V prosinci 2015 vychází – 1. část

Předpokládám, že se všichni těšíme, co za knihy nám Ježíšek nadělí a když nám je nenadělí, můžeme si je nadělit sami. Tak se podívejte, co vyhází tento měsíc, aby vám něco neuniklo.

~ Česko ~

Turnus (Silo #2)
Hugh Howey

1.12.2015
Knižní klub

Co předcházelo životu v „Silech“, podzemních mnohapatrových objektech, jediných místech na zeměkouli, kde mohou lidé přežít? Postapokalyptický román Silo, který se stal celosvětovým bestsellerem, vyvolal ve čtenářích otázku, jak to vše začalo. A Turnus přináší odpověď.

Mladý kongresman Donald Keene pracuje na tajném projektu – má to být jen mezní eventualita: do země zapuštěné obří obytné válce připomínající sila jsou přeci pouhou pojistkou pro případ nepředstavitelné katastrofy. Ta ale jistě není na obzoru. O tu nikdo nestojí. Tu by si nikdo nepřál.

O mnoho let později probudí v Silu 1 hibernovaného člověka. Oproti všem předpokladům si začíná rozpomínat na minulost – na příběh, který děsivě vypovídá o posedlosti mocí a neúnavném nasazení, s jakým jsou lidé ochotni zničit svět, jak jej známe. V Silu 18 se rodí nepokoje. A Silo 17 se odmlčelo…

Přiznání (After #2)
Anna Todd

2.12.2015
YOLI

Láska Tessy a Hardina je osudová a jeden bez druhého nemůže být, ale nespálila se Tessa už příliš?

Když se Tessa dozví, že s ní Hardin začal chodit kvůli sázce, kterou uzavřel s přáteli, je zdrcená. Není to poprvé, co se přesvědčila, že kluk, do kterého se zamilovala, dokáže být pěkně krutý, ale takové ponížení nečekala ani v nejhorším snu. Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane… Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele… další zklamání by nezvládla.

Hardin, který se do Tessy mezitím doopravdy zamiloval, zjišťuje, že bez ní nedokáže žít, kaje se a prosí o odpuštění. Tessa se brání, ale to se lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v Hardinově náručí… Elektrizující dotyky… Nenasytné polibky…

Hardin ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Všechno navíc komplikuje Zed, který se pokouší Tessu získat a na rozdíl od Hardina je hodný a milý. Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí…

Hořící pokoj (Harry Bosch #19)
Michael Connelly

2.12.2015
Domino

Kdyby ještě žil Chandler, psal by jako Connelly. A Phil Marlowe dnešní doby by se jmenoval Harry Bosch.

Nestává se často, aby oběť vraždy zemřela devět let po spáchání činu. Tentokrát ale takováto situace nastala: muž, kterého tenkrát zasáhla zbloudilá kulka, podlehl následkům těžkého zranění. Detektiv Harry Bosch se ocitá v nezáviděníhodné situaci – zatímco tělo oběti ještě nestačilo pořádně vychladnout, všechny důležité důkazy už stačily nenávratně zmizet.

Brzy se ukáže, že tato absurdita nebude jediným klackem, který mu tento případ hodí pod nohy. Bosch společně s novou kolegyní Lucií Sotovou zjišťuje, že jejich snaha o odhalení pravdy se některým vysoce postaveným lidem vůbec nelíbí.

S něčím takovým musí ale dobrý detektiv zkrátka počítat a nenechat se odradit. Bosch se Sotovou získají první významné poznatky z kulky, která po celých devět let zůstávala skryta v páteři oběti, a pak dál spřádají nitky zaprášených informací, až dojdou k závěru, že ta střelba před devíti lety nebyla v žádném případně náhodná.

Nekonečné moře (Pátá vlna #2)
Rick Yancey

2.12.2015
Baronet

Cassie Sullivanová a její druhové přežili čtyři vlny ničení způsobené Jinými. Nyní, zatímco byla lidská rasa téměř vyhlazena a Pátá vlna se žene krajinou, stojí mladí lidé před volbou: připravit se na zimu a doufat v návrat Evana Walkera, nebo se vydat hledat další přeživší, než je nepřítel obklíčí. Protože další útok je velice pravděpodobný – je neodvratný.

Nikdo však nemůže tušit, jak hluboko Jiní klesnou, ani jak vysoko se lidskost dokáže vzepnout, aby stanula v konečné bitvě mezi životem a smrtí, mezi nadějí a zoufalstvím, láskou a nenávistí.

