Smut

Smut_bookAutor: Karina Halle
Originální název: Smut
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení:  5 hvězdiček

Blake Crawford je tak už nějak smířený s tím, že jakmile si dodělá titul v obchodě, bude muset po otci převezmout jeho pomalu krachující knihkupectví, proto se alespoň může pořádně vyřádit na lekcích tvůrčího psaní, které si dal k obchodu jako vedlejšák. Pozitivem studia je samozřejmě také nekonečný zástup pohledných spolužaček, které se velice rády nechají vlákat do postele.

Jenže když jej profesorka spáruje do povídkového projektu s holkou, co mu jen pije krev, bude ho to stát hromadu sebeovládání, aby po ní neustále neštěkal nějaké urážky. Kdoví proč ho totiž baví sledovat, jak se vždycky naštve a ba co víc, ještě víc se vždy těší na její stejně trefnou odpověď. Čím víc ale pracují na příběhu, tím víc Blakeovi dochází, že mu na ní začíná daleko víc záležet, než by si přál…

Amanda Newland nechce v životě dělat nic jiného, než psát. I když ji její upají rodiče v jejím psacím snu moc nepodporují, protože si nemyslí, že se tím vůbec kdy dokáže uživit, Amnda věří, že se jí časem konečně poštěstí. Přece jenom byl její život v posledním roce víceméně katastrofa a až teprve teď se začíná blýskat na lepší časy.

Tedy až do chvíle, kdy ji profesorka spáruje na projekt s tím největším lamačem dívčích srdcí na kampusu. S klukem, kterého nemůže Amanda vystát. Jenže jakmile začnou společně pracovat na příběhu, zjišťuje, že na tom klukovi s ďolíčky ve tvářích a hříšným úsměvem je daleko víc. Když jejich projekt skončí, myslí si, že už se asi ani moc mimo hodinu ve škole neuvidí. Dokud Blake nepřijde s naprosto šíleným návrhem, jak si psaním rychle vydělat hromadu peněz…

Nakladatel: Metal Blonde Books (EN)
Počet stran: 315 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 16.5.2016
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 6 dní, červen 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Naprosto božííí kniha a skvělé slovo autorky na konci 🙂

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tuhle knihu jsem měla v hledáčku už od chvíle, kdy jsem si přečetla anotaci – dva vysokoškoláci, co se nesnáší, mají společně psát knihu, až se dostanou k psaní eroťáren? Well, count me in!

Vzhledem k tomu, že jsem od autorky zatím četla jen její dospělácké romanťárny/eroťárny, nevěděla jsem, jestli se něčeho podobného dočkám i v případě Smut. Dočkala jsem se toho daleko víc. Oba hlavní hrdinové jsou ohromní sympaťáci, totální nerdi a palice dubové. Jejich vzájemné přestřelky byly k popukání, jejich milostné scény pěkně peprné.

Jejich zdravý pohled na sebe i svět okolo byl naprosto osvěžující, jejich zhodnocení celého světa autorů romantické a erotické literatury bylo příjemným vhledem do celého tohohle světa pisálků, jejichž díla jsou považována spíš za brakovou literaturu, která jim přitom vydělává velice slušné penízky. Pozitivně hodnotím i samotný dovětek autorky v poděkování.

Myslím, že tohle je jeden z těch mála naprosto božích kousků new adult žánru, který si rádi budete číst opakovaně, protože si na nic nehraje, dokáže si sám ze sebe udělat legraci a hlavní hrdinové jsou prostě sexy. Oba palce nahoru také pro Karinu Halle, která i nadále ukazuje, že se nebojí psát i o ne zrovna tradičních zápletkách a doufám, že i její další knihy budou takhle skvělé a nezklamou mě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..