Tento měsíc v kinech (16)

Duben nám zaklepal na dveře a doufejme, že s sebou konečně přivede to jaro na stálo. A kdyby pršelo, můžete zajít třeba do kina…

~ Duben 2016 ~

Pátá vlna (5th Wave)
Podle literární předlohy: Pátá vlna ~ Rick Yancey (Baronet)
Datum premiéry: 14.4.2016

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra.

A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději – jen kdyby mu dokázala důvěřovat.

 

Kniha džunglí (The Jungle Book)
Podle literární předlohy: Kniha džunglí ~ Rudyard Kipling
Datum premiéry: 21.4.2016

Hrdinou filmu je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání.

Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně.

 

Carol (Carol)
Podle literární předlohy: Carol ~ Patricia Highsmith (Leda)
Datum premiéry: 21.4.2016

Carol ukazuje milostný příběh, jemnost a hloubku jedné strhující lásky. Dobře situovaná a vždy distingovaně elegantní dáma Carol (Cate Blanchett) se v obchodním domě seznámí s mladou prodavačkou. Banální setkání a rozdíl ve společenském postavení obou žen ale najednou neexistují, obě jsou překvapeny okamžitou vzájemnou náklonností.

Nevinnost prvního setkání brzy mizí a jejich vztah se rozhoří do spalujícího mileneckého poměru. Carol je ovšem vdaná žena a matka a v Americe 50. let byl vztah dvou žen společenský nepřijatelný a postavený mimo zákon.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Charmedka napsal:

    Knihy džunglí se nemůžu dočkat. Těším se i na Pátou vlnu, ale raději bych první přečetla knihu.
    Charmedka recently posted..Kiersten White – Zlodějka dušíMy Profile

  2. Jass napsal:

    První měsíc, co mě skutečně zaujaly všechny filmy, i když jsou každý úplně jiný všechny vypadají úžasně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..