly skvělé. Akorát jsem nějak zapomněla napsat recenzi na pátý díl… Upsík. Doufám, že autorka nepoleví a další díly budou stejně boží.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

sumarum_2016_kccs_07

Jak stvořit dívku a Panství Edenbrooke jsem myslím recenzovala pro Neoluxor už dááávno, ale knih jsem se dočkala až v posledních měsících. Jak stvořit dívku nebyla tak úplně klasická Moranová, ale i tak byla moc fajn. No u Panství Edenbrooke pevně doufám, že se dočkáme i dalšího dílu. Byla to skvělá romantická oddychovka.

~ Uveřejněné recenze ~

Panství Edenbrooke

Poslední výkřik

Magie změny

The Forbidden Wish

Unhooked

Paper Princess

The Lie

Nuts

Wicked Sexy Liar

Cream of the Crop

Broken Prince

Jiskra v popelu

Bossman

Aaaaa jinak se kromě Světa knihy nic extra nedělo… anebo o tom moc nevím. Nějak jsem žila v informačním vakuu a byl čas jen na ty recenze 🙂 Snad jsem vás alespoň na nějaké knižní kousky nalákala.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..