Tento měsíc v kinech (20)

Prázdniny se přehouply do druhé půlky a já tu mám soupisku filmů, které vznikly ny základě knižní předlohy.

~ Srpen 2016 ~

Sebevražedný oddíl (Suicide Squad)
Podle literární předlohy: Sebevražedný oddíl ~ John Ostrander (DC Comics)
Datum premiéry: 4.8.2016

Je to dobrý pocit, být ten zlý…

Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu.

 

 

Komorná (Agasshi)
Podle literární předlohy: Agasshi ~ Sarah Waters
Datum premiéry: 11.8.2016

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství.

V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí.

 

Můj kamarád drak (Pete’s Dragon)
Podle literární předlohy: Pete’s Dragon ~ Seton I. Miller a S.S. Field
Datum premiéry: 25.8.2016

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami… dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley).

Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje.

 

Černé duše (Les âmes noires)
Podle literární předlohy: Les âmes noires ~ Gioacchino Criaco
Datum premiéry: 25.8.2016

Příběh tří bratrů z kalábrijské zločinecké rodiny je tlumenou moralitou inspirovanou skutečnými událostmi. Překupník drog Luigi, podnikatel Rocco a excentrický pasák koz Luciano se dostanou do problémů poté, co se Lucianův syn a příslušník ztracené generace Leo kvůli banálnímu sporu dopustí aktu zastrašování v baru spravovaném klanem rivalů. Z drobné neshody vyklíčí konflikt, který má ve výsledku rozměry antické tragédie.

 

Božská Florence (Florence Foster Jenkins)
Podle literární předlohy: Božská Florence ~ Jasper Rees
Datum premiéry: 25.8.2016

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné.

Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..