V listopadu 2015 vychází – 2. část

Druhá část přehledu toho, co u nás tento měsíc vychází.

~ Česko ~

Zkrocený (Zapletený #3)
Emma Chase

12.11.2015
Mladá fronta

Chcete zkrotit sukničkáře a nevíte, jak na to?

Zarazte mě, pokud jste už tohle někdy slyšeli: holka potká sukničkáře, zamilují se do sebe a sukničkář se polepší.

Hezký příběh. Až na to, že není náš. Náš je o moc barvitější.

Když jsem se s Dee setkal poprvé, okamžitě jsem ji chtěl. Když ona uviděla poprvé mě, napadlo ji všechno možné, jen ne to, že by chtěla i ona mě – přišel jsem jí totiž úplně stejný jako každý chlap, co jí kdy vkročil do cesty, užil si a odkopl. Chvíli mi trvalo, než jsem ji přesvědčil o opaku. Nepopírám, že mezi mé hlavní přesvědčovací metody patřil sex.

No, asi tušíte, kam tenhle příběh směřuje. Ale to nejlepší na něm není konec. Nejlepší je na něm cesta, kterou se ke konci dostanete.

Báječné nakupování v Hollywoodu
Sophie Kinsella

12.11.2015
BB/art

Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je v Hollywoodu! Jako by celý její dosavadní život směřoval k této chvíli. Přátelí se s filmovými hvězdami…, nebo určitě bude, až se konečně setká se slavnou filmovou hvězdou Sage Seymourovou, o jejíž finanční záležitosti se bude starat Beckyin manžel Luke.

Becky se s veškerou vervou pouští do vysněné kariéry – být stylistkou nějaké hvězdy. Jenomže se ukáže, že v Tinseltownu není nic tak snadné. Naštěstí jí přijíždí na pomoc kamarádka Suze…, ale tak snadno, jak obě doufaly, to nejde…

Náhle se Becky naskytne příležitost, jenomže… nebude jí stát příliš mnoho?

Rudá královna (Rudá královna #1)
Victoria Aveyard

16.11.2015
CooBoo

Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení
kolektiv autorů

16.11.2015
CooBoo

Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

Jackaby
William Ritter

16.11.2015
HOST

Abigail Rooková právě přicestovala do Nového Fiddlehamu v Nové Anglii. Píše se rok 1892 a ona nutně potřebuje najít práci. Potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího neobjasnitelné, jehož bystré oko si všímá všeho neobvyklého — což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail má zase jiný dar, dokáže si všímat obyčejných, ale podstatných detailů, takže se na místo Jackabyho asistentky výborně hodí. Hned během svého prvního dne v novém zaměstnání se Abigail ocitne uprostřed napínavého případu: ve městě řádí sériový vrah. Policie je přesvědčená, že se jedná o běžného kriminálníka, ale Jackaby si je jistý, že je to nelidská stvůra, jejíž existenci policie — s výjimkou mladého pohledného detektiva Charlieho Canea — vytrvale popírá.

Králové bourbonu (Králové bourbonu #1)
J. R. Ward

19.11.2015
Baronet

Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky. Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.

Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradní architektka, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Lanea Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Lane se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

Tajemné touhy (Wicked #1)
Jennifer L. Armentrout

19.11.2015
Baronet

V New Orleansu se začínají dít prapodivné věci… Studentka Ivy Morganová není jen tak obyčejná mladá žena. Ví, že lidé nejsou jediné bytosti ve Francouzské čtvrti. Před čtyřmi lety kvůli nim přišla o všechno. Přísahala si, že ty příšery, které jí rozcupovaly život i srdce, najde a zničí.

Ani v nejmenším nepočítala s tím, že by do jejího života, v němž panuje Řád a sebeovládání, mohl vstoupit kdosi jako Ren Owens. Představuje pro ni neodolatelný šarm a půvabné mužské kouzlo. Ivy zanedlouho dojde, že je pro ni v podstatě stejně nebezpečný jako ti chladnokrevní nepřátelé, protože s ním ztrácí kontrolu. Navíc už jednou přišla o velkou lásku a nehodlá dopustit, aby se tak krutá ztráta opakovala. Jenže přitažlivost si nevybírá a napětí, které mezi nimi stále narůstá, se odolává stěží. Hluboko ve svém nitru chce… potřebuje víc. Nestačí jí žít ze střípků minulosti a pomsty.

