Tento měsíc v kinech (19)

Další měsíc a spolu s ním také další dávka filmových adaptací. Na kterou z nich zajdete do kina?

~ Červenec 2016 ~

Legenda o Tarzanovi (The Legend of Tarzan)
Podle literární předlohy: cyklus příběhů o Tarzanovi ~ Edgar Rice Burroughs
Datum premiéry: 7.7.2016

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie).

Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest.

 

Julieta (Julieta)
Podle literární předlohy: povídka Julieta ~ Alice Munro
Datum premiéry: 21.7.2016

Julieta žije sama se svou dcerou Antíou poté, co do jejich šťastného života krutě zasáhl osud. Po smrti Julietina manžela Xoana, Antíina otce, prožívají nejhorší období. Obě trpí, Julieta se uzavře do sebe a jejich tichá bolest je postupem času odcizuje. Když je Antíe osmnáct let, opustí svou matku bez jediného slova vysvětlení.

Julieta ji více než 12 let zoufale hledá všemi možnými způsoby. Během té dlouhé doby zjišťuje, jak málo svou dceru zná. Až náhodné setkání s Antíou dává matce šanci pokusit se ji získat zpět. Osamělá a zlomená Julieta se rozhodne konfrontovat svůj život a říct dceři pravdu o osudových událostech, které jejich životy rozdělily.

 

Jason Bourne (Jason Bourne)
Podle literární předlohy: Jason Bourne ~ Robert Ludlum
Datum premiéry: 28.7.2016

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal.

Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil.

 

Heidi, děvčátko z hor (Heidi)
Podle literární předlohy: Heidi, děvčátko z hor ~ Johanna Spyri
Datum premiéry: 28.7.2016

Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostného hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..