Suma sumárum za březen, duben 2016

Jelikož jsem měla poslední tři měsíce šíleně stresové, neměla jsem čas ani na čtení, natož na samotné blogování. Strašně mi obojí chybělo a konečně se zase dostávám hezky do sedla. Proto omluvte, že budu některé články uvěřejňovat až takto pozdě. Snad vás potěší i tak 🙂

Knihy, které jsem si koupila:

Sumarum_2016_BD_01

To jsem vám měla takové pomatení smyslů a na dvakrát jsem se stavovala v knihkupectví s jasným cílem si něco pořídit, protože měli snad 20% slevu… No a který správný knihomol by takové slevy nevyužil, že? Co na tom, že mi knihovna praská ve švech knihami, které jsem četla i nečetla. Když musíš… tak prostě musíš.

Pořídila jsem si tedy poslední žhavou vtipnou novelku od Alice Clayton. Poslední výkřik není tak úplně tím, co jsem čekala, ale co, i tak je to pořád vtipné. Doufám, že se v češtině dočkáme i nové série, která má v originále velice vtipné názvy a super hot obálky.

Mladí vyvolení mají v české verzi naprosto příšernou obálku, ale i přes hromadu přemáhání jsem se odhodlala si knihu pořídit a pevně doufám, že se dočkám i stejně příšerných obálek u pokračování. Stane se ze série rarita stejně jako tomu bylo u šílených verzí Twilight ságy.

Napůl divokého jsem si já trubka koupila za víc, než jsem musela, jelikož jsem o pár dní později zjistila, že jsem ji mohla mít za stovku. Nu což, nedá se svítit. První díl se mi moc líbil a na druhý jsem ohromně zvědavá. Čeští blogeři se o druhém díle moc nezmiňovali, tak nevím. Kolikrát mi přijde, že u některých knih je uměle vytvořené hype jenom proto, že ji nakladatelství potřebují honem honem prodat, a proto je blogerům dávají zadarmo… a po pokračováních se pak slehne zem. Ámen.

S knihami mé milované Richelle Mead mám nějakou nezávaznou pauzu. Nevím proč. Asi ten blok u mě nastal čtvrtým dílem Pokrevních pout, který mě udolal natolik, že jsem doteď nebyla schopná napsat recenzi a nemám ani šajna, co se tam pořádně dělo. Ano, chtělo by to re-reading  konečně také dočtení série. Ale teď tu na mě čeká Neslyšno, které moc lidí neuchvátilo, tak nevím, jestli se bát, nebo jít zase proti proudu… přesně jak to dělávám ráda.

No a nakonec v mém naprostém pomatení smyslů jsem si ve slevě v Knižním klubu pořídila Skvosty Prahy a Skvosty Čech, Moravy a Slezska. Popadlo mě totiž nenadálé nutkání strašlivě cestovat po České republice. Ještě jsem vesměs nikde moc nebyla, ale chtěla bych víc projet Čechy, když už bydlím v té Praze. Moravu a Slezsko mám poměrně hezky procestované. V konečném důsledku mi ty knihy možná budou na totální prd, ale nevadí, alespoň si hezky počtu.

Sumarum_2016_BD_02

To jsem si zase asi tak po sto letech objednala něco ze svého oblíbeného BookDepository… protože jsem si říkala, že už jsem sakra dlouho neměla v rukou něco vyloženě v angličtině. A taky jsem si samozřejmě chtěla doplnit sbírku.

Sáhla jsem po nové paranormální sérii z pera mého oblíbeného autorského dua Ilona Andrews, Burn for Me. Podle recenzí by to mělo být eňo ňůůůňo, ale těžko říct. Stydím se říct, že jsem od nich nic kromě úžasné Kate Daniels nečetla a tak trochu mám strach, jestli to bude dobré. Zkusím, uvidím.

Third Grave Dead Ahead a Fifth Grave Past the Light jsou třetí a pátý díl mé série mé oblíbené prořízlé „duchařiny“, která minimálně do třetího dílu vycházela také u nás. Nic tak vtipného jsem už dlouho nečetla a mrzí mě, že se mi nedaří ve stejné sérii sehnat i čtvrtý díl, protože je na BD vyprodaný. Nechci si kupovat nic z Amazonu, protože Amazon z principu nesnáším a nechci nijak podporovat… horší je, že se nemám jak k té knize dostat a štve mě to 🙁

No a nakonec tu mám pokračování jedné amišské zombíkoviny jménem The Outside, jehož první díl jsem četla asi tak před sto lety a pořád jsem knihu měla v to-buy listu, až jsem se nakonec odhodlala a koupila ji. Jestli jste o sérii nikdy nečetli, vřele doporučuju, protože byl první díl opravu skvělý.

Knihy, které jsem dostala:

Sumarum_2016_BD_03

Za všechny tyhle tři krásky musím poděkovat Axii, která mi je podarovala. Umět milovat bude nejspíš fajn romanťárna, co pohladí po duši. Návrh je úžasná new adultka, která by vám rozhodně neměla uniknout. Sice je to už tisíckrát užitá zápletka, ale kniha se čte skvěle a je taky pěkně vtipná. No a Stingerův pád je další z knih Mii Sheridan z románového cyklu, který u nás vychází. Ještě jsem nečetla ani jeden kousek, ale mám je v hledáčku.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Sumarum_2016_BD_04

Nějak si nejsem jistá, jestli jsem k recenzi nedostala za uběhlé dva měsíce více knih, každopádně v tištěné podobě se ke mně nakonec dostaly dva kousky. Jak (ne)být divný na netu je must-read kniha pro všechny geeky a nerdy, co zbožňují Feliciu Day nejen kvůli jejích rolích v reiálech jako třeba Buffy nebo Supernatural. No a Will Grayson, Will Grayson je vůbec první kniha, kterou jsem od Johna Greena četla. Ačkoliv ji napsal dohromady s Levithanem, od něhož jsem taky četla jednu knihu (co psal taky na půl) a i když nebyla úplně stoprocentní, tak nějak mi prostě sedla. Také doporučuji.

~ Uveřejněné recenze ~

Láska na třetí

Škola dobra a zla

Svět bez princů

Ptačí zpěv

Beautiful Secret

Jak (ne)být divný na netu

Will Grayson, Will Grayson

Beautiful Boss

Poslední navěky

No a k tomu, co se za březen a duben událo nového… Proběhl už druhý ročník Knižní šifry a Eshop Knižního vesmíru se objevil na Ostravském knižním veletrhu. Příští rok se možná objevíme i na Světě knihy, tak nám držte pěsti, aby nám to vyšlo. Ono je to totiž krapet složitější záležitost.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..