V srpnu 2016 vychází – 1. část

Sice krapet s křížkem po funuse, ale přece! Ano, tak nějak by se dala vysvětlit má prázdninová aktivita na blogu. Snad mi to odpustíte, když je venku tak krásně.

~ Česko ~

Hrdina
Samantha Young

1.8.2016
Ikar

Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.

Moje recenze

Dvůr trnů a růží (Dvůr trnů a růží #1)
Sarah J. Maas

8.8.2016
CooBoo

Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce. Úžasný a mrazivý příběh na motivy Krásky a Zvířete.

Nedej se
Rainbow Rowell

9.8.2016
Yoli

Nedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr.

Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.

Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…

Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.

Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.

Obr Dobr
Roald Dahl

15.8.2016
Knižní klub

Malá osiřelá holčička, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny.

Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou ta správná dobrodružství!

Temný stín (Princ #3)
Sylvain Reynard

15.8.2016
XYZ

Princ přísahal Raven Woodové lásku a slíbil, že se pomstí za všechna příkoří, jež musela vytrpět. Hned na počátku jejich znovu objevené náklonnosti musí ale Raven čelit nelehkému rozhodnutí – má upířího prince nechat pomstít se démonovi z minulosti, nebo ho má přesvědčit, aby se ovládl? V sázce je totiž mnohem víc než jen Ravenino srdce… Na knížectví florentské mezitím padá stín. Inspektor Batelli se neúnavně snaží odhalit Ravenino spojení s krádeží neocenitelných uměleckých děl z galerie Uffizi. A zatímco princ pátrá po zrádci, který sabotuje každý jeho krok, ocitá se v hledáčku jejich největšího nepřítele. William se snaží vést válku na dvou frontách a svou lásku k Raven musí tajit, jinak riskuje, že jeho největší slabost vyjde najevo…

Rockový risk (Stage Dive #3)
Kylie Scott

17.8.2016
Baronet

Může pověstný rockový zpěvák a svůdník podlehnout lásce?

Coby zpěvák rockové skupiny Stage Dive je Jimmy zvyklý, že dostane, cokoli a kdykoli si namane, a život je pro něj jedna velká párty. Velká chyba, která by na jeho kapelu mohla uvrhnout špatné světlo, ho ale konečně probere a Jimmy nastoupí na odvykačku. Tak pozná Lenu, novou asistentku, která mu má pomoct vyhrabat se z problémů.

Lena se nehodlá chytit na jeho řečičky a je odhodlaná udržet jejich vztah v profesionální rovině, přestože to mezi nimi jiskří. Když ji Jimmy zažene do kouta, dojde mu, že možná ztratil to nejlepší, co ho kdy potkalo.

Dokáže Lenu přesvědčit, aby zariskovala a poslechla, co jí radí srdce?

Moje recenze

Strom věčnosti (Spirit animals #7)
Marie Lu

22.8.2016
Fragment

Zvládnou Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan najít dávno zapomenuté místo a porazit prastarého nepřítele, který unikl z vězení? 7.díl oblíbené fantasy série.

Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan bývali kdysi obyčejnými dětmi. To se ale změnilo. Ve snaze zastavit krutého nepřítele společně procestovali celý Erdas a jejich dobrodružství se nyní blíží ke konci. Musí se dostat na dávno zapomenuté místo a porazit prastarého nepřítele, který unikl z vězení. Čtveřici hrdinů a jejich zvířata čeká těžká zkouška. Na to, aby zlo zastavili, budou mít jeden jediný pokus. Pokud šanci promarní, svět skončí v troskách…

Smrt a jiné vrcholy mého života
Sebastian Niedlich

26.8.2016
Ikar

Hlavní hrdina Martin není právě nadšený, když u postele své umírající babičky potká ztělesněnou Smrt. Ta si přišla pro duši staré dámy a raduje se, že ji konečně někdo vidí a slyší. Jedním si je jistá: Jim dvěma s Martinem je předurčeno, aby se stali nejlepšími přáteli. Tenhle kluk je opravdu milý človíček. A mimochodem, nikdo vám s jistotou nezaručí, že se nedá umřít na nudu nebo na zlomené srdce…

Martin si časem zvykne, že se Smrt vynoří vždycky ve chvíli, kdy se mu to nejméně hodí. Když však potká ženu, o níž tuší, že je to ta pravá, musí si položit rozhodující otázku: Má vůbec smysl žít, milovat a toužit po štěstí, když stejně všechno skončí smrtí?

Šťastně až navěky (Selekce)
Kiera Cass

29.8.2016
CooBoo

Kniha povídek ze světa Selekce. Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost. Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou. Sbírka povídek ze světa Selekce, v níž se hlavními postavami stávají princ Maxon, strážce Aspen, účastnice selekce Marlee nebo současná královna. Titul navíc obsahuje bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace.

Stránky světa (Stránky světa #1)
Kai Meyer

29.8.2016
CooBoo

Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!

Tulák
Peter Newman

srpen 2016
HOST

Strhující debut plný úplatných a zkažených rytířů a ztroskotaných létajících lodí. A v centru děje stojí tajemná postava osamoceného Tuláka

Svět je zničený, slunce se rozpadlo na dva kusy. Z Trhliny se vyvalila démonická stvoření, přivlastnila si svět a ničí vše, co jim přijde do cesty, zemi i lidi. Lidé svedli bitvu a prohráli. Rytíři a ochránci zemřeli. Nesmrtelní vůdci byli umlčeni. Už není naděje. Je jen Tulák.

Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Ale opatruje poslední naději lidstva. O jeho vzácné břemeno ho chce připravit mnoho zlých sil. Co se událo, že se svět změnil v noční můru plnou démonů? Proč síly zla Tuláka tak
neúprosně pronásledují? A co je vlastně Tulák zač?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    Tulak me docela zaujal, vaham, zda se do nej pustit. Jinak toho mam na wishlistu mnohem vic 😀 Urcite Dvur trnu a ruzi si chci sehnat.
    Charmedka recently posted..Movie tip: Tajný život mazlíčkůMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..