V březnu 2016 vychází – 2. část

Druhá část přehledu knih, které tento měsíc vycházejí.

~ Česko ~

Smolná sezóna
Moïra Fowley-Doyle

21.3.2016
CooBoo

Pohřbený strach. Zakázaná láska. Z každého tajemství se může vyklubat nebezpečí a za kdejakým rohem číhá smůla. Smolná sezóna. Tohle je, co o ní víme: Přichází každý rok ve stejnou dobu. Mojí rodině se stávají zlé věci. Děje se to jen nám. Nevíme proč. Smolná sezóna je součástí Cařina života tak dlouho, jak si jen pamatuje. Vždycky koncem října. Už spousta jejích příbuzných v tuhle dobu přišla o život. Cařina rodina je nevysvětlitelně náchylná k nejrůznějším nehodám.

Proto schovávají nože, ostré hrany stolů omotávají vatou a vypínají elektrické spotřebiče – ale nehody je pronásledují na každém kroku a ze smolné sezóny se pomalu stává obsese a jejich největší strach. Ale proč jsou takhle prokletí? Mohou se z toho začarovaného kruhu vymanit? Opojný, zničující a intenzivní příběh s opravdu šokujícím závěrem.

Vězeň noci a mlhy (Vězeň noci a mlhy #1)
Anne Blankman

21.3.2016
CooBoo

Mnichov 30. let 20. století skrývá mnohá tajemství a za každým rohem číhá nějaké nebezpečí. Gretchen vyrostla mezi národními socialisty pod ochranným křídlem „strýčka“ Adolfa. Její otec totiž padl, aby zachránil Hitlerův život. Nebo alespoň tak jí to nacisté vyprávěli. A Gretchen tomu také věří, dokud nepotká odvážného a pěkného židovského novináře Daniela Cohena.

Gretchen by měla Danielem opovrhovat a vůbec by s ním neměla mluvit, avšak z nějakého důvodu nedokáže neposlouchat jeho vysvětlení otcovy smrti – že její otec, nacistický mučedník, byl zabit někým ze strany. A už vůbec nedokáže odolat přitažlivosti, která ji k Danielovi táhne… Gretchen začne na vlastní pěst pátrat a prověřovat lidi, které považovala za rodinné přátele. Zvolí si Gretchen raději pohodlný život Hitlerovy oblíbenkyně, anebo dokáže poslechnout své srdce a zavrhnout vše, čemuž do té doby věřila?

Ve službách Spravedlnosti (Imperial Radch #1)
Ann Leckie

21.3.2016
Plus

Ve vyhnanství na mrazivé planetě, kdesi ve vesmírném zapadákově, se originální hrdinka Breq pokouší o dokončení své mise. Kdysi bojovala v podobě obrovské vesmírné transportní lodi Spravedlnost Toren: měla k dispozici neomezenou umělou inteligencí a propojovala tisíce vojáků ve službách rádčké civilizace, jež ovládla celou galaxii. Nyní následkem zrady o své výlučné a vlivné postavení přišla a ocitla se za trest lapená v křehkém lidském těle, ke všemu ještě ženském. A zatím moc neví, co si s ním počít. Stojí před ní řada nezodpovězených otázek, ale především v ní hoří touha po pomstě.

Princezna k pronajmutí (Princezna k pronajmutí #1)
Lindsey Leavitt

23.3.2016
BB/art

Když čtrnáctiletou Desi Bascombovou objeví elitní agentura Façade – poskytující dvojníky členům královských rodin – její fádní život se v mžiku stane naprosto senzačním. Jak vysvětluje agentka Meredith, Desi má vzácné magické schopnosti: když si nanese na tváře starověkou egyptskou „královskou růž“, dočasně se promění v dokonalou dvojnici kterékoli princezny, jež potřebuje využít jejích služeb. Sen se stane skutečností, nebo snad ne?

Jak se to vezme. Desi brzy zjistí, že zaskakovat za princezny vyžaduje mnohem víc než nosit korunku a mávat do kamer. Schválně, co byste dělali vy, kdyby vás šikanovala starší sestra, vyčítala vám kila navíc a nutila vás držet drastickou dietu? Nebo kdybyste měli před celým amazonským domorodým kmenem předvést rituální tanec, o němž nemáte ani páru? Anebo kdyby se zničehonic objevil princeznin přítel, aby jí taktně naznačil, že mezi nimi je konec, a vy byste přitom věděli, že ona si přeje pravý opak?

Neslyšno
Richelle Mead

23.3.2016
Domino

Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…

Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království.

Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit… Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.

Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu – sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.

