Filmová recenze: Husí kůže

Knižní série Husí kůže od R.L.Stinea se mi nikdy nedostala do rukou, ačkoliv to vypadá, že vycházela také v češtině. Zajímavé je například to, že autora jeho knihy dostaly až do Guinessovy knihy rekordů coby nejprodávanějšího autora dětské literatury a o filmové adaptaci se luvilo už od roku 1989.

HusiKuze_posterRežie: Rob Letterman
Scénář: Darren Lemke
Kamera: Javier Aguirresarobe
Hudba: Danny Elfman
Hrají: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell, Halston Sage, Steven Krueger, Amanda Lund, Karan Soni, Jeremy Ambler, Ella Wahlestedt, E. Roger Mitchell, John Bernecker

Zach Cooper není zrovna dvakrát nadšený z toho, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky – setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou, která žije v sousedním domě.

Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine, autor série bestsellerů s názvem Goosebumps.

Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín… Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří.

 

Jelikož jsem žádnou z knih nečetla a kromě traileru jsem vlastně ani tak moc nevěděla, o co vlastně jde, byla jsem velmi příjemně překvapená tím, jak moc mě občas film dokázal vyděsit.

Nezničitelní zahradní trpaslíci, co vás raz dva svážou a hodí do trouby? Oživlá panenka ovládající nadpřirozené schopnosti, co se rozhodla pomstít? Přerostlá kudlanka? Fííííha… být dítě, tak z toho asi nespím. Vlastně i tak jsem z té panenky moc nespala.

Film má moc vydařené efekty, nechybí překvapivé lekačky i vtipné scény, to vše okořeněné kousek romance. Potěšilo mě, že se ve filmu objevila Odeya Rush, kterou jsem si oblíbila v Dárci a doufám, že ji brzy uvidím zase v nějakém vydařeném kousku. Celkově mi obsazení sedlo do noty, ačkoliv mi přišlo, že Jack Black jaksi ztrácí páru.

Tak jako tak je Husí kůže ale povedenou oddychovkou na odpoledne nebo večer před spaním, aby se vám sny honily jedna příšera za druhou. Zakončení to mělo takové klasicky pohádkové, ale to nevadí. Já se při sledováno rozhodně bavila a vám doporučuju se na film podívat. Škoda jen, že se ke knihám už nejspíš nedostanu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..