Padlo mi do oka (11)

Tak se zase po dlouhé době podíváme na to, co mě zaujalo a zařadilo se do mé složky to-read. Je to takový mišmaš žánrů, ale všechno by to měly být stand alone knihy, tedy knihy bez pokračování.

After the Woods ~ Kim Savage
Na tuhle knihu jsem narazila čirou náhodou a zaujala mě na první pohled svou krásnou obálkou. Ano, sice víme, že častokrát krásné obálky lžou a uvnitř se skrývá nic moc příběh, ale stejně je to vždycky to první, co mě naláká. Mělo by jít o mysteriózní thriller, ta uvidíme.

Kniha vypráví příběh Liv, která se vzpamatovává z hrůzného zážitku. Když byla společně se svou nejlepší kamarádkou Julií v lese, zaútočil na ně podmíněčně propuštěný predátor a zatímco Julia bojovala, aby jim zachránila život, Liv utekla. Nechala ta Julii za sebou po dobu 48 hodin, na které si Liv vzpomíná jen prostřednictvím krátkých úryvků.

O rok později je Liv na pokraji zhroucení a sebedetrukce. Hladoví, bere drogy a stýká se s násilnickým novým přítelem. Když se ale v tom stejném lese najde tělo mrtvé dívky, odemkne to v Julii už dávno pevně uzamčené dveře. Se vzpomínáním a hledáním pachatele jí pomáhá investigativní reportérka. Postupně zjišťují, že to, co se stalo po události v lese, byl teprve začátek všeho…

Revenge and the Wild ~ Michelle Modesto
I tady jsem na knihu narazila, ani pořádně nevím jak. Zaujal mě námět společně s obálkou, u níž jsem nejdřív nevěděla, na co koukám. Pk mi došlo, že je to vlastně koláž, kdy v pozadí vidíme uličku lesa a na jejím konci nějakou dívku v šatech. Mělo by jít o mic steampunku a westernu, což zní náramně zajímavě.

Rogue City se neřídí právem, je plné černé magie salónních rvaček, monster a pistolníků. Ale pro sedmnáctiletou Westie, notoricky známou adoptovanou dceru místního vynálezce Nigela Butlera, je to ideální místo. Westie totiž byla malé děvčátko, když její rodinu zabili a snědli kanibalové a ona sama přišla o ruku. Teď se o devět let později naučila nasazovat masku neohrožené a výřečné dívky, ale vzpomínky ji stále pronásledují. Je odhodlaná najít vrahy svých rodičů a donutit je zaplatit za své činy, nezastaví ji na cestě po pomstě nic.

Ale její hledání skončí dřív, než vůbec začalo, protože se ve městě ukáže bohatá rodina, která má v plánu koupit Nigelův vynález, kterým lze ze zlata vyrábět magii. Tento stroj by mohl Rogue City zachránit před zhoubou, jelikož se magické zdi okolo něj začínají bortit. Má to ovšem jeden háček: investoři se až moc podobají těm, kteří mají na svědomí smrt jejích rodičů. Společně s krapet ustrašeným pomocníkem svého otce, Alistairem, se snaží dokázat jejich vinu. Westie ale musí být opatrná, jinak hrozí, že přijde i o tu rodinu, kterou má teď.

Heir to the Sky ~ Amanda Sun
Tenhle kousek se mi zalíbil svou anotací a jak jsem si všimla, nedávno kniha konečně dostala svou obálku. Musím říct, že se jim opravdu povedla.

Jako dědic království plovoucích kontinentů strávila Kali svůj život vázána limity – povinnosti člena královské rodiny, nucené zasnoubení se synem šlechtice, život v uzavřeném světě, jediném, jaký kdy znala… na malém ostrově plovoucím nad nehostinnou Zemí, na které žijí už jen monstra a žádní lidé. Ona Je Věčným Plamenem Naděje toho, co z lidstva zůstalo.

Když ale Kali přepadne přes hranice svého hráloství a jako zázrakem pád přežije, šokuje ji zjištění, že na Zemi lidé ještě stále žijí. Odhodlaná dostat se zpátky domů, spojí síly s lovcem monster, Griffinem, aby jí pomohl na strastiplné cestě světem, kde na vás za každým rohem číhá nebezpečí v podobě chimér bouřkových draků, bazilišků a dalších děsivých příšer. Ale čím déle zůstává na Zemi, tím více odkrývá pravdu o svém nebeském domově…

The Forbidden Wish ~ Jessica Khoury
Od Jessicy Khoury u nás vyšla v češtině pouze jedna kniha, Počátek. Nevím, jestli jste ji někdy četli, ale mně se ohromně líbila a je velká škoda, že jsme se nedočkali její další knihy, která svým způsobem i navazuje na to, co se událo v Počátku. Každopádně když jsem narazila na informaci o tom, že napíše variaci na Aladdina, říkala jsem si, že to může být rozhodně zajímavé.

Když Aladdin objeví Zahřinu džinovskou lampu, dostane se tak Zahra zpět do světa, který neviděla stovky let. Do světa, kde je magie zakázána a kde je samotná Zahřina existence ilegální. Musí se začít skrývat, aby vůbec zůstala naživu. Užívá svých kouzel, dokudjejí nový nový pán nevysloví svá tři přání.

Když ale král všech džinů nabídne Zahře možnost být navždy volná, nad nabídkou uvažuje do chvíle, než jí dojde, že se do Aladdina zamilovala. Pokud by její záchrana znamenala jeho zradu, musí se Zahra rozhodnout jednou pro vždy: stojí její svoboda za zlomené srdce?

Unhooked ~ Lisa Maxwell
A tahle kniha mě zaujala svou obálkou a názvem. A taky tím, že jde vlastně o variaci na příběh Petra Pana a Země nezemě a vzhledem k tomu, že šel nedávno do kin Pan, jsem si říkala, že by tp mohlo být fajn.

Co si jen pamatuje, neměla Gwendolyn Allister místo, kterému by mohla říkat domov, snad nikdy – to všechno díky tomu, že je její matka přesvědčená, že je honí a loví netvoři. Teď je tyhle bludy dohnaly až do Londýna, daleko od života, který si Gwen začala budovat. Jedinou světlou stránkou jejího života je její kamarádka Olivia, která u nich bude trávit léto.

Když jsou ale Gwen a Olivia uneseny stínovými příšerami do světa mořských ježibab a nebezpečných víl, uvědomí si Gwen, že její matka mluvila celou dobu pravdu. Gwen se totiž octila v místě jménem Země nezemě, která se ale ani troch unepodopá příběhům. Tady se dobro příliš neliší od zla a vzpomínky mnoho neznamenají. Zatímco s eGwen snaží rozpomenout na to, odkud přišla a najít cestu zpátky, musí se rozhodnout, zda-li věřit okouzlujícímu hrdinovi jako z pohádky, co říká všechny ty správné věci, nebo nebezpečnému mladému pirátovi, který jí slibuje, že ji udrží v bezpečí….

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..