Filmová recenze: Kniha džunglí

Když už jsem začala sledovat i daleko starší filmy než jsou momentálně v kinech, pustila jsem se i do téhle staré klasiky. To jsem si tak při dlouhé čekání na vlakovém nádraží koupila Novou knihu džunglí za deset kaček. A kolik je z toho podívání…

NovaKnihaDzungli_posterRežie: Stephen Sommers
Scénář: Stephen Sommers
Kamera: Juan Ruiz Anchía
Hudba: Basil Poledouris
Hrají: Jason Scott Lee, Cary Elwes, Lena Headey, Sam Neill, John Cleese, Jason Flemyng, Ron Donachie, Faran Tahir

Malý Mauglí zůstal po strašné nehodě opuštěný v džungli. Zakrátko se ale spřátelil se všemi zvířaty. Ta ho vzala mezi sebe a nahradila mu rodinu. Teď už je z Mauglího mladý muž, stále však žije pouze v džungli. Vyvede ho z ní až náhodné setkání s Kitty, kamaárdkou z dětství, která vyrostla v krásnou slečnu.

Kvůli ní se vypraví o města, chce se s ní znovu setkat. Mauglí pozná, že město může být mnohem nebezpečnější než džungle plná divokých zvířat. Několik padouchl totiž chce, aby je Mauglí dovedl k obrovskému pokladu, který je ukrytý kdesi v divočině. Zákony džungle ale potrestají každého lumpa.

Pamatuju si, že jsem tuhle verzi Knihy džunglí od Rudyarda Kiplinga měla docela ráda. Sice byla v některých momentech dost děsivá, ale tak nějak mi to utužilo charakter… chápete 😀 Je to vlastně taková novodobější verze známého příběhu, když si ji teď po letech pustíte, dýchne na vás jistý druh nostalgie – nebo alespoň u mě to tak bylo.

Hlavně ve chvílích, kdy se na scéně objevila mladičká Lena Headey, kterou momentálně půlka lidí nesnáší a půlka nejspíš zbožňuje právě díky seriálu Hra o trůny, kde hraje Cersei. Docela vtipné je i to, že ve filmu hraje padoucha Cary Elwes, kterého si většina diváků zamilovala právě v Princezně nevěstě. Jak je ten Hollywood malý… no jo, tak zase tolik asi ne.

Film je docela fajn, nepřekvapí ani neurazí. Od začátku do konce tak nějak samozřejmě víte, o co tam jde a jak to asi i skončí. Padouši padnou, klaďasové získají srdce krásné dívky. Svým způsobem je to taková akčnější romanťárna. Hezky se na ni kouká, i opakovaně.

Pokud se stejně jako já těšíte na novou verzi Knihy džunglí, s kterou po tolika letech přichází Disney v rámci své kampaně „udělej z oblíbených kreslených pohádek hrané“ tento rok vypustí do kin, určitě se na film koukněte alespoň ze zvědavosti a pro srovnání, jak se to dělalo tehdy a jaké to bude teď. Stojí to za to.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    Tuhle verzi neznam, ale na novy film se moc tesim.
    Charmedka recently posted..Liane Moriarty – Sedmilhářky | RC reviewMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..