Knihy měsíce – listopad, prosinec 2015

Ještě mi zbývá uveřejnit top knihy za listopad a prosinec loňského roku, abyste viděli, co všechno mě bavilo a co zase tolik ne. Třeba najdete nějakou tu inspiraci.

IntoxicatedThe PlayWinter WishesThe Best GoodbyeKečupová mračnaThe MistakeThe DealFour Years LaterSecond Chance BoyfriendFive Days Until YouOne Week GirlfriendHrej férověČemu jsem věřilaUmění předstíratMs. Manwhore Zmizelé dívky Rudá královna Sustained

Hitparáda

Nejlepší kniha
Sustained (Emma Chase)

Proč: Když nebudu počítat re-readingy oblíbených knih, je tenhle kousek rozhodně tím nejlepším, co se mi do rukou dostalo. A to i přesto, že je to úplně normální zápletka, která tu už byla pomalu stokrát. Prostě mě kniha bavila od začátku do konce a na tu poslední ze série jsem opravdu zvědavá.

Nejhorší kniha
Čemu jsem věřila (Huntley Fitzpatrick)

Proč: Tak nějak doteď vůbec nechápu, co tohle proboha bylo. Naprosto mi kniha nesedla postavami, příběhem, provedením a ještě bych ji zkrátila o dobrou polovinu. Hrůůůza hrůůůzoucí.

Největší překvapení
Zmizelé dívky (Lauren Oliver)

Proč: Moc jsem od knihy nečekala, protože mi autorka moc nesedla svou dystopickou sérií Delirium, a možná proto se mi tahle potom líbila. I když jsem byla polovinu času z určitých věcí naprosto zmatená.

Největší zklamání
Rudá královna (Vicotoria Aveyard)

Proč: Naopak od Rudé královny jsem toho čekala daleko víc a byla jsem zklamaná z toho, že se mi do rukou dostala kniha epických rozměrů o jedné dokonalé Mary Sue. Docela chápu, proč jsou z ní někteří tak odvaření, ale já jsem se bila do čela. Bojím se docela pokračování.

Nejnapínavější kniha
Kečupová mranča (Annabel Pitcher)

Proč: Tohle je poměrně dramatická kniha, ačkoliv už od začátku máte jakous takous představu o tom, co se asi stalo. Stejně až do samotného konce čekáte, jestli se vaše tušení vyplní a jak moc vás to zasáhne. Řeknu vám, že jsem si i docela pobrečela.

Nejvtipnější kniha
Sustained (Emma Chase)

Proč: Sustained je nejvtipnější knihou hlavně díky dětským protagonistům, kteří to pozvedli o level výš. Neskutečně jsem se při jejich chvílích tlemila a prostě se bavila.

Nejnudnější kniha
Čemu jsem věřila (Huntley Fitzpatrick)

Proč: Tady jsem se naopak nudila od začátku do konce a netrpělivě přetáčela stránkami, aby už byl konec. Když vás něco nechytne, je to na prd.

Nejromantičtější kniha
Hrej férově (Emma Hart)

Proč: Některým se tahle kniha zdála bez šťávy a taková rozvleklá, mně se naopak líbila, protože se od ostatních podobných knih docela lišila. Vzhledem k tomu, čím si oba hlavní hridnové prošli, mi jejich vztah přišel neuvěřitelně romantický.

Nejočekávanější kniha
Rudá královna (Vicotira Aveyard)

Proč: Stejně jako většina dalších čtenářů jsem po téhle knize nedočkavě sáhla, když se konečně objevila i v našich končinách. Teď jsem tak akorát ráda, že jsem ji měla v elektronické podobě na recenzi, protože by mě štavlo, že jsem za Mary Sue vyhodila skoro čtyři stovky nebo kolik…

Knižní série objevená v tomto měsíci
Rudá královna (Victoria Aveyard)

Proč: Současně je to také série, kterou jsem v těchto dvou měsících objevila. Do dalších dílů se nejspíš pustím spíš v angličtině a budu doufat, že budou lepší. Každý se může zlepšit, i na můj občasně náročné vkus 😀

Nejlepší cover knihy
Kečupová mračna (Annabel Pitcher)

Proč: Obálka téhle knihy se mi neuvěřitelně líbí. A to proto, že je taková jednoduchá, minimalistická, navíc jsou na ni znázorněni ptáci a samotný headline je dost dobrý na to, aby člověka přitáhnul.

Nejhorší cover knihy
The Best Goodbye (Abbi Glines)

Proč: Když jsem tuhle obálku uviděla poprvé, trošku jsem se zhrozila. Když jsem si pak knihu přečetla, zhrozila jsem se ještě víc. Ona má sice hlavní hrdinka původně blonďaté vlasy, ale v knize si je barví do zrzavoruda, takže to jaksi nekoresponduje a přijde mi to spíš vtipné 😀

Největší crush
Brandon (Umění předstírat ~ Rachel Harris)

Proč:I když se většinu času v knize chová jako úplné pako, prostě jsem si ho oblíbila a dokážu si ho docela dobře představit.

Hrdina měsíce
Cal (Rudá královna ~ Vicotira Aveyard)

Proč: Co hloupá Mare, Cal je rozhodně hrdinou celé knihy. Zatímco ji bych kolikrát praštihla po hlavě pánvičkou, jemu jsem fandila všemi deseti a myslím, že na konci si toho chudák užil a zažil daleko víc než Mare za celou knihu.

Hrdinka měsíce
Nick (Zmizelé dívky ~ Lauren Oliver)

Proč: Pro mě je to opravdu hrdinka obou měsíců, protože si prošla peklem a to doslova. Z dvojice sester jsem ji měla radši a držela jsem jí pěsti až do samotného překvapivého konce.

Pár měsíce
Abbi & Blake (Hrej férově ~ Emma Hart)

Proč: Oba dva jsou pro mě jasnými vítězi, kvůli tomu, čím si v životě prošli a tomu, jak se dokázali vzchopit a najít si v životě kousek svého štěstí.

 
 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Charmedka napsal:

    Hrej férově byl nejlepší díl, strašně mě bavil a kniha se zařadila mezi vůbec nejlepší knihy, co jsem četla, prostě se mi dostala pod kůži. Škoda, že Tě Rudá královna zklamala, mě hrozně láká.
    Charmedka recently posted..On my wishlist (59)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..