V listopadu 2015 vychází – 1. část

Opět je půlka měsíce, opět přicházím s přehledem knih, které by vám v knihkupectvích neměli uniknout.

~ Česko ~

Dračí posel (Serafína #2)
Rachel Hartman

2.11.2015
Fragment

Království Gored: země, ve které po dlouhá desetiletí žili lidé a draci v křehkém míru. Rovnováha ale byla narušena, a hrozí válka. Draci po čtyřiceti letech vycházejí z ústraní a jsou připraveni převzít vládu nad světem. Serafína – napůl člověk, napůl drak– je jednou z mála, kdo rozumí uvažování draků i lidí a kdo by mohl pomoci válku zastavit. Vydává se proto na cestu do sousedních zemí, aby našla další polodraky. Věří, že jejich společné úsilí dokáže vyvolat mocnou magii, s jejíž pomocí bude možné nemilosrdné draky porazit. Dokáže ale Serafína vzdorovat všem nástrahám, které ji na cestě čekají? Ubrání se tajemnému polodrakovi, který dokáže vstupovat do lidských myslí a ovládat je? Vzdá se svých jedinečných schopností a zachrání si život, nebo přijme výzvu osudu a postaví se nebezpečné budoucnosti čelem?

Já, poutník
Terry Hayes

3.11.2015
Ikar

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele.
Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel.
Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči.
Ohořelé ostatky tří těl na horském úbočí Hindúkuše.
Plán spáchat děsivý zločin proti lidstvu…
Mám s tím vším něco společného.
Proto se vydávám na cestu.
Já, Poutník.

Dá se spáchat dokonalý zločin?
Poutník je přezdívka muže, který neexistuje. Adoptivní syn zámožné americké rodiny kdysi vedl tajné oddělení vyšetřující zločiny uvnitř špionážních a zpravodajských služeb. Než se stáhl do ústraní absolutní anonymity, napsal knihu o moderních vyšetřovacích metodách. Svérázná příručka se mu však stala osudnou: kdosi ji použil coby návod, jak někoho zabít, znemožnit určení totožnosti oběti a zahladit po sobě jakoukoli stopu. A někdo jiný s její pomocí Poutníka našel a přiměl ho zapojit se do vyšetřování této vraždy.

Na první pohled pouhý kriminální případ, ač výjimečný a problematický, se ale jako mávnutím proutku změní v děsivý závod s časem, kde jde o mnohem víc než o vypátrání pachatele zločinu. Poutníkův protivník totiž podobně jako on nemá jméno ani tvář. Má však cíl, za nímž neúprosně kráčí: chce ve jménu svého Boha vykonat masovou pomstu. A našel si k tomu i prostředek, hrozivý a nemilosrdný, stejně jako je jeho nenávist.

Hledání dokonalé lásky (Hledání #2)
Jennifer Probst

3.11.2015
Ikar

Kennedy Asheová je spolumajitelkou seznamovací agentury Kinnections a ve své práci je opravdu dobrá. Umí zorganizovat jakoukoliv společenskou akci a i z nejupjatějšího chlapíka dokáže vykouzlit sebevědomého muže. Nate Ellison Raymond Dunkle, vědec, „nerd“ a Kennedyin nejnovější klient, by však mohl být oříšek. Zatímco se z Natea snaží – obrazně řečeno – strhnout bílý plášť a pomoct mu vypořádat se s katastrofální minulostí plnou rozchodů, nemůže nemyslet na vlastní skrývané pochyby, bolest a nejistotu. Možná si jsou s Natem vlastně docela blízcí…

Moje recenze

Vášnivý sprosťák (Divoká sezóna #2)
Christina Lauren

4.11.2015
JOTA

Nic není lepšího než sex s ex… pokud se nezamiluješ.

Na rozdíl od svých nejlepších kamarádek, Mii a Loly, je Harlow Vega známá tím, že si vždycky ráda užije. Provdat se opilá v městě hříchu za až komicky svůdného, drsného kanadského rybáře Finna Robertse, který (žádné překvápko) dokonale vládne svýma svalnatýma rukama, rty i tělem – to je přesně její styl.

Ale byla to jen jednorázovka: sprostá, drsná a nekomplikovaná… dokud se Finn pracovně neobjevil v San Diegu, kde Harlow žije. Není připravená na vážný vztah, ale když jsou spolu, uvědomí si, že na něm přece jen cosi je. Možná to není láska (kruci, ani ho nemá ráda), ale jejich vzrušující hrátky jim poskytují dokonalé rozptýlení od děsivých životních změn, kterým oba čelí. Dohodli se na sexu – divokém a vášnivém – ale teď se z jejich dohody začíná klubat něco opravdovějšího.

