Tento měsíc v kinech (21)

Máme tu další měsíc a spolu s ním i nová dávka filmových adaptací.

~ Září 2016 ~

Obr Dobr (The BFG)
Podle literární předlohy: Obr Dobr ~ Roald Dahl (Knižní klub)
Datum premiéry: 1.9.2016

Malá osiřelá holčička, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny. Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou ta správná dobrodružství!

 

 

Sully: Zázrak na řece Hudson (Sully)
Podle literární předlohy: Sully ~ Chesley Sullenberger, Jeffrey Zaslow
Datum premiéry: 8.9.2016

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson“, když kapitán „Sully“ Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru.

 

 

Nerve: Hra o život (Nerve)
Podle literární předlohy: Nerve ~ Jeanne Ryan
Datum premiéry: 8.9.2016

Studentka střední školy, závislá uživatelka online her se ocitne v nebezpečné situaci, kdy každý její pohyb začíná být monitorován anonymní komunitou pozorovatelů.

 
 
 

 

Dítě Bridget Jonesové (Bridget Jones’s Baby)
Podle literární předlohy: Bridget Jones’s Baby ~ Helen Fielding (teprve se chystá)
Datum premiéry: 15.9.2016

Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí“ hotovo.

Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku“. Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná.

 

Ve jménu krve (Blood Father)
Podle literární předlohy: Blood Father ~ Peter Craig
Datum premiéry: 15.9.2016

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu „Hells Angel“ Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho – jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení – zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít…

 

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)
Podle literární předlohy: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti ~ Ransom Riggs (JOTA)
Datum premiéry: 29.9.2016

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná „podivnost“ může zachránit jeho nové přátele.(

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..