Tento měsíc v kinech (18)

Další měsíc a spolu s ním také další dávka filmových adaptací. Na kterou z nich zajdete do kina?

~ Červen 2016 ~

Vzkaz v láhvi (Flaskepost fra P)
Podle literární předlohy: Vzkaz v láhvi ~ Jussi Adler-Olsen (HOST)
Datum premiéry: 2.6.2016

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil.

Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor.

 

Dcera čarodějky (Skammerens datter)
Podle literární předlohy: Skammerens datter ~ Lene Kaaberbøl
Datum premiéry: 2.6.2016

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy.

Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života.

 

Než jsem tě poznala (Me Before You)
Podle literární předlohy: Než jsem tě poznala ~ Jojo Moyes (Ikar)
Datum premiéry: 30.6.2016

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života.

Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Ewelyn napsal:

    Na Warcraft!

  2. Am napsal:

    Konečně! Než jsem tě poznala v kinech! Už se moc těším, ale aby to u nás vůbec někdy bylo. 😀
    http://mynameisnotamerica.blogspot.cz/ – budu ráda za nahlédnutí + mám tam zrovna soutěž.

  3. Káťa napsal:

    Knihu Vzkaz v láhvi od Jussi Adler-Olsena jsem před časem četla a byla hodně dobrá byť jsem si musela hodnou chvíli zvykat na syrový drsný styl severské krimi. Byla to totiž první severská krimi, kterou jsem kdy četla. Do té doby jsem četla hlavně detektivky starších autorú, hlavně Agathu Christie (její knihy mám moc ráda a myslím, že právem ji označují za královnu detektivních zápletek) a Doylova Sherlocka Holmese, ale zkusila jsem třeba i Dorothy Sayersovou a Ruth Rendellovou, jinak ale spíž upřednostňuju fantasy literaturu. Ve Vzkazu v láhvi se mi ale hodně líbil styl humoru, tedy hodně mě pobavily některé ty komentáře hlavních vyšetřovatelú a taky ta asistentka z pořádně prořízlou pusou jenž má zřejmě v oblibě ghotic styl a její sestra dvojče, ze stejně nebo podobně prožízlou pusou ale jinak její přesný opak, „rúžová barbie“ (jestli si dobře vzpomínám, prostě nějaký ten sladký styl). Rozhodně mohu tu knihu doporučit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..