Beautiful Secret

BeautifulSecret_bookAutor: Christina Lauren
Originální název: Beautiful Secret
Český název: Božský milenec
Knižní série: Beautiful Bastard (Božský)
Díl: čtvrtý
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Od chvíle, kdy se Ruby přestěhovala do Londýna, aby se uchytila ve firmě na stáži a aby se dále mohla dostat na postgraduál na Oxfordu, její srdce dělá hotové kotrmelce. A to všechno jen díky společníkovi jménem Niall Stella, který vypadá jako sám hřích. Je do něj poblázněná až hrůza a nedokáže s tím nic dělat.

Její zamilovanost se roztočí na plné obrátky v okamžiku, kdy jí její šéf oznámí, že se s Niallem musí pracovně vydat do New Yorku na celý měsíc. Ruby doufá, že to bude možnost, jak se něčemu přiučit a možná se s Niallem třeba i spřátelit. Jenže jak už to tak bývá, Rubyina pusa a chování ji přivede do pořádně ošemetných situací…

Niall se ještě stále snaží vyrovnat s rozvodem. Přece jenom se svou ženou žil dlouhých jedenáct let a i když jejich láska brzy vymizela a ze všeho se spíš stala jen povinnost, je to jediná žena, která byla v jeho životě takto dlouho. Je jasné, že si z něj dobrý kus odnesla, takže je Niall víceméně zmatený i sám sebou a tím, co dělat v životě dál. Ví, co by si přál. Rodinu a děti. Má ale strach, že už na něco takového nemá nárok.

A pak se dozví, že má trávit čtyři týdny ve společnosti toho nejkrásnějšího stvoření, jaké kdy viděl a nedokáže myslet na nic jiného, než na to, jak by asi chutnala její ústa. Usedlý a rozvážný Niall je vášnivou a veselou Ruby naprosto uchvácen, jen se mu zdá, že se všechno děje až moc rychle. Jenže někdy se musíte nechat zavalit lavinou pocitů, abyste konečně začali pořádně žít. Dokáže to i Niall?

Nakladatel: Gallery Books (EN), JOTA (CZ)
Počet stran: 401 (EN), 336 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 14.4.2015
Vydání v ČR: 11.5.2016

Datum četby: 1 den, březen 2016, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Slupla jsem to rychleji, než bych myslela. Skvělá dvojice, Ruby sympaťačka a Niall tak trochu pan Darcy.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorek
Oficiální blog autorek

Můj názor: Čtení čtvrtého dílu jsem kdovíproč odkládala nebezpečně dlouho, odhodlala jsem se až ve chvíli, kdy jsem zjistila, že kniha vyjde brzy také v češtině. Sice je český název krapet mimo originální, ale co, má sexy obálku. Celkově naše obálky duo Christina Lauren chválilo za to, jak moc sexy jsou a že je mají doma hezky vystavené (mluvila jsem s nimi loni na autogramiádě v Londýně).

Tuhle knihu jsem si opravdu užila, ačkoliv je zápletka opět jednoduchá a svým způsobem i podobná prvnímu dílu, ačkoliv by se hlavní hridnové nemohli lišit víc. Ruby je ukecaná sympaťačka zabouchlá do svého šéfa a Niall je tak trochu zabedněný ukázkový pan Darcy.

Musím říct, že je Ruby ve své zamilovanosti a poblouzenosti naprosto rozkošná a krásně přitahuje skrz naskrz trapné scény, kterým se rádi zasmějete. Niall vám bude svou zabedněností lézt pěkně na nervy, ale stejně jako Ruby roztajete pokaždé, když začne mluvit. Prostě je k sežrání, úplně jsem z těch stránek ten jeho britský přízvuk slyšela… ano, už mi šibe… no a co.

Jediné mínus má kniha v tom, že nechápu, odkud Niall bere to, že je pro Ruby až moc starý a že ona je na něj moc mladá. Jemu je 30, jí 23 rozdíl 7 let se podle mého v dospělosti dost stírá a nic neznamená. Kdovíproč to ale ve většině amerických knih příšerně řeší.

Sice jsem nebyla moc nadšená z toho, že se autorky rozhodly přidat čtvrtý díl a podle posledních zpráv ještě i pátý, ale pokud i ten pátý, který by tedy měl být úplně poslední, bude stejně dobrý jako jednička, trojka a čtyřka, nebudu se zlobit. Druhý díl sice nebyl špatný, ale chybělo mu něco z toho, co ostatní díly měly… jakýsi živý náboj, dvojka na mě prostě byla asi až moc o exhibicionismu. Beautiful Secret ovšem doporučuju všemi dvaceti!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..