Suma sumárum za leden, únor 2016

Máme za sebou další dva měsíce a spolu s nimi přicházím s přehlídkou knih, které jsem si během ledna a února nového roku pořídila. Docela mě překvapilo, kolik jich nakonec vlastně bylo. Bohužel mám fotky jaksi po částech a rozkouskované, protože jsem je dofocovala postupně, mezitím jsem některé třeba i půjčila a tak dále.

Knihy, které jsem si koupila:

Sumarum_2016_LU_01

Tuhle podařenou kupičku jsem si pořídila jako odměnu za pomáhání s vánoční knižní poradnou a taky jako odměnu za recenzování pro Neoluxor. Velkééé díky! Nový ilustrovaný Harry Potter a Kámen mudrců se mi líbil už když vyšel v originále, takže jsem si ho mohla konečně pořídit a doufám, že se brzy dočkáme i dalších dílů. Stejně tak jsem si konečně koupila Famfrpál v průběhu věků. Velká škoda, že jsem si nemohla koupit i Fantastická zvířata a kde je najít, protože jsou díky filmu vyprodaná. Měl by být i dotisk, tak mi snad neuteče.

Hmmm, knih Sarah Poole si moc nevšímejte, nějak mi nedošlo, že jsem si je vyfotila už v prosinci 😀 #fail Koupila jsem si také Jamaica Lane a India Place od Samanthy Young. První dva díly se mi líbily, i když mě nijak extrémně nedostaly. Ale jsem zvědavá na tyhle kousky.

Rubínový kruh mi chyběl do sbírky Pokrevních pout, u nichž si budu muset nutně dát re-reading, protože jsem nějak ztratila pojem o tom, co se ve kterém díle stalo a tak dále. Tak nějak mě tahle série bohužel nechytla tak jako Vampýrská akademie, ale taky je to možná tím, že VA jsem četla před několika lety a měla na mě daleko větší dopad… protože Dimitri.

No a Rebel je pokračování Resetu, který se mi hodně líbil, i když byl postavený na klasickém klišé. Je docela škoda, že o téhle sérii není víc slyšet, ale asi se ani není čemu divit, těch knih je u nás hromada.

Sumarum_2016_LU_02

Tyto knihy jsem si pořídila v Levných knihách, když jsem šla po hodně dlouhé době okolo. Je docela vtipné, že jsem si Obrazového průvodce filmové verze Města z kostí pořídila za pade, přitom se ještě nedávno snad prodával za plnou cenu. Film byl sice jeden obrovský propadák, ale Lily Collins mám moc ráda.

Za stejný pakatel jsem si pořídila první dva díly série Violet Eden, Omámení a Objetí. Je docela škoda, že se nejspíš dalších dílů nedočkáme. Zbývají totiž ještě tři. Co vím, tak se sérií byli čtenáři poměrně spokojení, ale asi neměla dostatečné prodeje, aby se vyplatily i další knihy.

Nejčastější věty před spaním jsem si koupila prostě jen tak z legrace. Jsou to stejně většinou jen groteskní obrázky a věty. Na občasné rozveselení ideální.

Sumarum_2016_LU_03

Jelikož jsem měla počátkem ledna narozeniny, chtěla jsem se nějak odměnit. Pořídila jsem si tedy (zbytečně předraženou) knihu Bestiář Harryho Pottera, Harry Potter Mudlovské omalovánky a Vidořád. Nutno podotknout, že jsem si knihy pořídila se slevou.

Cokoliv s HP je prostě boží, takže stejně tak i Bestiář. Už se těším na další knihy, jsou minimálně dvě další, protože jsem je viděla v knihkupectví v Drážďanech. Do omalovánek se krapet bojím pustit, protože je chci mít stejné vymalované jako na originálních fotkách. Vidořád je pokračování Kostičasu, který mě svým koncem poměrně zklamal, takže jsem na pokračování dost zvědavá.

Sumarum_2016_LU_04

Tyhle dva kousky jsem si pořídila společně s tou velkou hromadou nahoře, ale půjčila jsem je, takže jsem je teď dofotila dodatečně. Zkrocený je třetím dílem série Zapletený a tak nějak mě zklamala, jako by měla série sestupnou tendenci a docela obávám posledního, který brzy vyjde také v češtině.

Původně jsem si knihu holek z A Cup Of Style kupovat nechtěla, i když je sleduju velice ráda. No nakonec jsem si ji v Neoluxoru prolistovala a řekla si, že proč ne. Jako souhrn základní rad a poznatků to může být fajn, přece jenom se každá ženská chce líbit a je poměrně jedno, kolik vám je let. Po zběžném prohlédnutí můžu říct, že koupě knihy Móda, krása a životní styl nelituju.

Knihy, které jsem dostala:

Sumarum_2016_LU_05

Za tyhle kousky chci moc poděkovat Axii, která si vyklízela knihovnu a zeptala se mě, jestli o ně nemám zájem. Jelikož jsem je ještě nečetla, uvidím, jestli po přečtení u mě zůstanou, nebo pak poputují dál. Takže ještě jednou moc díky!

Sumarum_2016_LU_06

Adaptaci, The Pointless Book a Prostorového průvodce Hra o trůny jsem si odnesla z nedávného křestu knihy Adaptace, o kterém jsem vám nedávno psala.

Adaptaci mám zrovna rozečtenou. Je docela vtipné, že se slovenská kniha překládala do češtiny, ale docela to chápu. Nejspíš bych i já měla problém přečíst komplet knihu ve slovenštině. Je to smutné, ale díky tomu, kde jsem vyrostla, je pro mě polština při čtení daleko srozumitelnější a lehčí.