Leova šance (Znamení lásky #3)
Mia Sheridan

2.12.2015
Baronet

Zaslouží si každý druhou šanci? I ten, kdo lhal a podváděl, aby ji získal?
Dostane se nám všem druhé šance? I když kráčíme cestou sebezničení?

Jak tvrdě byste bojovali o druhou šanci na lásku? Druhou šanci na život? O šanci vypovědět svůj příběh?

Každý milostný příběh má dvě strany. V románu Leo svůj příběh vypověděla Evie. Teď je na řadě s vyprávěním její vášnivý milenec a odvážný bojovník Leo.

Pokoj
Emma Donoghue

4.12.2015
Knižní klub

Strhující román o síle dětské nevinnosti a odvahy, nominovaný na Man Booker Prize. Kniha byla v roce 2015 také úspěšně zfilmována. – Pokoj je to jediné, co pětiletý Jack za svůj život poznal. Je to místo, kde se narodil, kde vyrůstá, kde žije v bezpečí se svou Mami. Celý den si hrají, učí se, cvičí nebo si čtou. V noci ho Mami schovává do Skříně, aby ho neviděl muž, co za ní občas chodí. Jack má z něho strach. Jackova mladá matka ví, že Pokoj je ve skutečnosti vězení. Jednoho dne se v její hlavě zrodí plán úniku. Pomyslela ale na to, co je vlastně doopravdy čeká Venku?

India Place (Dublin Street #4)
Samantha Young

4.12.2015
Ikar

Některé činy se neodpouštějí. Především v lásce ne…

Hannah viděla Marca naposledy před pěti roky. Byl jediný muž, kterého milovala, a jediný, s kterým strávila noc. Po té jediné vášnivé noci Marco beze slova zmizel a opustil Skotsko i ji. Hannah musela snášet následky jejich sblížení sama a není schopná navázat nový vztah.

Když náhoda svede Hannah s Marcem opět na společnou cestu, Marco ze všech sil bojuje o šanci na vysvětlení. Je odhodlaný udělat všechno pro to, aby svoji lásku opět získal. Pronásleduje tak Hannah na každém kroku a prosí o odpuštění.

Když se mu zdá, že společná budoucnost s Hannah je konečně na dosah ruky, nečekané odhalení vynese na světlo světa její bolest, kterou před ním starostlivě tajila. Trpké vzpomínky můžou dvojici rozdělit dřív, než vůbec využijí šanci na nový začátek.

Bellagrand
Paullina Simmons

6.12.2015
Ikar

Počátek dvacátého století, Massachusetts. Italská imigrantka Gina je nezávislá, vášnivá a silná osobnost, která zoufale touží po vlastní rodině. Harry pochází z vysokých vrstev bostonské aristokracie a má jiný sen – chce vytvořit lepší svět. Byli ochotní dát cokoliv za to, aby mohli být spolu – a ve vztahu plném emocí, vášní, zuřivosti a trýzně si ti dva navzájem zlomí srdce, aby nakonec společně došli na rozcestí, na němž jediné rozhodnutí určí jejich další osud. Román klenoucí se přes dva kontinenty a čtyři desítky let z pera autorky Měděného jezdce.

Měděná rukavice (Magisterium #2)
Cassandra Clare, Holly Black

7.12.2015
YOLI

Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (který ho možná chce zabít) a svým domácím mazlíčkem Pohromou, který je shodou okolností Chaosem posedlé vlče. Po návratu do druhého ročníku Magisteria se problémy ještě kupí; spolužáci si od něj drží opatrný odstup a Callum se jim ani nediví. Vše vyvrcholí krádeží Alkahestu, magické rukavice, která – pokud padne do špatných rukou – může způsobit katastrofu…

Dopisy na konec světa
Ava Dellaira

7.12.2015
YOLI

Všechno to začalo úkolem na hodinu literatury: „Napište dopis někomu, kdo zemřel.“

Laurel si vybere Kurta Cobaina, který zemřel mladý, stejně tak jako její starší sestra May. Úkol sice neodevzdá, ale s psaním pokračuje a brzy dopisy adresuje i dalším nežijícím osobnostem – Amy Winehouseové, Riveru Phoenixovi nebo Amelii Earhartové. Svěřuje se jim se vším možným – jak se jí stýská po mámě, která po sestřině smrti odjela pryč a nechala Laurel se zničeným tátou a silně věřící tetou, jak se jí nedaří zapadnout v prostředí nové střední školy, jak je těžké navázat nová přátelství, když kamarádkám nemůže říct, jaká všechna tajemství ji tíží, nebo jak se poprvé zamilovala. A rozepíše se taky o své sestře, kterou zbožňovala, a o tom, jak je těžké žít bez ní. May zemřela za nevyjasněných okolností a jediným svědkem tragédie byla Laurel, která o tom však nedokáže mluvit – možná se o tom ale odváží psát. V dopisech se mezi řádky vyrovnává s tím, co se stalo, snaží se najít sebe sama a začít žít svůj život.

