Umění předstírat

UmeniPredstirat_bookAutor: Rachel Harris
Český název: Umění předstírat
Slovenský název: Umenie predstierať
Originální název: Umění předstírat
Knižní série: Umění předstírat (The Fine Art of Pretending)
Díl: první
Žánr: young adult, romance
Hodnocení: 3 hvězdičky

Alyssa a Brandon jsou nejlepší kamarádi, kteří bez sebe nedají ani ránu. Tráví všechen svůj volný čas spolu, ve škole jsou taky nerozluční a ví jeden o druhém první poslední.

Okolí si sice už dávno myslí, že spolu něco mají, ale není tomu tak. Zatímco Brandon láme jedno dívčí srdce za druhým, Alyssa už dlouho žádný vztah neměla. A má toho dost. Rozhodne se proto pro akci sex-appeal, kdy se z obyčejné holky od vedle změní v sexy dračici a konečně zaujme Justina Cartera, kluka, který se jí už dlouho líbí.

Jenže změna vzhledu není to jediné, co musí udělat. Přemluví ještě Brandona k tomu, aby alespoň na chvíli předstírali, že spolu chodí, aby se dostala pryč ze škatulky holka pro vážný vztah do škatulky holka pro zábavu. Ani jeden z nich ale nepředpokládal, že tohle předstírání otevře uzavřená vrátka…

Nakladatel: Spencer Hill Contemporary (EN), CooBoo (CZ)
Počet stran: 256 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 30.9.2014
Vydání v ČR: 19.10.2015

Datum četby: 3 dny, prosinec 2015, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ani pořádně nevím, jestli jsem od toho čekala něco víc.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Tuhle knihu jsem měla v hledáčku už dlouho a když už vyšla v češtině, řekla jsem si, že se do ní pustím. Navíc se mi ohromně líbí česká obálka knihy, ačkoliv moc neodpovídá popisům postav v knize (myslím, že Alyssa měla být drobná zrzka… nebo tak něco).

Musím ale říct, že jsem od knihy asi čekala daleko víc, ačkoliv jsem už podle oficiální anotace věděla, co se asi tak bude dít. Spíš si myslím, že je tohle příběh pro naivnější mladší dívčí ročníky. Na mě už byl příběh asi zbytečně roztahaný, krapet děravý a někdy až zbytečně frustrující.

Hlavní hrdinové byli sympaťáci, jen si k sobě mohli najít cestu daleko dřív, pak by to byla pořádná romance. Knihu určitě doporučuju všem milovníkům šťastných konců. Na lehké počtení to bylo fajn. Jsem zvědavá na druhý díl, který věnuje Justinovi. Jen mám ještě menší poznámku k českému překladu. Přišel mi místy docela podivný a s chybami, což je docela škoda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..