Moje recenze

Pátá cesta k pádu (Deset malých nadechnutí #4)
K.A.Tucker

4.11.2015
Baronet

Hubatá Reese MacKayová, holka s fialovými vlasy, je mistr světa ve špatném rozhodování. Když ztroskotá její krátké, nevydařené manželství, rozhodne se všechno změnit. Přestěhuje se do Miami – a docela se jí daří, dokud se nedopustí příšerného úletu se sexy blond vyhazovačem jménem Ben. Naštěstí to vypadá, že na ten průšvih bude moct zapomenout… Jenže naděje umře ve chvíli, kdy Ben, teď už dostudovaný právník, nastoupí do nové práce a hned první den se ocitne tváří v tvář kolegyni Reese, nevlastní dceři svého šéfa. Kdyby měl Ben trochu rozumu, vyhnul by se jí obloukem – ovšem Ben se problémům nevyhýbá, zvlášť když jsou tak sexy…

Moje recenze

Zapadákov (Kathryn Danceová #4)
Jeffery Deaver

4.11.2015
Domino

Kdo říkal, že vrah musí mít vždy na rukou krev? Úplně stačí, když umí mistrně manipulovat slidskou psychikou…

Ten podnik se jmenoval Zapadákov. Stál sice u odlehlé silnice, ale protože měl i malý koncertní sál, sjížděli se do něho lidé ze širokého okolí. Nikdy tam nikdo neřešil žádný problém; do Zapadákova jako by vnější svět nepronikal. Taková oáza klidu, řeklo by se.

To ale platilo jen do osudného večera, kdy při koncertu začínající kapely kdosi vykřikl: „Hoří!“ Zpanikaření diváci se rozběhli ke dveřím, ale ty byly zamčené. Spousta návštěvníků byla zraněna, šest zemřelo. Nezabil je však oheň, ale panika. V Zapadákově nehořelo, jen tam kdosi vyvolal falešný poplach.

Vyšetřování případu se ujímá agentka Kathryn Danceová. Jako uznávaná expertka na kinezickou analýzu velmi brzy zjistí, že panika byla vyvolána s chladným rozmyslem. Pachatel velmi dobře věděl, že v mezních situacích se z lidského strachu a pudu sebezáchovy stává zbraň – a v Zapadákově toho mistrně využil. Jistě je se svým dílem spokojen. Teď v pozici útočníka už jen čeká na svou další kořist. Tedy pokud ho Danceová a její tým včas nezastaví.

Spící panna (Kathryn Danceová #1)
Jeffery Deaver

4.11.2015
Domino

Může být devítiletá dívka korunním svědkem proti několikanásobnému vrahovi na útěku?

Agentka Kathryn Danceová, odbornice na kinezickou analýzu, dokáže odhadnout lež a vytušit myšlenkové pochody vyšetřovaného s takovou jistotou, že si vysloužila i uznání věhlasného newyorského kriminalisty Lincolna Rhyma. Nyní Danceová řeší závažný případ v rodné Kalifornii: Daniel Pell, několikanásobný vrah, jenž dokáže ostatním snadno vnutit svou vůli, utekl pomocí geniálního triku z vězení a začíná realizovat svůj zrůdný plán.

Chce-li Kathryn Danceová dopadnout Pella dříve, než zmaří další životy, musí získat ke spolupráci lidi z jeho minulosti: trojici žen, které žily pod jeho sadistickou vládou v sektě, a zejména malou holčičku přezdívanou Spící panna. Ta byla jediným člověkem, kterému se podařilo přežít, když Pell ve svém běsnění povraždil celou jednu rodinu.

Podaří se Pellovi, tomuto velmistrovi v manipulaci s okolím, realizovat své hrůzné záměry? Anebo zvítězí pronikavý úsudek a dokonalý pozorovací talent Kathryn Danceové a jejích kolegů? Na to si, jak je u Jefferyho Deavera obvyklé, budeme muset počkat až do úplně poslední stránky.

Nezapomenutelná cesta
Nicholas Sparks

5.11.2015
Ikar

Když bylo Landonovi sedmnáct, život se mu navždy změnil. Landon končil střední školu a rozhodně se nehodlal zatěžovat starostmi dospělých. A ani ve snu ho nenapadlo, že by se mohl zamilovat, natož do dcery místního faráře. Ale srdce mu velelo jinak.