V srdci moře
Nathaniel Philbrick

8.12.2015
Triton

Moby Dick není pouhým výplodem spisovatelské fantazie. Hermana Melvilla inspirovala k napsání románu Bílá velryba skutečná událost: v roce 1821 do velrybářské lodi Essex narazil uprostřed Pacifiku obrovský vorvaň a potopil ji. Následoval příběh, který si lze jen těžko představit. Dvacet námořníků se z obav před lidojedy, na které by mohli narazit na tichomořských ostrovech, vydalo ve třech křehkých velrybářských člunech na pět a půl tisíce kilometrů dlouhou plavbu k jihoamerickému pobřeží. Po třech měsících útrap jich zůstalo naživu jen osm a nakonec museli jíst těla svých mrtvých druhů, aby přežili. Autor s dokumentární přesností a románovou poutavostí vypráví neuvěřitelný příběh o hranicích lidských možností, odvaze a víře, naději a osudových rozhodnutích, historicky zasazený do období rozmachu velrybářství a největší slávy velrybářského ostrova Nantucket.

Harry Potter: Mudlovské omalovánky
J.K. Rowling

14.12.2015
Albatros

Erby čtyř bradavických kolejí, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových a mnoho dalších přepestrých výjevů – svět Harryho Pottera doslova hýří barvami. Tato kniha, plná propracovaných ilustrací a návrhů použitých při tvorbě filmů, láká vdechnout vlastní pojetí Bradavicím, Zapovězenému lesu a mnoha dalším místům. Z některých stránek vystupují kouzelné bytosti, na jiných se odehrávají legendární scény z filmů, od slavnostního rozřazení do kolejí až po nezapomenutelnou poslední bitvu mezi Harrym a Voldemortem. Naše atraktivní omalovánky zcela jistě nezůstanou dlouho černobílé.

Až do dna (Upíři z Chicaga #5)
Chloe Neill

18.12.2015
Fantom Print

Nad Cadoganským Domem se stahují mračna a nedávno přeměněná upírka Merit netuší, zda se jedná o temnotu před svítáním, či o klid před bouří. Samotné město je zmítáno nepokoji kvůli paranormálním obyvatelům a stát vyhrožuje, že schválí zákon o povinné registraci nadpřirozených. Od chvíle, kdy upíři vystoupili na veřejnost, nebyla ještě nikdy situace tak vyhrocená. Kéž by se mohli na chvíli někam uklidit, aby lidé přestali panikařit. A co čert neche, voda v Michiganském jezeře náhle zčerná a teprve teď začne jít pořádně do tuhého. Nová starostka Chicaga vytrvale tvrdí, že má vše pevně v rukou, ale Merit ví, že samou podstatu přírody dokáže změnit jen kouzlo vzešlé z té nejtemnější magie. Bude se muset obrátit na staré i nové přátele, aby zjistila, kdo za tím stojí, a zastavila ho dřív, než bude pro lidi i upíry pozdě.

S kůží na trh (Anita Blake #17)
Laurell K. Hamilton

18.12.2015
Epocha

Když lovkyně upírů Anita Blakeová obdrží v balíku lidskou hlavu a prastarý upír jí napíše krví na zeď pozvánku do Las Vegas, nezbývá proslulé Popravčí nic jiného než narychlo opustit všechny své zvířecí a nemrtvé miláčky a vydat se na pomoc policistům do Města hříchu. Hon na nemrtvého sériového vraha začíná.

Záda Anitě naštěstí kryje zabiják Edward ukrývající se za odznakem federálního šerifa, ovšem ani s jeho pomocí není snadné upírovo denní útočiště vypátrat. Klacky pod nohy jí hází samotní policisté, pohoršení její nechvalnou pověstí. Vedle předsudků svých kolegů se Anita musí vypořádat také s úklady královny místního klanu bílých tygrů. Vítejte v Městě hříchu, v jámě tygří.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..