Ohlédnutí se za rokem 2015

Další rok nám udělal pápá a spolu s ním i řada dalších věcí. U mě to byla třeba práce, kterou jsem zrovna v prosinci změnila po dlouhém uvažování a menších peripetiích s hledáním a chozením na pohovory. Teď mám za sebou první měsíc a zatím můžu říct, že jsem spokojená. Uvidíme, jak to bude vypadat za rok, ale věřím, že všechno bude v pořádku.

Rok 2015 byl pro mě v lecčems zlomový a hlavně plný nových plánů a cílů. Nejen že jsem potřebovala v knižním blogování a sem tam se věnovala i našemu magazínu Knižní vesmír a našemu eshopu. Kromě toho jsem znovuoživila také svůh osobní blog a vytvořila ještě Dřystovník, který více rozjedu spíše tento rok, protože už mám jasnější koncepci.

Kromě toho Knižní doupě oslavilo svých 5 lět, na Facebooku mám téměř 2200 likes a jedeu vesele dál. Na blogu mám za ty roky skoro 3000 příspěvků a přes 6000 komentářů. Těší mě vědomí, že i po těch letech ke mně stále rádi chodíte, píšete a necháte se inspirovat. A jak vypadal rok 2015 celkově? Podívejme se na malý souhrn…

Podívejme se na důležité události jednotlivých měsíců:

Leden, Únor, Březen

S nástupem nového roku jsem rozjela dvě nové filmové rubriky Tento měsíc v kinech a Filmová recenze. Kromě toho v únoru konečně skončil celý redesign webu a musím říct, že jsem s novým seskupením spokojená i po roce, ačkoliv ne všechno je už graficky předěláno a upraveno. Přece jenom jsem za těch pět let napsala hromadu recenzí. A v březnu jste si mohli znovu knižně zašifrovat s Martinusem.

Duben, Květen, Červen

V dubnu jsem uspořádala druhý ročník Jarního dumání, které jste si snad všichni užili. Také probíhal speciální Monumentní měsíc, kdy jste si mohli přečíst přeložené doplňkové povídky k celé sérii. No a ještě jsem rozjela jednu nepravidelnou rubriku, Padlo mi do oka, v níž vám ukazuju knihy, které mě zaujaly a ráda bych si je přečetla. V červnu jsem uspořádala druhý ročník speciální letní knižní výzvy, Zpěvavé léto.

Červenec, Srpen, Září

V červenci jsem se zapojila do Letního knižního hopu a znovuoživila nějaké ty občasné knižní tagy (aby vzápětí opět usnuly… budu muset nějaké na netu vyhledat, abych si je zase mohla vyplnit). V srpnu proběhl třetí ročník speciálu Srpen, měsíc plný komentářů. Dále jsem se pokusila znovuoživit Čteme s Knižním doupětem, ale tak nějak nevím, jestli byste o to měli zájem. Možná to zkusím zase rozjet, až mě napadne, jaké čtecí postupy u kterých knih by se daly zaznamenávávat praidelně. Během srpna probíhal další knižní speciál, Romantický srpen s K.A.Tucker. No a nesmím zapomínat na Den nepřečtených knih, který jsem jaksi nedokončila kvůli nedostatku času 😀 Paradox.

Říjen, Listopad, Prosinec

V říjnu blog oslavil své krásné páté narozeniny. Jsem docela zvědavá, jak dlouho ještě na poli knižního blogování – anebo blogování vůbec – ještě vydržím. V listopadu pak proběhl První blogerský knižní trh a doufám, že si to tento rok zopakujeme. No a v prosinci jsem už potřetí přiložila ruku k dílu a radila jsem ve Vánoční poradně Neoluxoru, co pod stromeček. Nebo jsem po více než roce konečně sepsala článek týkající se Mého autora roku 2014 😀 Uspořádala Vánoční knižní hop i čtvrtý ročník Xmas Reading Challenge (hlasování ještě stále běží!).

I loni jsem si ve čtecí výzvě na oblíbeném GoodReads dala za cíl přečíst 100 knih. Přece jenom jsem už pracující a kromě knih mám i řadu dalších zálib, navíc pravidelněji chodívám nejen cvičit, ale také do kina a dost času trávím i s rodinou a přáteli. Nakonec jsem tedy číslo 100 překonala a dostala se na krásných 115 knih. Podívejme se tedy na krásné grafy přímo z GR:

Počet přečtených knih…

PocetPrecetenychKnih2015

Počet přečtených stránek…

PocetPrectenychStranek2015

Celkový přehled přečtených knih za rok 2015…

PrehledKnih2015

Kromě toho nově GR vytvořilo i speciální grafiky, kde máte krásně zpracovaný přehled o knihách, které jste za uplynulý rok přečetli. Na můj se můžete podívat tady, pár věcí vám z něho vypíchnu.

Nejkratší a nejdelší kniha…

DelkaKnih2015

Oblíbenost knih…

PopularnostKnih2015

Rating knih…

RatingKnih2015

Na přehled všech knih, které jsem v roce 2015 přečetla, se můžete podívat tady. A jaký byl váš rok?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Lucy Lillianne napsal:

    Tobě to opravdu frčí 🙂 Tolik knížek, páni…
    Lucy Lillianne recently posted..Shrnutí týdne #78My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..