Když Landon Carter, syn známého kongresmena, potká poprvé Jamie Sullivanovou, dceru místního duchovního, je to jako blesk z čistého nebe. Jamie je těžce nemocná a ví, že její dny jsou sečteny. A přestože ji většina spolužáků považuje spíše za podivínskou, Landon dochází k poznání, že se do Jamie k vlastnímu úžasu hluboce zamiloval. Jamie je i přes vědomí své neodvratitelné nemoci plná optimismu. Landonovi ukazuje, jak důležité jsou přátelství a pomoc druhým, jakou hodnotu má láska k bližnímu. Landon díky ní poznává, jakou hodnotu má odpuštění. Landon ví, že žádný lék na světě nemůže Jamie vyléčit, dopřát jí delší život. On jí však může poskytnout něco, co si na své tak krátké pozemské cestě vždycky přála. Může jí dát lásku a manželství, které potrvá dokud je smrt nerozdělí.

Zúčtování (Viráti #5)
Brendan Reichs, Kathy Reichs

6.11.2015
BB/art

Pro Tory a její smečku virátů jako by už nebylo nic nemožné. Žijí sice na odlehlém ostrově nedaleko jihokarolínského Charlestonu, ale dokázali věci, o kterých se jejich „normálním“ vrstevníkům ani nesní. Přelstít bandu zabijáků a zneškodnit bezcitného zločince? Objevit rafinovaně ukrytý poklad a zachránit jedinečné vědecké pracoviště? Prosím, beze všeho. Mnohem složitější ovšem někdy je vysvětlit rodičům, proč se pořád někde toulají a proč chodí domů hodně po večerce. Jenže, mít schopnosti, které nikdo jiný na světě nemá, je úžasné, ale zároveň strašně nebezpečné. Virátů si totiž všímají jiní lidé, a to natolik, že i někdo další chce být jako oni – a někdo další je chce chytit, prozkoumat a využít. Tory a její viráti tak nyní čelí dvojitému nepříteli – záhadné Trojici, skupině nelítostných rudookých virátů, co se kvůli pokusům Chance Claybournea sami nakazili supervirem. Pak jsou tu ještě tajemní vládní agenti, kteří se nezastaví naprosto před ničím. A aby toho nebylo málo, zdá se, že nastal čas, kdy se Tory musí rozhodnout, že jeden z kluků pro ni znamená mnohem, mnohem víc než ostatní…

Zmizelé dívky
Lauren Oliver

9.11.2015
CooBoo

Dara a Nick bývaly nerozlučné, ale to bylo předtím – před tím, než Dara políbila Parkera, nejlepšího kamaráda Nick, a před tou nehodou, po které zůstala Dařina krásná tvář zjizvená. Od té doby se sestry naprosto odcizily a nemluví spolu. Nick se sice rozhodne, že vše, co ztratila, získá zpět, ale Dara už má jiné plány. A když o svých narozeninách Dara zmizí, Nick si zpočátku myslí, že je to nějaká hra, že se Dara zase předvádí. Ale zmizela i jiná dívka, devítiletá Madeline Snowová, a Nick je čím dál víc přesvědčená, že ta dvě zmizení spolu souvisí. A teď musí najít svoji sestru dřív, než bude pozdě. Lauren Oliverová ve svém nejnovějším románu vytvořila svět ztrát a podezírání, v němž obě sestry hledají nejen jedna druhou, ale i samy sebe.

Kam jsi odešla (Zůstaň se mnou #2)
Gayle Forman

11.11.2015
YOLI

Od oné tragické autonehody uběhly tři roky… Mia sice přežila, ztratila však svou rodinu i chuť do života. Drsnou zkoušku nevydržel ani vztah s kytaristou Adamem a cesty obou mladých lidí se rozešli.

Nadaná violoncellistka je hvězdou newyorské konzervatoře Juilliard, zatímco Adam, který se mezitím stal rockovou hvězdou, žije v Los Angeles a krmí bulvár svým bouřlivým vztahem se slavnou herečkou. Když během svého turné zůstane sám trčet v New Yorku, náhoda ho svede dohromady s Miou. Tu osudnou noc se společně toulají po městě, vzpomínají na minulost a nesměle otevírají srdce budoucnosti – a také jeden druhému. Dá se však vrátit všechen ten čas, který ztratili? Dají se odpustit chyby, které oba udělali, a splnit nesplněné sliby?

Zkrocení bouřliváka (Mighty Storm #2)
Samantha Towle

11.11.2015
YOLI

Tru Bennettové se podařilo naštvat všechny fanynky úspěšného rockera Jakea Wetherse. Čím? Že ukořistila jeho srdce, takže žádná žena už u něj nemá šanci! Přestože vyhlídky na manželství s Jakem jsou úžasné, musí Tru čelit řadě nástrah života s celebritou. A že to nebude jednoduché, se přesvědčí téměř okamžitě, když se z Londýna přestěhuje do Los Angeles.

