Filmová recenze: Inferno

Na Inferno jsem byla zvědavá od chvíle, kdy jsem se dozvěděla o tom, že se bude natáčet. Ačkoliv jsem knižní předlohu nečetla a bylo mi jasné, že se film rozhodně bude dost lišit, první dvě „adaptace“ mám moc ráda. A když se objevila možnost zajít si na něj do kina, neváhala jsem.

inferno_posterRežie: Ron Howard
Scénář: David Koepp
Kamera: Salvatore Totino
Hudba: Hans Zimmer
Hrají: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Ben Foster, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen, Ana Ularu, Björn Freiberg, Attila Árpa

Na scénu opět přichází známý symbololog Robert Langdon, jenž se záhadným způsobem ocitl zraněný v nemocnici a nepamatuje si nic, co se v posledních dnech stalo. Navíc trpí podivnými a hrozivými halucinacemi.

Když po něm v nemocnici začnou střílet, nezbyde mu nic jiného než společně s ošetřující lékařkou Siennou Brooksovou uprchnout. Langdon doufá, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat.

Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit vypuštění smrtícího viru…

I když jsem se snažila nedívat na žádné recenze, něco málo jsem si přečetla, takže jsem věděla, že z něj někteří nebyli zrovna dvakrát odvaření. Tak to ostatně bývá často, takže jsem doufala, že se mýlí. Inu, první půlhodinu jsem měla co dělat, abych stíhala kameru i střih, protože to bylo obojí neuvěřitelně roztěkané. Nevěděla jsem, na co se mám dřív a víc soustředit.

Hlavní herecká dvojka sice nebyla vůbec špatná, ale příběh byl natolik zamotaný, že jsem nevěděla, kdo je pak na čí straně a kdo chce vlastně virus najít a prodat, nebo zlikvidovat a zachránit tak lidstvo. Navíc se všechno dělo tak rychle, že pořád někam běhali a někam cestovali, až to občas vypadalo jako Cesta kolem světa za 80 dní.

Těšila jsem se taky na oblíbenou melodii, kterou jsem si během prvních dvou filmů tolik zamilovala. Dočkala jsem se jí, ale většinou v podivné verzi křížené s něčím, co by vytvořili Daft Punk. Ani klasické symboliky a luštění záhad tu moc nebylo. Škoda.

Inferno není film, z jakého bych byla unešená. Musím ho vidět znovu, abych si ho asi i víc užila, protože teď už nebudu tak zmatená z toho, co se děje. Ono to má samozřejmě svůj důvod, všechno se vysvětlí během i na samotném konci filmu. Myslím si ale, že se z toho dalo vykřesat daleko víc.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Terka napsal:

    Film jsem zatim nevidela ale chtela bych. Kazdopadne k zamotanosti pribehu a neprehlednosti a cestovani muzu rict to ze v knize je to uplne stejne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..