V květnu 2016 vychází – 1.část

Bohužel se nám už měsíc blíží ke svému konci a já teprve teď přicházím s přehledem toho, co tento měsíc vychází, ale snad to zase tak strááášně vadit nebude.

~ Česko ~

Ready Player One
Ernest Cline

2.5.2016
Knižní klub

Svět v roce 2045 se ocitá v hluboké krizi – jedinou záchranou před bezútěšnou skutečností se pro miliony lidí stalo OASIS, bezplatná onlineová videohra přístupná prakticky každému – každý si zde může vytvořit novou identitu a vést virtuální život, často na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se… A nalézt velikonoční vejce, poklad, který tam někde před svou smrtí zanechal James Halliday, výstřední tvůrce OASIS, společně s miliardovým dědictvím.

Léta se o nalezení tří klíčů ke třem branám, jež vedou k pokladu, marně pokoušejí miliony Hallidayových obdivovatelů. Léta se to nedaří ani Wadu Wattsovi, který má těsně před maturitou, přežívá u tety v karavanu a honba za pokladem se stala jediným smyslem jeho existence. Avšak poté co se mu podaří rozluštit první nápovědu, nabere jeho život divoké obrátky…

Ve službách zla (Cormoran Strike #3)
Robert Galbraith

2.5.2016
Plus

Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí.

Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas…

Proč jsme se rozešli
Daniel Handler

2.5.2016
CooBoo

„Řeknu ti, proč jsme se rozešli, Ede. Napíšu ti to v tomhle dopise, celou pravdu o tom, co se stalo.“ Min Greenová a Ed Slaterton se rozcházejí, a tak Min napíše Edovi dopis a předá mu krabici, ve které se ukrývá to, proč se rozešli. Dvě zátky od lahví, lístek do kina, kde si dali první pusu, Edův vzkaz, na kterém Min tak záleželo, krabička od sirek, Edův úhloměr, knihy, autíčko, ošklivé náušnice, hřebínek z motelu a všechno ostatní, co Min nashromáždila v průběhu jejich bláznivého, hlubokého a srdcervoucího vztahu. Nyní ukládá těch 43 věcí, co z jejich vztahu zbylo, do krabice, která skončí stejně odkopnutá jako ona sama.

Připravena zemřít (Alvarez & Pescolio #5)
Lisa Jackson

4.5.2016
Domino

Občas nastane situace, kdy máte totiž jen dvě možnosti: zabít, nebo zemřít.

Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu…

Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?“

Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud… aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít…

Tajemství (After #3)
Anna Todd

4.5.2016
YOLi

Tessa a Hardin jeden bez druhého nedokážou existovat. A zároveň nejsou schopní žít spolu.

Poté co Tessa potkala po celých devíti letech svého otce, všechno se v ní svíjí a ona přehodnocuje své dosavadní vztahy k blízkým. Přestože Richard pije a stal se z něj bezdomovec, snaží se ho Tessa pochopit a lépe poznat. Ukazuje se však, že pití není jeho největší problém.

Tessa se rozhodne využít příležitost a splnit si tak sen, který v sobě už dlouho hýčká – sen o novém životě v Seattlu. Jak má ale sdělit Hardinovi svoje rozhodnutí, když předem ví, že s ním nebude souhlasit? Zvlášť když by si ze všeho nejvíc přála, aby se přestěhoval s ní?

On však reaguje typicky „hardinovským“ způsobem a pokouší se Tessino stěhování všemožně překazit. Ale místo aby si ji tím udržel, málem ji ztratí.

Mariana
Susanna Kearsley

4.5.2016
Ikar

Poutavý román o osudech dvou žen, které se i přes propast času neoddělitelně spojily. Julia Beckettová věří na šťastná znamení. Když se přestěhuje do Greywethers, nádherného starobylého domu ve Wiltshiru, tuší, že za tím nebyla jen náhoda. Místní obyvatelé jsou milí a přátelští, a především jeden pohledný mladý soused Julii přitahuje, ale pod povrchem obyčejného života ve starém domě cítí přítomnost dávné, zapomenuté tragédie. Brzy se dozví, že před tři sta lety v domě žila dívka Mariana, jejíž osud je podivně spjatý s jejím…

Ódinovo dítě (Havraní dítě #1)
Soro Pettersen

6.5.2016
HOST

Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus.

Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk.

Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…

Sladké nic
Jamie McGuire, Teresa Mummert

10.5.2016
Fortuna Libri

Život se může změnit ve vteřině…

Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…

Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo …

Božský milenec (Božský #4)
Christina Lauren

11.5.2016
JOTA

Upjatý Brit na vysoké pozici. Dobrodružná Američanka na stáži. Sexy mezinárodní skandál na obzoru.

Niall, bratr Maxe Stelly (Božského cizince), přijíždí do New Yorku na pracovní cestu. Je to typicky britsky upjatý génius v oblasti městského plánování, který se v ženách vůbec nevyzná. Brzy si ho však jedna obtočí kolem prstu…, aniž by na to byl připravený.

Když se Ruby Millerová dozví, že ji šéf posílá na prodlouženou pracovní cestu do New Yorku, je v šoku. Jako jedna z nejnadějnějších a nejbystřejších mladých inženýrek v Londýně to z profesního hlediska zvládne levou zadní. Děsí ji ale fakt, že bude celý měsíc pracovat – a spát v jednom hotelu – s Niallem Stellou, firemním expertem na městské plánování a nejvíc sexy chlapem na světě, po kterém už pár měsíců kouká. Niall ale ani neví, že Ruby existuje…, dokud ho noční let plný laškovného flirtu nepřinutí všimnout si jí.

Čerstvě rozvedený Niall se neumí uvolnit ani porušovat pravidla a co se týká žen, je naprosto bezradný. Přesto hned pozná, že otevřená Kaliforňanka Ruby je jako závan čerstvého větru. Ruby si vezme za úkol dostat sexy Brita z jeho ulity, a když se do toho pustí, není cesty zpět. Užívat si tisíce kilometrů od Londýna je pro oba jednoduché, co se ale stane s těžce vystavěným vztahem po jejich návratu?

Moje recenze

Spoutaný (Zapletený #4)
Emma Chase

11.5.2016
Mladá fronta

Drew a Kate se nemůžou dočkat, až do toho praští – pokud ovšem přežijí rozlučku se svobodou…

V životě by mě nenapadlo, že jednou vlezu do chomoutu. Jenže Kate dokázala nemožné. Změnila mě. Myslím, že se všichni shodneme, že i předtím jsem byl úžasný… Ale teď?

I když cesta sem nebyla jen samá duha a postelové radovánky. Došlo i na chyby a nedorozumění, které si v ničem nezadají s řeckými tragédiemi. Naštěstí jsme s Kate ty krušné časy překonali bez újmy.

Nicméně jisté nečekané události z minulého víkendu ve Vegas pár problémů způsobit mohly. Byl to tak trochu… můj závěrečný test. Jo, vím, co si myslíte: Co jsi k čertu provedl tentokrát? Klídek. Ještě mě nesuďte a nežeňte na kastraci, dokud si to neposlechnete celé. A držte se pevně, protože to bude divoká jízda. Nebo jste snad čekali něco jiného?

Noční lídka (Hlídky #1)
Sergej Lukjaněnko

11.5.2016
Triton

Mezi námi žijí Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy. Legenda vypráví o dávných časech, kdy jejich armády sváděly nelítostný a nebezpečně vyrovnaný boj. Aby jejich soupeření nezničilo celý svět a aby zůstala zachována rovnováha, uzavřeli spolu Dohodu.

Světlí drží Noční hlídku a bdí nad činy Temných, armáda temnoty při Denní hlídce kontroluje počínání Světlých. Díky vzájemnému respektu je tak svět ušetřen nejhorších katastrof.

