Padlo mi do oka (10)

Je tu nový rok a spolu s ním také nové knihy na obzoru, které mě zaujaly a chtěla bych si je přečíst. Věřím, že společně se mnou objevíte samé zajímavé kousky.

Run ~ Kody Keplinger
Jak určitě víte, knihy Kody Keplinger mám ohromně ráda. Stejně ráda jsem i za to, že se po tolika letech konečně dostala i do Česka a věřím, že se většina z vás OTKA líbila. Tohle je její young adult novinka o tom, co všechno jsme ochotni riskovat, abychom zahránili své přátele… nebo i sebe.

Bo Dickinson je dívka s jistou reputací, nepřítomným otcem a věčně opilou matkou. Ve městě všichni vědí, že Dickinsonovi nejsou zrovna výkvětem správnosti, ale Bo nezajímá, co si o ní kdo myslí. Agnes Atwood nikdy nešla na rande, nikdy dokonce nebyla venku déle než do desíti večer a nikdy neporušila žádné z pravidel, která jí rodiče stanovili, aby ji uchránili před vším zlým tam venku.

O co ale jde, Agnes nemá ani ponětí. I přes to všechno se ale z Bo a Agnes stanou nerozlučitlené kamarádky. Je to přesně ten druh přátelství, kdy pro toho uděláte cokoliv, dokonce utečete z města před policií a vydáte se na divokou jízdu do neznáma…

Wild Swans ~ Jessica Spotswood
Jessicu Spotswood jsem si oblíbila díky jedné čarodějnické trilogii, která je podle mého neprávem opomíjená, protože je naprosto skvělá. Tahle kniha mě zaujala už tím, že je to něco úplně jiného, než od autorky znám a podle anotace to zní hodně dobře.

Léto před posledním Ivyiným rokem na škole má být vším, co si přála: samé táboráky na pláži, barbeque a trávení léta s nejlepšími přáteli. Žádné letní hodiny ve škole, žádné naplňování dědečkových přání, aby dostála svým rodinným přepdokladům. Po generace vedly Milbournovy ženy nadčasový život a také dosti tragicky umíraly v mládí. Děda tomu říká dědictví, ale Ivy to považuje za prokletí. Proč by jinak její matka utekla a nechala své dítě za sebou?

Ale když se její matka neočekávaně vrátí a má s sebou dvě další dcery, všechno, před čím Ivy své srdce zatvrdila, se začíná najednou odkrývat. Lidé, kterým kdysi věřila, najednou mluví jen ve lžích. A všechny Ivyiny ambice a odhodlání ji nedokážou ochránit před tajemstvími Milbournovich minulosti…

This Is My Brain on Boys ~ Sarah Strohmeyer
Na tuhle knihu jsem narazila vlastně úplnou náhodou. Nejdřív mě zaujal název, pak docela vtipná obálka a nakonec samotná anotace. Navíc je tak krapet naznačeno, že by mohlo jít o inspiraci Emmou, kterou mám od Jane Austen moc ráda.

Addie Emerson nevěří na lásku. Nebo alespoň ne v souvislosti s ní. Ve zbývajícím roce střední školy ji daleko více zajímá možnost získat plné stipendium na vysněný Harvard než mít přítele na plný úvazek.

To ale neznamená, že je vůči jistým účinkům naprosto imunní. Nebo alespoň její hlava ne. Protože po měsících výzkumu Addie objevila, jak kohokoliv ovlivnit tak, aby se zamiloval. Jediné, co potřebujete, je tajná formule. Ale bude její objev stačit na to, aby stipendium získala? A jaký to vlastně bude mít vliv na její vlastní okoli i na ni samotnou?

Firsts ~ Laurie Elizabeth Flynn
U této knihy mě zaujala nejprve obálka, pak docele netradiční anotace. Přece jenom jsem ještě na podobný kousek nenarazila podle zahraničních reakcí to nevypadá vůbec špatně. I když je to z určitého pohledu dost postavené na hlavu.

Sedmnáctiletá Mercedes Ayres vyznává politiku otevřených dveří – pustí si do svého pokoje kluka jen tehdy, je-li to panic. Mercedes s nimi prožije jejich první ne-zrovna-zářivou-první-noc a jediné, co žádá na oplátku, je to, aby si jejich dívky jejich první společnou noc opravdu užily a nedopadly tak jako ona.

Dlouho se jí dařilo držet v tajnosti, co se v jejím pokoji vlastně odehrává. Její matka stejně většinu času není doma a její silně věřící kamarádka Angela má problém vyslovit i pouhé slůvko „sex“. Problém ovšem nastane ve chvíli, kdy se na Mercedes obrátí Angelin přítel s jistou prosbou, kterou mu protentokrát opravdu pslnit nechce. Situaci nepomáhá ani Zach, který vypadá, že ji má rád takovou, jaká je…

The Love That Split the World ~ Emily Henry
No jo, no jo, i tenhle kousek mě zaujal prvně svou obálkou, pak názvem a nakonec zvláštní anotací. Jen doufám, že s eke knize jednou opravdu dostanu a nezklame mě.

Poslední Nataliino léto v malém městě v Kentucky bude magičtější, než by předpokládala. Najednou začne mít malé záblesky budoucnosti, které se od současnosti liší – ať už je to barva vchodových dveří, umístění mateřské školky. Když ale svět okolo ní najednou na pár hodin úplně zmizí, je Nat jasné, že něco není v pořádku.

Právě tehdy ji navštíví někdo, koho si Nat označí poměrně familiérně jako „Babičku“. Ta jí řekne, že má jen tři měsíce na to, aby ho zachránila. V nálsedujícím okamžiku se Nat ocitne pod světly středoškolského fotbalového stadionu, kde potká kluka jménem Beau. V tu chvíli jako by svět opět přestal existovat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kristina napsal:

    Zajímavé knížky, díky za tip :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..