Závislá na tobě (Fixed #1)
Laurelin Page

23.3.2016
Ikar

Alayna má budoucnost pevně naplánovanou. S vysokoškolským diplomem v hrsti už nebude muset dělat barmanku v nočním klubu a hlavně se vyhne pokušení propadnout některému z pohledných mužů, co sem chodí. Alayně se totiž láska pokaždé vymkne z ruky, a ta poslední dokonce vyústila v obvinění ze stalkingu. Když k jejímu baru zamíří Hudson Pierce a je jasné, že jeho jediným cílem je dostat ji do své postele, Alaynu ani nenapadne mu to dovolit. Pak jí ale Hudson nabídne pozici, kterou nedokáže odmítnout, a jeho smyslná blízkost a neskrývaná touha jsou najednou víc, než dokáže zvládnout.

Pod kůží (Stark International Trilogy #3)
J. Kenner

23.3.2016
Baronet

V závěrečném dílu série s názvem Pod kůží prožívá Sylvia drama: opravdu Jackson zavraždil muže, jenž byl klíčem k temné minulosti, která je oba nečekaně spojila?

Jackson Steele byl jediným světlem mého světa. Charismatický, odvážný a sebevědomý muž, který věděl, co chce i jak to dostat – nic mu nesmělo stát v cestě. Přitahoval mě jako magnet, dokonale mě ovládal, a jeho polibky byly v té spoušti kolem podezření z vraždy mým jediným únikem před realitou.

Oba jsme skrývali chmurná tajemství, a ta nás mohla odervat jednoho od druhého. I když jsme se snažili na svou minulost zapomenout, stále se kolem nás pohybovali lidé, kteří nám ji nedovolili pohřbít. Čím víc se nebezpečí blížilo, tím žhavějším plamenem hořela naše láska. Extáze nás oba pohlcovala a konejšila zároveň.

Netušila jsem, co nás čeká, ale věděla jsem, že Jackson se nevzdá bez boje. Udělala bych cokoliv, abych mu pomohla. Odejít by mě nepřimělo ani nejhlubší zoufalství.

konejšila zároveň.

Překoná však síla Sylviiny lásky i smrt?

Vzestup a pád (Spirit Animals #6)
Eliot Schrefer

29.3.2016
Fragment

Hluboko v poušti je nádherná oáza, které vládne výjimečný panovník. Je to lev, král říše zvířat, a jeden z Velkých strážců. Na jeho území ještě nikdy žádný člověk nevkročil a dostat se do oázy, ve které střeží svůj zlatý talisman, je prý nemožné.

Conor, Abeke, Mej-lin, Rolan a jejich zvířata už při honu za talismany překonali nejedno nebezpečí. Nyní však jejich společenstvo rozdělila zákeřná zrada.

Obětovali mnohé, ale ta největší oběť je teprve čeká. Erdas se totiž otřásá v základech a krutý nepřítel nepřestává hatit jejich plány…

Jak (ne)být divný na netu
Felicia Day

31.3.2016
JOTA

Kniha Jak (ne)být divný na netu od průkopnice online zábavy, herečky a „královny geeků“ Felicie Day obsahuje zábavné, svérázné a inspirující vzpomínky na neobvyklé dětství, cestu za internetovou slávou i na to, jak své podivínství přijala a našla si vlastní místo na slunci.

Když byla Felicia Day malá, celým svým srdcem (zoufale) toužila navázat vztah s ostatními dětmi. Vyrůstala na samém jihu USA, kde se jí dostalo domácího vzdělávání. Svou partu si proto hledala na internetu. Ten byl tou dobou v plenkách a Felicia si rychle osvojila každý jeho nový vývojový stupeň – ve vznikajícím digitálním světě nacházela radost a nepravděpodobná přátelství.

Kdyby neprožila tak neobvyklé mládí – ještě v šestnácti letech ji máma každý den vozila do školy autem – asi by v sobě nikdy nenašla naivní přesvědčení, že si prosadí vlastní životní cestu. Po studiu matematiky zamířila do Hollywoodu, aby se věnovala herectví, přestože neměla naprosto žádné kontakty. Když ji pak přestalo bavit ztvárňovat jen samé bláznivé sekretářky, které se po večerech starají doma o kočku, rozhodla se pro internet natočit vlastní seriál.

Feliciin náhlý internetový úspěch odstartoval její kariéru a brzy se stala jedním z nejvýznamnějších tvůrců v oblasti nových médií. Dnes je její svět naplněn kreativitou, počítačovými hrami a špetkou feminismu – stejně jako její vzpomínky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..