Knihy měsíce – leden, únor 2016

Máme další dva měsíce za sebou a spolu s tím taky přehled toho, co se mi líbilo nejvíc a co nejmíň. Nečetla jsem moc novinek, spíš jsem si dala re-reading oblíbených sérií.

Beautiful Player Beautiful Stranger Cress Beautiful Bastard Appealed Zkrocený Kafe a cigárko The Marriage Merger The Marriage Mistake The Marriage Trap Searching for Someday The Marriage Bargain The Score Dánská dívka Magie ničivá Jak stvořit dívku

Hitparáda

Nejlepší kniha
Magie ničivá (Ilona Andrews)

Proč: Protože Kate Daniels naprosto zbožňuju a děsím se dne, kdy už se mi do rukou nedostane žádná z knih série… což tedy může být velice brzy. Pokud se vám knihy ještě do rukou nedostaly, nevím, na co čekáte. Je to jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, urban fantasy série, jakou jsem kdy četla a český překlad je naprosto boží.

Nejhorší kniha
Zkrocený (Emma Chase)

Proč: Četbu třetího dílu téhle „vtipné erotické“ série jsem si vůbec neužila. Nebavila mě od začátku do konce a jen jsem listovala stránku za stránkou, abych to už měla konečně za sebou. S tímhle kouskem autorka šlípla docela vedle.

Největší překvapení
Jak stvořit dívku (Caitlin Moran)

Proč: Věděla jsem, do čeho jdu, protože má Moran stále stejný styl a pokud vám nesedne, nemůžou vám sednout ani její knihy. Tahle se sice lišila tím, že šlo vyloženě o vyprávění smyšleného příběu jedné dospívající holky, ale ve skutečnosti zase tak smyšlený nebyl, protože kdokoliv o Moran něco ví, je mu jasní, že vlastně napsala knihu z 90% podobnou svému životu.

Největší zklamání
Zkrocený (Emma Chase)

Proč: Obrovské zklamání. Na to, jak série začala úžasně a vtipně, to šlo pomalu, ale jistě do kytek. Druhý díl se ještě dal, ten třetí byl nuda, nuda, nuda. Doufám jen, že čtvrtý díl taky takový nudný nebude. Ten by se měl snad zase týkat ústřední dvojice. Tak uvidíme.

Nejnapínavější kniha
Cress (Marissa Meyer)

Proč: Zbožńuju Měsíční kroniky, i když mě zrovna první díl nijak extra neuchvátil. Druhý i třetí byly opravdu skvělé a pokud o nich teď slyšíte poprvé, něli byste se na ně rychle vrhnout. Sice jde o re-tellingy oblíbených pohádek, ale jsou tak umně zamaskované, že kdybyste to nevěděli, nejspíš vám to ani nedojde. Autorka to vážně umí, doufám, že se brzy v češtině dočkáme i Winter.

Nejvtipnější kniha
Jak stvořit dívku (Caitlin Moran)

Proč: Jó, Caitlin Moran, ta umí pěkně polechtat bránici. Líbí se mi její pohled na svět okolo sebe. Mluví o všem přímo, umí si udělat legraci sama ze sebe a rozhodně si nebere servítky. Ne všichniji zrovna dvakrát musí, ale mně dokonale sedí, protože jí rozumím a dokážu se do ní vžít.

Nejnudnější kniha
Zkrocený (Emma Chase)

Proč: Už jsem psala, jak nudná kniha to byla. No dobře, možná pro jiné nudná nebude, ale já s ní měla opravdu velký problém. Sice jsem ji přečetla i tak, ale mrzí mě, že se autorce moc nepodařila.

Nejromantičtější kniha
The Score (Elle Kennedy)

Proč: No, sice to nebyla klasická romantická kniha, jako spíš erotická kanonáda s romancí, ale co. Rozhodně do téhle škatulky spadá a vy byste se do série měli taky pustit. Sice už je to místy mírně ohrané, ale co není…

Nejočekávanější kniha
Cress( Marissa Meyer)

Proč: Jak jááá se na tenhle díl těšila. Zbytečně jsem odkládala čtení, mohla jsem se do ní pustit hned, co se mi dostala do rukou a bylo by.

Knižní série objevená v tomto měsíci
není

 
 

Nejlepší cover knihy
Cress( Marissa Meyer)

Proč: Vím, že většina lidí není z českých obálek zrovna dvakrát nadšená, ale mně se líbí. Sice ty originální jsou v jednom sledu tématicky a ty naše jsou docela rozházené, ale i tak si myslím, že jsou poměrně vydařené a hlavně odrážejí své hrdinky… teda až na tu první, tu teda moc nechápu.

Nejhorší cover knihy
není

Největší crush
Brent (Appealed ~ Emma Chase)

Proč: Protože je Brent sice občas zabedněný ňouma, ale je nebezpečně sexy… teda alespoň podle popisu. Jeho dobývání se mi moc líbilo a fandila jsem mu. No a kdo by odolal přitažlivému, chytrému a hlavně i bohatému právníkovi? Nikdo.

Hrdina měsíce
Einar (Dánská dívka ~ David Ebershoff)

Proč: Abych pravdu řekla, daleko víc na mě zapůsobilo filmové zpracování, protože to mě opravdu zasáhlo do srdce. I tak je ovšem Einar jako skutečně dříve žijící postava neskutečný hrdina. Šel si zatím, co tehdy pořádně nechápal on ani jeho okolí. Nedokážu si představit, že bych musela někdy podstoupit něco podobného a být odsuzována okolím, nebo něco tajit.

Hrdinka měsíce
Kate (Magie ničivá ~ Ilona Andrews)

Proč: No tak proč asi… protože je Kate naprosto boží a protože je přesně jako já. Teda až na to, že nejsem smrtelně nebezpečná a nenakopávám zadky parchantům, co žijí v postapokalyptické verzi Atlanty.

Pár měsíce
Allie & Dean (The Score ~ Elle Kennedy)

Proč: Protože mě neskutečně bavili a protože jsem jim oběma držela palce. Vývoj jejich vztahu byl více než bouřlivý a hlavně ten konec! Ten mě překvapil a šíleně navnadil na poslední díl. Už aby tu byl.

 
 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. chessrul napsal:

    Preklad knihy Tangled obsahoval tiez zopar preklepov a na viacerych miestach nie uplne stastne zvolenych vyrazov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..