Po čase jí dochází, že i Ren má svá temná tajemství. Něco jí zamlčuje. Ivy najednou neví, co je pro ni nebezpečnější: starodávné bytosti, které chtějí převzít vládu nad městem, anebo muž žádající si její srdce i duši.

Obejmi mě (V žáru bezpečí #3)
Maya Banks

19.11.2015
Baronet

Pro Zacka Covingtona byla Anna-Grace – jeho „Gracie“, dívka s mimořádnými schopnostmi – ta pravá. Stačila však jediná noc a sen o společné budoucnosti se ocitl v troskách. Gracie beze stopy zmizela a Zack se mohl jen domnívat, co se stalo s dívkou, kterou miloval. Až po letech ji znovu nalezne. Z dívky, kterou znal a miloval, zbyla jenom prázdná schránka. Její zvláštní schopnosti zmizely a co hůř, celé roky věřila, že ji Zack té noci zradil…

Meč severu (Temné bratrstvo #2)
Luke Scull

20.11.2015
HOST

Mezi Pekelnými horami a Rozdrcenými královstvími vzkvétala tři bohatá a mocná města. Každé z nich chránil jeho Magelord a každého Magelorda chránilo prastaré příměří. Ale to už neplatí. Přístav stínů byl zaplaven. Šedoměsto zotročeno. Hranice mezi světy byly probořeny a pouze Bílá paní, Magelorda vládnoucí Městu věží, stále žije, aby chránila svůj lid. Až do příjezdu slepého tuláka. Muže, který si říká Crow…

Topíme se v sobě (Falling #2)
Jasinda Wilder

21.11.2015
Ikar

Becca de Rosaová ani Jason Dorsey nenacházejí štěstí v životě snadno. Potýkají se s mnohým trápením ve svém okolí a oba by rádi pro sebe ukradli alespoň kousek štěstí. Becca se snaží být nablízku své nejlepší kamarádce Nell v jejím zármutku poté, co přišla při tragické nehodě o přítele Kylea. Právě jejich společné přátelství svádí Beccu dohromady s Jasonem, sympatickým talentovaným hráčem amerického fotbalu. Jason chtěl původně pozvat na rande Nell, ale osud tomu chtěl jinak, a on pozval místo toho Beccu. Když už se zdá, že by mohli být oba o trochu šťastnější… spolu, opět narážejí na barikády ve svém nejbližším okolí.

Becčin přísný otec nesouhlasí, aby Becca začala chodit s chlapcem v tak mladém věku. A Jasonův otec zase bojuje se závislostí na alkoholu. Když se opije, svůj hněv si vybíjí právě na svém synovi. Jason i Becca hledají své místo ve složitém světě, v kterém se smutek a trápení střídají s radostí, nadějí a láskou.

Moje recenze

Nocte (Nocte #1)
Courtney Cole

21.11.2015
CooBoo

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám každého stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? Kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

Rebel (Reset #2)
Amy Tintera

24.11.2015
Egmont

A nehodlám zemřít znovu.

Je načase, aby se z resetů stali rebelové.

Wren 178 si myslela, že se své lidskosti nadobro zbavila už před pěti lety. Když tehdy zemřela a vstala z mrtvých po 178 minutách jako resetka, získala nové užitečné vlastnosti, které z ní učinily dokonalého vojáka Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění (KLEZ). Pak se ale objevil Callum 22 a rázem všechno převrátil vzhůru nohama.

Po útěku od KLEZ jsou oba připraveni začít nový život v rezervaci pro resety. Jenže Micah 163, reset, který rezervaci řídí, má temnější plány: chce vyhubit lidi. Všechny. Micah celé roky buduje armádu resetů a nyní je připraven zahájit invazi do měst. Callum je odhodlán lidi chránit. Wren už nechce o boji nikdy ani slyšet.

Na jedné staně stojí Micah, na druhé KLEZ. Wren a Callum váhají někde uprostřed mezi nimi. Zdá se, že jim zbývá jen jedna možnost…

Ostrov ztracených (Následníci #1)
Melissa de la Cruz

24.11.2015
Egmont

Před dvaceti lety byli všichni lotři a padouši vyhnáni z království Auradonu na ostrov Ztracených – temné strašidelné místo chráněné magickou klenbou, ze kterého není úniku. Nejhorší zločinci teď žijí bok po boku v naprosté izolaci, zbaveni magických schopností a zapomenuti světem.

