Suma sumárum za listopad, prosinec 2015

Ještě mi zbývá uveřejnit poslední sumárum za loňské dva měsíce, abych se mohla těšit na to, co si nadělím, nebo mi bude knižně naděleno. Horší je to ovšem s tím místem, už i knihovna v Praze praská ve švech.

Knihy, které jsem si koupila:

Sumarum_2015_LP_01

Knihy Jed a Zrada Borgiů jsem si koupilave slevě, jsou to dva díly jedné série. Jed mě zaujal už kdysi, ale nějak jsem se ke koupi neměla, pak vyšlo i pokračování a já si stejně nějak spíš počkala až na slevu, abych si je pořídila. Celkově má série tři díly, ale jestli se v češtině dočkáme i toho posledního, nevím. Předpokládám, že prodeje nebyly nijak valné, proto se knihy dostaly do slevy.

Stejný případ potkal i knihu Pokud zůstaneš, která je prvním dílem čtyřdílné série, z níž jsem v angličtině četla dvě a nijak extra mě neuchvátily. Nejspíš i to je důvod toho, že se dalších dílů v češtině jen tak nedočkáme.

Hledání dokonalé lásky jsem si prostě pořídit musela, protože víte, jak mám tyhle slaďárny Jennifer Probst ráda. A myslím, že nejsem jediná. Tyhle pohodovky jsou strašně fajn.

Knihy, které jsem dostala:

Sumarum_2015_LP_02

Za knihy Leo a Leova šance vděčím Axii, která mi je věnovala k přečtení, protože si překlad celé série užívá. Zatím jsem se nedostala ani k Archerovu hlasu, ale myslím, že jsou lidi se sérií dost spokojení, tak doufám, že budu i já.

Sumarum_2015_LP_03

Pod stromečkem jsem tolik knih letos nedostala, ani jsem si jich popravdě zase tolik nepřála. Když jste už samostatní a víte, že pokud budete mít chuť, prostě si tu knihu můžete jít koupit, vnímáte ty knižní dárky pod stromkem nějak jinak.

Anebo jsem to letos prostě neprožívala i z toho důvodu, že jsem jako poděkování za recenzování pro Neoluxor dostala nejen vánoční dáreček, který v sobě skrýval knihu Vášnivý sprosťák, mou úplně první fyzickou audioknihu Nebezpečné známosti, diář pro rok 2016 a knižní poukázkami na nákup. Takže jsem připravená si jít co nejdřív vybrat další dárečky.

Vášnivého sprosťáka jsem už dávno četla v angličtině, takže knihy postupně teď sbírám v češtině a musím říct, že se mi Ola trefila do vkusu (ještě jednou díky!). Nebezpečné známosti mě taky velmi mile překvapily a přiznám se, že jsem po nich občas pokukovala, protože je ten přebal naprosto skvělý.

O Kuchařku pro dceru a Relaxační omalovánky – Kouzelný les a pohádkové bytosti jsem si Ježíškovi řekla a jsem ráda, že jsem je pod stromkem objevila.

Po Kuchařce pro dceru jsem pokukovala už od chvíle, kdy jsem vlastně narazila na blog Florentýny. Recepty mi vždycky přišly takové normální, vesměs jednoduché, fotky krásné, na 26. narozeniny jsem dostala Snídani u Florentýny, z níž jsem toho sice zatím moc neudělala, ale co jsem zkusila, bylo moc dobré. Kuchařka je sice spíše takový základní návod, co a jak dělat, ale líbí se mi na ní, že jsou snad u všech receptů fotky a vy tak víte, jak by to jídlo mělo vypadat.

No a Relaxační omalovánky jsou vlastně obrovský boom loňského roku na poli antistresu pro dospělé. Nevím teda jak vy, ale mě vybarvování a kreslení vždycky bavilo a když se to teď dostává zase ven a hlavně se za to člověk ani nemusí „stydět“, proč do toho nejít a neužít si to, že. Fakt je to maximální návykovka.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

Sumarum_2015_LP_04

Na poli knih na recenzi toho poslední dva měsíce roku moc nebylo, ale nijak extra mi to žíly netrhá. Vždyť víte, že jsem tu spolupráci výrazně omezila, ačkoliv si říkám, že pro nový rok zase do něčeho půjdu, ať to mám barvitější.

Zmizelé dívky mě popravdě poprvé nijak výrazně nelákaly. Anotace mi přišla taková zvláštní a po mé osobní zkušenosti s autorčinou pochybnou sérií Delirium jsem její knihy nechtěla moc zkoušet. Ale nakonec jsem se do ní pustila a musím říct, že mě velice příjemně překvapila.

Do rukou se mi dostala i opěvovaná dysotpická fantasy Rudá královna, která nadchla většinu zahraničních i domácích čtenářů. Mě už bohužel tolik ne, protože jsem měla obrovský problém s hlavní hrdinkou. Ta jakoby vypadl z oka typické Mary Sue a řeknu vám, že to občas bylo dost na štíru.

Kečupová mračna si ke mně našla cestu tak nějak sama a jsem za to ráda. Mohla jsem si tak přečíst další netradičně pojatý příběh, který vás chytne za srdce a jen tak nepustí. Protože někdy jsou ty náhody vážně naprd.

Dále jsem recenzovala dosti zvláštní kousek Frankieho otázky před spaním. Moc se mi na knize líbila její jednoduchost, přímočarost a tkaová ta hezká dětská naivita, která vidí svět naprosto jinýma očima. Rozhodně ji doporučuji vyzkoušet, hezky vás pohladí na duši.

~ Uveřejněné recenze ~

Průvodce dámy nepřístojným chováním

Jak svést ostýchavou dámu

Slow Play

Sustained

Ms. Manwhore

Racing Savannah

Umění předstírat

Čemu jsem věřila

Hrej férově

Five Days Until You

Rudá královna

Kečupová mračna

Zmizelé dívky

The Best Goodybe

Frankieho otázky před spaním

V listopadu se v Praze odehrál První blogerský knižní trh, který byl podle mého docela úspěchem. Doufám, že se druhý ročník odehraje brzy a že budu jeho součástí i tentokrát. Tento rok jsem již potřetí v rámci Vánoční poradny Neoluxoru radila, co za dárky koupit pod stromečkem. Kromě toho se uskutečnil také třetí ročník Vánočního knižního hopu a čtvrtý ročník Xmas Reading Challenge, která je momentálně ve fázi hlasování. No a akonec jsem přece jen stihla ještě i Mého autora roku, i když s odčenýma ušima. S tím za rok 2015 si určitě pospíším, slibuju 🙂

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Charmedka napsal:

    Už si od Jennifer Probst budu muset něco sehnat 🙂
    Charmedka recently posted..On my wishlist (59)My Profile

  2. Jakub Vytiska napsal:

    Pěkný blog 🙂 k vánocům jsem zakoupil od Z. Mahlera Nebyla to nuda… docela problém tuto knihu sehnat, ale stojí za to 🙂
    Jakub Vytiska recently posted..Ohlédnutí za rokem 2015 a SEO v roce 2016My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..