Pevnost 11/2016

pevnost_bookNejvětší lákačka: Fantastická zvířata a kde je najít
Největší překvápko: Měsíční kroniky
Nejzajímavější vhled: Doctor Strange
Knižně mě zaujalo: Stín krkavce
Knižní příloha: Ekhö 1 + 2 – Zrcadlový svět

Už je to zatraceně dlouho, co jsem psala svou první – a také poslední – recenzi na tehle časopis.

Pamatuju si ho už od jeho začátků, od té doby ušel už neuvěřitelně dlouhou cestu a z pouhého časáku pro všechny fantasmagoriky (jako jsem já) se stal takový mišmaš všeho, co zajímá všechny pořádné fanoušky fantasy, scifi, ale také počítačových her nebo her deskových. Zkrátka nepřijdou ani milovníci komiksů nebo povídek.

Přiznám se, že nová podoba Pevnosti je důstojnou náhradou mého milovaného Premiere, které mi před dávnými roky znenadání zrušili a já až doteď nenašla stejně skvělý časopis.

O listopadovém čísle můžu říct, že je mi docela ušité na míru, i když je pravda, že by mohlo být o chloupek lepší. Rozumějte, chce to daleko víc prostoru Fantastickým zvířatům  a kde je najít – protože prostě Rowlingová! Už se nemůžu dočkat premiéry filmu, která připadá na 17. listopad, takže jsem celý informační vhled do nového koutu mého oblíbeného universa uvítala. Pokud tedy pořádně nevíte, o čem film (potažmo chystaných pět filmů) bude, tenhle článek vám vše objasní a krásně vás naláká.

Kromě toho vám Pevnost představí i nejnovější filmové a seriálové pecky. Nejvíc mě potěšila zprávička o novém DVD vydání krásného filmu Dračí srdce, protože to je moje srdcovka a jestli vám film nic neříká, doporučuju, abyste se na něj urychleně podívali. Velký seriálový hit, kterému je prorokována zářná budoucnost a obliba, jakou mají Hry o trůny, je Westworld. Zatím mám za sebou první dva díly a můžu říct, že mě tohle spojení scifárny s westernem baví a doufám, že toho ještě má hodně, co ukázat.

Další hitovkou je Doctor Strange, o němž se toho v článku dozvíte opravdu hodně. Mám tyhle Marvelovky ráda a těším se na každou novou. U téhle tak nějak nevím, co si myslet, ale doufám, že bude stejně skvělá jako ostatní. Stejně tak jsem zvědavá na posledníh Wolwerinův film, Logan. Už jen samotný trailer mě naprosto dostal.

Z knižního světa mě docela navnadil článek věnující se sérii Stín krkavce, která vychází u nakladatelství Host. Ačkoliv knihy z žánru epické fantasy moc nevyhledávám, tahle mě docela zaujala a třeba se do ní časem pustím. A když už jsme u knih, příjemně mě překvapil článek věnující se mé oblíbené sérii Měsíční kroniky, jejíž poslední díl – Winter – vychází koncem tohoto měsíce. Jedna z nejlepších re-tellingových sérií, jaké jsem kdy četla, i když mě první díl zase tolik neoslovil.

Zajímavé jsou samozřejmě i články o knižní sérii a seriálu Živí mrtví, o Cechu objevitelů, o Sherlocku Holmesovi, či Doctoru Who. Nechybí ani již tradiční povídky, info o tom, Jak se dělá komiks, přehled některých knižních lákaček, počítačových i deskových her, nějaká ta historická záhada a jiných zajímavostí z Geek zóny… a taky 6 otázek pro Samanthu Shannon, která stojí za knižní sérií Kostičas a tento měsíc byla v Praze.

Co všechno v čísle vlastně najdete, zjistíte zde.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..