Nejkrásnější

Nejkrasnejsi_bookAutor: Marissa Meyer
Originální název: Fairest
Český název: Nejkrásnější
Knižní série: Lunar Chronicles (Měsíční kroniky)
Díl: půl díl
Žánr: young adult, dystopie, scifi, paranormálno, re-telling
Hodnocení:  4 hvězdičky

Čiré zlo má své jméno, skrývá se za maskou klamu a používá “osobní romantické kouzlo”, aby získalo moc nad ostatními. Ale kdo je doopravdy královna Levana?

Dlouho předtím, než jí cestu zkřížily Cinder, Scarlet a Cress v Měsíčních kronikách, žila Levana úplně jiný příběh – příběh, který nebyl nikdy vyprávěn… až dosud.

Nakladatel: Feiwel & Friends (CN), Egmont (CZ)
Počet stran: 220 (EN), 192 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 27.1.2015
Vydání v ČR: 14.4.2015

Datum četby: 1 den, říjen 2016, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tak tohle teda byla kruťárna jak hrom…

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Četbu téhle novelky jsem odkládala do chvíle, než se mi do rukou dostane poslední díl série – Winter. Ten den nadešel, takže jsem se na Nejkrásnější vrhla a slupla ji jako malinu během pár hodin.

Jsem ráda, že autorka s touhle novelkou přišla, protože nám tak vyplnila mezery v příběhu, které nebyly tak úplně jasné. Zároveň jsem ráda, že to není jeden z těch příběhů, kdy díky doplňující novelce máme chudáka záporáka politovat, jak úděsné měla dětství a vlastně celé dospívání, že se z ní vyklubal takový prevít.

Samozřejmě i v tomto případě pochopíme, že to nebylo úplně ideální, ale že Levana ani tak úplně nechtěla být hodná. Byla sebestředná, sobecká a nedokázala pochopit, jak má vlastně láska vypadat. Bylo mi jí docela líto, ale nic neomluví to, jak se v průběhu let chovala. Jak s lidmi okolo sebe manipulovala, jaké hrůznosti plánovala, co nakonec provedla a jaký byl její vysněný cíl.

Levana je z těch záporáků, kterého chcete vidět smažit se ve vlastní šťávě za to, co provedla. Měsíční kroniky jsou jedna z nejlepších young adult scifáren, jakou jsem v posledních letech četla. První díl mě sice neohromil, ale další knihy mě přesvědčily o tom, že tenhle retelling je pořádná jízda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..