Fifty Shames of Syki (23)

Času málo, stresu hodně, elánu málo, myšlenek hodně… To už jsem holt já, ale i tak jsem si řekla, že do konce roku napíšu alespoň jednu další vykecávačku, protože jinak bych to prostě nebyla já.

Její tempo je vražedné, jejími nepřáteli jsou vlastně úplně všichni, protože každého už někdy nasrala.
Ale ani to jí nezabrání, aby vesele dřystala dál.
Bez servítek.

Syki a Vánoce

Ó ano, ať už chcete nebo ne, Vánoce se nám nezadržitelně blíží a pokud jste stejní knižní fajnšmejkři jako já, budete mít pod stromečkem alespoň jeden kousek. Možná si ho nadělíte sami, možná ho dostanete od rodičů, kamarádů, drahých poloviček a tak dále. Pro nás knihomoly je důležité, aby pod stromkem prostě nějaká ta kniha byla.

Ani nevím, jestli se někdy udál rok, kdy bych nějakou knihu nedostala. Ačkoliv jsem z rodiny četla vždycky nejvíce já, každý člen rodiny si ze Štědrého dne odnášel alespoň jednu knihu. Předpokládám, že něco objevím i letos a pokud ne, tak si knihu můžu naježit i sama. Přece jenom jsem už ve věku, kdy se spíše dávají peníze, aby si člověk koupil to, co potřebuje a co sám chce.

Ovšem já ráda ostatní obdarovávám, hledám v obchodech to, co si myslím, že by se danému člověku mohlo líbit, a frustrovaně koulím očima, když nic nemůžu najít nebo když mě v obchodě málem sejme nějaký pitomec… a řekněmě to na rovinu, předvánoční nákupní shon vám do cesty háže jednoho debila za druhým, až byste brečeli.

Možná jsem tak trochu masochista, protože už třetím rokem pomáhám s vánoční knižní poradnou Neoluxoru. Někdy je to pořádný adrenalin, když za den musíte vyřídit od čtyř do osmi dotazů a čím víc se blíží Štedrý den, tím akčnější to bývá. Když k tomu ještě připočítám změnu práce a koloběh zaučování se, říkám si, že je snad skoro nemožné udělat si čas ještě na čtení knih a blogování. Ale víte co, ono to jde.

Nevím, jak jste na tom vy, ale já knihy potřebuju k tomu, abych se u nich mohla odreagovat, vypnout všechny starosti, abych se mohla prostě bavit. A ačkoliv to mám teď poměrně hektické, vždycky si alespoň malou chvilku na knihu najdu. Protože jinak bych nebyla správný knižní fajnšmejkr, no ne?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..