Ale kdesi v útrobách Zakázané pevnosti je skryto Dračí oko – klíč k dokonalému zlu a jediná naděje všech lotrů na vysvobození z tohoto ukrutného zajetí. Kouzelnou hůlku dokáže najít jen ten nejchytřejší, nejpodlejší a nejzákeřnější padouch… kdo se jím stane?

Na výpravě za Dračím okem se čtveřice neohrožených studentů stane důkazem, že i když pocházíte ze zlého rodu, udělat dobrý skutek není někdy úplně k zahození.

Na kolenou (Stark International #2)
J. Kenner

24.11.2015
Baronet

Sylvia za svou znovu nalezenou lásku bojuje proti mnohem silnějším protivníkům, než je ona sama. Jenže neví všechno – a to, co se dozví, může navždy změnit celý její svět.

Architekt se statutem celebrity a manažerka společně bojují za projekt na exotickém ostrově, který posunuje jejich vztah do nové dimenze. Kolem nich se však rozvíjí síť záhadných událostí, díky nimž se kniha čte nejen jako erotický román, ale i jako napínavý thriller.

Muž, kterého Sylvia nenávidí a děsí se ho za všechno, co jí provedl, se stane nebezpečím i pro Jacksona. Mohl by zničit celý jeho život i člověka, kterého chce stůj co stůj ochránit.

Jenže pak dojde k vraždě, která všechno změní. Změní se i vztah Sylvie a Jacksona, nebo přežije i tuto ránu osudu a rozhoří se ještě žhavějším plamenem?

Ohrožené (Roztomilé malé lhářky #15)
Sara Shepard

25.11.2015
BB/art

Konečně je po všem a Rosewood si může oddechnout. Hrůzné události, které se ve městě děly po celé roky, už nebudou dál pokračovat. Vražedkyně Ali je – jak všichni chtějí věřit – po smrti, jejího komplice zatkli, roztomilé malé lhářky byly zproštěny všech obvinění a život jde dál. Jenom čtveřice těžce zkoušených kamarádek ví, že nekončí vůbec nic a že pravá Ali je stále na svobodě a čeká na vhodný okamžik, aby opět udeřila a s holkami si to jednou provždy vyřídila. Nenávidí je. Je to jediná hnací síla v jejím prázdném, osamělém životě. A Emily, Spencer, Hanna a Aria to dobře tuší. Ali udeří brzy, jako vždy nečekaně – a strašlivě. Zrovna když se zdá, že se holkám vrací trocha štěstí do života! Hanna dostane nabídku, která se neodmítá: zahrát si ve filmu o sobě a svých kamarádkách. Aria začne prodávat své obrazy – sběratelé, obchodníci s uměním i kritici jí leží u nohou. Spencer spouští vlastní blog, kterým chce bojovat proti šikaně, a ohlas je nečekaný. A Emily? Ta se se ve vězení setkává se svou životní láskou a společně plánují budoucnost. Jenže všechno se zase zvrtne, protože nablízku je krutá Ali a chce dívkám vzít i to málo, co mají. Co na tom, že v jednu chvíli vše vypadá, jako by byl osud přece jen milosrdný… To neznáte Alison. Je vždycky o několik tahů před ostatními a tím posledním dává nepřekonatelně rafinovaný mat. Z toho už se holky nevylžou!

Kniha života (Čas čarodějnic #3)
Deborah Harkness

26.11.2015
Knižní klub

Hlavní hrdinové a milenci, čarodějnice Diana Bishopová a upír Matthew Clairmont, se vracejí v čase z alžbětinského Londýna zpět do naší současnosti. Diana je těhotná a o to víc odhodlaná bránit se proti těm, kteří chtějí ukrást a zneužít tajemství objevené čarodějnicemi v dávných dobách a ukryté v tajemném Ashmoleově svazku. Než se však Dianě a Matthewovi podaří odhalit obsah tajného rukopisu alias Knihy života, musí uhájit i svůj zakázaný vztah.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..