Filmová recenze: Captain America – Občanská válka

Sice už je to nějaký ten pátek, co jsem byla v kině na tomhle super kousku, ale i tak si film dost živě vybavuju… protože byl naprosto boží.

ObcanskaValka_posterRežie: Anthony Russo, Joe Russo
Scénář: Christopher Markus, Stephen McFeely
Kamera: Trent Opaloch
Hudba: Henry Jackman
Hrají: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Tom Holland…

Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli.

Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory.

Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti.

Tohle byla jasná ukázka toho, jak by se měla točit týmovka v rámci komiksového universa. Zatímco u Batmana se Supermanem na mě už od prvních záběrů padla docela depka, tady jsem se bavila od začátku do konce, protože filmu nechybělo vůbec nic. Skvělé obsazení, skvěle a překvapivě poskládaná zápletka, skvělá hudba a skvělé gagy. Každá z postav dostala své místečko a v závěrečné bitce bylo rozhodně na co koukat.

Celkově se mi líbila i dobře promyšlená marketingová kampaň předcházející filmu, kdy jste se mohli rozhodnout, jestli jste v týmu Kapitána Ameriky nebo v týmu Iron Mana. Já se tedy řadím ke KA, jelikož mám slabost pro Chrise Evanse od chvíle, co jsem ho před X lety uviděla v Bulšitu.

Sečteno podtrženo Marvel zase ukázal, že to vážně umí a nebojí se udělat si legraci sám ze sebe. Pozitivem jsou samozřejmě nové postavy, jejichž vlastních filmů se brzy dočkáme. Je docela zvláštní, kolik toho už vlastně vzniklo a kolik se toho ještě chystá. I tak je to těšíngr největší.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..