Žádnou „tvůrčí knihu“ doma nemám, takže jsem za The Pointless Book ráda a jsem zvědavá, jestli ji celou opradu zaplním. No a u Průvodce mě docela zarazilo, jak obrovská tahle kniha je a co všechno v sobě skrývá.

Knihy, které jsem vyhrála:

Sumarum_2016_LU_07

Zcela překvapivě jsem také po dlouhé době nějakou knihu vyhrála. Konkrétně jde o Superpotraviny a za výhru mockrát děkuji Rachel Roo. Téma superpotravin mě zajímá už dlouho, tak uvidím, nakolik se v tomhle oboru dovzdělám.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Sumarum_2016_LU_08

Kečupová mračna a Frankieho otázky před spaním jsem sice recenzovala už v minulém roce, ale knihy mi ve fyzické podobě dorazily až nedávno a já jsem ráda, že je mám doma, protože jsou boží.

Jinak jsem na recenzi spíš dostala knihy v ebooku. Jde o Dánskou dívku, Jak stvořit dívku a Kafe a cigárko. Na všechny knihy jste už na webu mohli vidět recenzi.

~ Uveřejněné recenze ~

The Play

Winter Wishes

Intoxicated

Jak stvořit dívku

Hravě

Magie ničivá

The Score

Dánská dívka

Nepřítel v mé mysli

Zkrocený

Appealed

Lásko, kde jsi?

Cress

A co se jinak událo nového? Vlastně nic extra zlomového. Ohlédla jsem se za minulým rokem, vyhodnotila pár soutěží (polovinu balíčků jsem už poslala, další teprve budu posílat…) a účastnila se již zmiňovaného křestu. Jinak to bylo dosti hektické, takže ani na pořádné čtení a recenzování nebyl čas. Včera mi v nové práci skončila zkušebka a i když to vypadalo, že teď se můj život zase zklidní, vypadá to, že mě čeká další životní jobovka. Ale o tom více jindy, až budu vědět co a jak…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

4 Responses

  1. Sarah napsal:

    Parádní článek 🙂 Ač pro mě překvapivě, pár knížek z výše zmíněných taky mám 🙂 A co musím hned na úvod říct, je, že Harry je pěkná závislost 😀 O Bestiář a ilustrovaný Kámen Mudrců jsem si řekla k Vánocům, protože to nejsou zrovna dvakrát levné kousky (obzvlášť ten Bestiář), tak kdy jindy o ně požádat, než o Vánocích 🙂 Kolem Mudlovských omalovánek chodím už pěkně dlouho, čekám jen na vhodnou příležitost, kdy je pořídit, protože kromě nich vychází v tomhle období poměrně dost dobrých knížek, které bohužel mají přednost. Mudlovské omalovánky (a také Bytosti kouzelnického světa) nicméně plánuji pořídit spíše jako sběratelský kousek, protože co jsem do nich koukala v Neoluxoru, HODNĚ se bojím do nich sáhnout 😀 a také si samozřejmě plánuju doplnit svou sbírku i o Famfrpál a Zvířata, ale to taky až budou dostupné 🙂
    India Place a Jamaica Lane jsem někdy v téhle době také kupovala a sdílím s tebou stejný názor. První dva díly mě úplně na zadek neposadily, ale jsem i tak zvědavá, jak se budou vyvíjet tyhle další dva 🙂
    Od Richelle Mead jsem nic, kromě 1. dílu Vampýrské akademie, nečetla, ale spíš než na tuhle sérii a na Pokrevní pouta mám v plánu se pustit do Neslyšna, až vyjde.
    Knížku od holek z A Cup of Style jsem si pořizovala úplně stejně jako ty. Nejdřív jsem ji nechtěla, moc se mi nelíbila, ale že holky pravidelně sleduju, nakonec jsem si řekla proč ne 🙂
    Průvodce Hrou o Trůny jsem si také prohlížela v Neoluxoru, a jak říkáš, až mě překvapilo, co všechno se v ní dá najít a jak je celá knížka sestavená. Úplně jsem se bála otáčet stránky, abych nepotrhala nějakou plastiku 😀
    A poslední knížka, která mě z tohoto shrnutí oslovila, je The Pointles Book, kterou mám na knižním wishlistu. Ne snad kvůli tomu, že bych měla potřebu se někde kreativně vybít, ale proto, že ji má na svědomí Alfie Deyes, a toho ráda sleduju na YouTuBe a ráda ho podpořím 🙂

  2. Book Talk napsal:

    Krásný článek, spousta zajímavých knih… Sbírku HP si budu muset taky trochu rozšířit, vychází teď tolik povedených publikací v čele s ilustrovaným kamenem mudrců, který stále ještě nevlastním… 🙂 Držím palce s životními změnami a obraty, tahle náročná období mohou být stejně tak báječná jako ubíjející, takže přeji, ať je to to první! 🙂
    Měj se hezky,
    K
    Book Talk recently posted..VÝZVA | Březen 2016My Profile

  3. Emma J. napsal:

    Jamaica Lane jsem četla jako první, ještě před Dublin street a London road. Ted už mám přečtené všechny díly a Jamaica Lane se mi líbilo nejvíc.

  4. Lucy Lillianne napsal:

    Koukam, ze jsi mela tak trochu mesic s Harrym 🙂 ♥
    Lucy Lillianne recently posted..Únor 2016My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..