Third Grave Dead Ahead

ThirdGraveDeadAhead_bookAutor: Darynda Jones
Originální název: Third Grave Dead Ahead
Český název: Třetí hrob přímo před nosem
Knižní série: Charley Davidson (Charley Davidson)
Díl: třetí
Žánr: paranormálno, zvláštní schopnosti, duchové, démoni
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Když už teď Charley ví, co je vlastně Reyes zač a co ji s ním nejspíš spojuje. Jenže kdykoliv zavře oči, jaksi ho k sobě přivolá… a pak se dějí velice zajímavé věci. A tak se snaží neusnout. Pije hodně kafe a snaží se udržet vzhůru, co jí síly stačí.

Její okolí na ni sice naléhá, že to není zdravé, ale ona rozhodně netouží opět vidět tu nenávist v Reyesových očích, kdykoliv ho nechtěně přivolá. Přece jenom má důvod k naštvání – trvale ho připoutala k jeho těle, takže teď musí dělat, co Charley chce. A Reyes není člověk, který by se řídil přáními ostatních.

Když za Charley přijde zákazník, který doufá, že najde jeho ztracenou ženu, po případu hned skočí. Nejen, že já to zaměstná natolik, aby nemyslela na jiné věci, ale taky mu ani za mák nevěří. Je na něm něco hodně divného. Možná za zmizením své ženy stojí právě on…

Nakladatel: St. Martin (EN), BETA Dobrovský (CZ)
Počet stran: 343 (EN), 392 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 31.1.2012
Vydání v ČR: 12.3.2015

Datum četby: 5 dní, srpen 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Další super díl, ale ten konec mě naštval teda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na další díl o své oblíbené prostořeké Charley jsem se hodně těšila. Už jsem věděla, co čekat, ale bála jsem se, aby i další díl byl stejně dobrý jako předešlé. Přece jenom není zvykem, aby v sériích byl každý díl skvělý. Stalo se to už několikrát. Jenže tentokrát ne. Ještě že tak.

Darynda stvořila pořádně ráznou postavu, co moc dobře ví, jak je život častokrát na houby, a co teprve začíná zjišťovat, co je vlastně zač. V každém díle kousek po kousku odkrývá složitou skládačku, v níž se ještě tak úplně neorientuju.

Ale vem to čert, hlavně že je v knize zatraceně sexy Reyes. Je docela vtipné, že si tak úplně nedokážu vybavit, jak ho autorka popisuje, ale moc dobře dokážu vykreslit, jak na mě působí. Naprosto neodolatelně. Nebezpečně. Záhadně. Ochranitelsky. Už jsem říkala sexy?

Tentokrát jsem ho ovšem chtěla na konci knihy přiškrtit. Sice ho do jisté míry chápu, ale i tak je to prevít. Na knihách se mi líbí i to, že kromě hlavní zápletky se odehrává i nějaký případ, někdy dva. Netočí se to tak pořád okolo jedné věci a autorka si má ohromně s čím vyhrát. Zakončení trojky mě ovšem pořádně dostalo, protože jsem ho takhle drastický nečekala.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..