Jenže to se má změnit. Staletí trvající rovnováhu má vychýlit příchod „Velkého Jiného“. Dávné proroctví popisuje jak zničení křehkého smíru, tak strašlivou válku, která uvede svět do nové éry strachu a hrůzy. Ten čas právě nastal…

Magie změny (Kate Daniles #8)
Ilona Andrews

12.5.2016
Fantom Print

Kate Danielsová a její druh Curran Lennart, bývalý Pán šelem, před časem odešli ze Smečky, a teď si zvykají na velmi odlišný styl života. I když jsou nadšení, že unikli vnitřním rozbrojům kožoměnců, vědí, že oddělit se od nich úplně zabere ještě nějaký čas.

Když ale zjistí, že se jejich přítel Eduardo pohřešuje, začnou okamžitě vyšetřovat jeho zmizení. Jak se dostávají stále hlouběji do záležitostí žoldáků, zjišťují, že se Cech proměnil v peklo na zemi a že Eduardovy poslední zakázky byly mezi sebou propojené tím nejzlověstnějším způsobem.

Povstal prastarý nepřítel, a jedině Curran a Kate ho dokáží zastavit – než jejich město kousek po kousku rozboří.

Nemilosrdné (Roztomilé malé lhářky #16)
Sara Shepard

18.5.2016
BB/art

V pensylvánském Rosewoodu začalo léto, ale koho by letos zajímalo slunění u bazénu či grilování na zahradě! Událostí číslo jedna, která zastínila všechno ostatní, je totiž soudní proces se čtveřicí dívek obažalovaných z úkladné a zvlášť bezcitné vraždy – jejich bývalé nejlepší kamarádky. Jen Aria, Spencer, Hanna a Emily vědí, že jde o vykonstruovaný proces. Roztomilým malým lhářkám už vůbec nikdo nevěří, že vše je jinak a že Alison žije a někde v úkrytu se jim vysmívá. Soudní líčení, jež nemizí z hlavních zpráv televizních stanic a titulních stran všech deníků, se chýlí pomalu ke konci. I když se právník děvčat snaží jeho průběh zvrátit, holky cítí, že tentokrát nad nimi Ali opravdu vyhrála. Není úniku. Čeká je doživotní vězení…

Aria se pokusí před vším utéct, ale brzy zjistí, že se skrývat se je mnohem těžší, než si představovala. Spencer potkává člověka, který jí za velké peníze může zařídit život s novou identitou – ovšem musela by za svým dosavadním životem udělat tlustou nesmazatelnou čáru. Hanna se chce před nástupem do vězení vdát a zažít aspoň na okamžik tu nekonečnou romantiku, o které odmalička snila. Jenom Emily je ze všeho natolik zničená, že raději volí drastické řešení. Její zoufalá volba ale změní životy kamarádek i Alison – navždy.

Hrozba patriotů (Cotton Malone #10)
Steve Berry

18.5.2016
Domino

Co když je výběr daní nelegální, protože nemá dostatečnou oporu v zákonech?

Říká se, že v lidském životě jsou jen dvě jistoty: daně a smrt. Jak by ovšem obstálo toto rčení, kdyby vyšlo najevo, že výběr daní je ve Spojených státech nelegální? Že ústavní dodatek, který dává vládě oprávnění vyžadovat od občanů část jejich příjmů, nebyl nikdy řádně ratifikován?

S takovýmto tvrzením přišel ve své knize jistý neplatič daní. Ve Státech má teď zatraceně horkou půdu pod nohama a ve strachu z odsouzení uprchl do Evropy. Teď napjatě čeká na černou brašnu, kterou mu má přivézt bývalý úředník ministerstva financí. Její listinný obsah zajímá spoustu lidí – například Cottona Malonea, jehož do akce povolala zpravodajská služba Magellan Billet.

Po krveprolití v Benátkách Malone pochopí, že tajemný obsah černé brašny je ještě nebezpečnější, než se zpočátku domníval. O jeho získání totiž usiluje i zavržený syn severokorejského diktátora. Tento nesmírně ambiciózní muž má odvážný plán: zmocnit se oněch dokumentů, jejich prostřednictvím srazit Spojené státy na kolena a následně se coby pokořitel nenáviděného nepřítele stát novým vůdcem své vlasti.

Zdá se, že ve Středomoří začíná být zatraceně horko…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..