Ani Jake nemá s Tru vyhráno. Sice mu přísahala lásku až za hrob, ale člověk míní, život mění. Co kdyby Tru ztratil? Dokázal by žít bez ní? Jenže jeho oddanost k dívce svých dětských snů je silnější než osud…

Vlk (Jack Caffery #7)
Mo Hayder

11.11.2015
Domino

Staré křivdy nejsou nikdy úplně zapomenuty.

Zámožní manželé Anchor-Ferrersovi hodlali ve svém venkovském sídle strávit poklidný čas. Skutečnost se však od jejich představ děsivě liší: hned po příjezdu našli na zahradě rozvěšené zvířecí vnitřnosti a nyní je drží v zajetí dvojice únosců, jejichž požadavky jsou stále bizarnější a více ponižující. Když už začíná být zřejmé, že těm dvěma nejde o výkupné, ale o osobní mstu, podaří se paní Anchor-Ferrersové pustit na svobodu alespoň psa.

Ten pes má na obojku napsáno „Pomozte nám!“ Našel ho tulák přezdívaný Chodící muž, a protože v tom nápisu spatřuje jednoznačný vzkaz od lidí v nesnázích, řekne o něm inspektoru Jacku Cafferymu a požádá ho, aby těm lidem pomohl. Inspektor ale váhá: co když je to celé jen nějaký nemístný žert? Teprve příslib nových informací o dávno zmizelém bratru Ewanovi přiměje Cafferyho zahájit pátrání.

A bude si muset pospíšit, protože v domě Anchor-Ferrersových se schyluje k závěrečnému dějství krvavého dramatu, který započal před celými čtrnácti lety…

Trůn lebek (Démónský cyklus #4)
Peter V. Brett

12.11.2015
Triton

Krasijský Trůn lebek zůstává prázdný.

Trůn sestavený z lebek padlých vojevůdců a démonských princů je sídlem cti a prastaré mocné magie, která drží démony v šachu. Z tohoto trůnu chtěl Ahmann Jardir dobýt celý svět a vybudovat jednotnou armádu, která by vytáhla do boje a skoncovala s démonskou válkou jednou provždy.

Jenže Arlen Sedlák, Tetovaný, se proti tomuto plánu vzepřel. Vyzval Jardira na souboj a ten na něj musel přistoupit, aby si zachoval čest. A než aby riskoval porážku, oba je raději svrhl ze srázu, čímž obral svět o spasitele a zároveň spustil boj o následnictví, který může Svobodná města Thesy rozdělit.

Na jihu musí Jardirova první manželka Inevera najít způsob, jak zabránit synům, hnaným snahou uplatnit nárok na trůn, aby se navzájem zabili a zavlekli tak svůj lid do občanské války.

Na severu se Leesha Papírova a Rojer Půlručka pracně snaží sjednat mezi Angierským a Milnským vévodstvím spojenectví proti Krasijcům dřív, než bude pozdě. V této křížové palbě uvázne Laktonské vévodství – bohaté, nechráněné, zralé na dobytí.

A jadrnci mezitím stále nabírají na síle. Bez Arlena a Jardira se asi nenajde nikdo tak silný, kdo by je zastavil. O osudu obou pohřešovaných mužů možná něco ví jen Renna Sedlákova. Jenže i ta zmizela…

Útěk z teritoria smrti (Útěk #1)
Tom Isbell

13.11.2015
YOLI

Země se ocitla na pokraji zkázy a nová vláda vyhlásila Republiku Pravá Amerika. Bylo vyhlášeno stanné právo a všichni, kdo přežili, byli umístěni do přesídlovacích táborů. Nyní, o dvacet let později, objevuje trojice šestnáctiletých kluků temnou pravdu. Po celou tu dobu nesou cejch Podřadných. Společnost, která z nich má strach, z nich bez jejich vědomí vychovává objekty kruté zábavy. Jejich jedinou nadějí na přežití je utéct společně s dalšími příteli do vysněného nového teritoria. Sadističtí lovci a vládní vojáci jdou ale v jejich stopách. Pod vedením kluka přezdívaného Kniha a dívky Hope osiřelí chlapci a dívky hledají lepší život a současně dokáží objevit to nejlepší v sobě samých – v boji se svými nejhoršími nepřáteli.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. LadyD napsal:

    zrovna dneska jsem po Serafíně pokukovala v knihkupectví, ale nakonec jsem odešla s Eragonem, který mi jako jediný ze série chyběl. Takže Serafína bude třeba příště 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..