Paper Princess

PaperPrincess_bookAutor: Erin Watt
Originální název: Paper Princess
Český název: Papírová princezna
Knižní série: The Royals (Royalové)
Díl: první
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Ella Harper neměla zrovna jednoduchý rok. Máma jí umřela a jediný způsob, jak si dokáže vydělat na živobytí i školu, je otáčet se po nocích u tyče. Zatím jí ale osud hrál hezky do karet… až do chvíle, kdy se ve škole objevil Callum Royal.

Muž, který prohlašuje, že je jejím zákonným poručníkem a že znal jejího otce, jenž bohužel zemřel. Steve byl pro něj jako bratr, a proto je rozhodnutý postarat se o jeho dceru, jako by se jistě jeho nejlepší kamarád postaral o jeho syny, kdyby se mu něco stalo.

A tak se Ella dostává do světa bohatých a privilegovaných. Do školy dětí smetánky, co si o ní velice rádi šuškají za zády a do očí se jí neustále vysmívají. Jenže Ella bude mít daleko větší problémy, než rozmazlené vrstevníky. Její nový domov je totiž plný nástrah…

Nakladatel: Everafter Romance (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 370 (EN), 376 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná(EN)
Vydání v USA: 4.4.2016
Vydání v ČR: 10.5.2017

Datum četby: 1 den, červenec 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to nic, co bych už dávno nečetla jinde. Zápletka poměrně prohlédnutelná, ale i tak se kniha četla skvěle a jestli nebudu mít brzy pokračování, zcvoknu!

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek

Můj názor: Čtení tohoto kousku jsem odkládala poměrně dlouho, až jsem neodolala, i když jsem podle recenzí věděla, že kniha končí strašným cliffhangerem. Utěšuje mě jedině vědomí, že se pokračování dočkám koncem tohoto měsíce. I když ani to mě neuklidňuje, protože i druhý díl má prý pekelný cliffhanger. Nevíte, proč nám to ti autoři dělají? Jo, jsou to masochisti. A my si to necháváme líbit.

Paper Princess nemá nic, co byste už dávno nečetli v jiné new adult knize. Holka, co si musí na živobytí vydělávat striptýzem, mrtvá máma, bohatý poručník, banda hot nevlastních bratrů, z čehož jeden je z nich prostě ten nejvíc bad boy, po kterém hlavní hrdinka samozřejmě pošilhává. Podivné rodinné tajemství, všichni jsou psychicky poškození, střední škola je plná bohatých hajzlů a tak dále. Vážně nic, co by tu už nebylo.

Ale kdoví proč to vše dohromady vás dokáže do příběhu tak vtáhnout, že nemůžete přestat otáčet stránku za stránkou, jen abyste věděli, co se bude dít dál a jak to vůbec může skončit. A když pak přijde konec, je to totální mind blown, ačkoliv jste to tak nějak mohli přece čekat. Je to new adult. Tady se nic moc nového vymyslet nedá. A stejně vás autorky dokážou pěkně utáhnout na vařené nudli.

Erin Watt je totiž společný pseudonym autorek Elle Kennedy, od které u nás vychází skvělá série Off-Campus, a Jen Frederick, od níž neznám nic, ale jedna její kniha se teď u blogerů ukazuje poměrně hodně, takže jí nejspíš dám šanci. Dohromady by mělo jít o trilogii They Royals, kromě toho mají v plánu ještě jednu samostatnou knihu. Jestli bude i pokračování princezny stejně skvělé, jak ostatně slibují zahraniční série, našla jsem si další oblíbenou dvojku, co nezklame. Mám takový pocit, že zatím vše, na co Elle z žánru new adult sáhla, byla bomba. Doufám, že mě nezklame i nadále.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Adelle napsal:

    Mně se hrozně líbí ten název à la Selekce, je to tak super metaforcické 😀 Až pět? Já ji prostě chci 😀

  2. anina napsal:

    Ten CH byl teda rozhodně wtf?! Ale určitě ho něják vydírala nebo tak :D..(SPOILER)

    chudák ani nemá peníze lol.

  3. Naty napsal:

    Nevíš kde se dá přečíst druhej díl? Nemůžu to nikde najít. 🙁

  4. Eva napsal:

    Prosím, kde ji můžu stáhnout??

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..