Průvodce dámy nepřístojným chováním

PruvodceDamyNepristojnymChovanim_bookAutor: Suzanne Enoch
Originální název: A Lady’s Guide to Improper Behavior
Český název: Průvodce dámy nepřístojným chováním
Knižní série: Klub dobrodruhů (Adventurers‘ Club)
Díl: druhý
Žánr: adult, historické, romance
Hodnocení: 4 hvězdičky

Theresa Wellerová je dobře vychovaná mladá dáma z vysoké společnosti, co s pravidly společenské etikety nemá vážně potíže, přece jenom je do ní vtloukají už od malička. Předpokládá ale, že se stejně vytříbeně budou také chovat lidé v jejím okolí.

Jenže to by se na jedné večeři neměl objebit poručík Bartholomew James a svým nevhodným chováním vzbudit hotový poprask. Tohle rozhodně není ten gentleman, který by si zasloužil její srdce. Proč ji to k němu ale tolik přitahuje? A to všechno jen díky jednomu polibku…

Jako by ale sám osud chtěl, aby na sebe ti dva neustále naráželi. Theresa neví, co si má počít s ním i s city, které k němu chová. Je naprosto společensky nevhodný a ona si na své pověsti slušné dívky opravdu zakládá. Jenže jiskru vášně jen tak uhasit nelze.

Nakladatel: Avon (EN), Domino (CZ)
Počet stran: 320 (EN), 296 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 27.4.2010
Vydání v ČR: 13.11.2013

Datum četby: Hezká oddechovka, bavila mě.

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: 2 dny, listopad 2013, v češtině

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Je to zatraceně dávno, co jsem tuhle knihu vlastně vůbec četla, takže jsem si musela dát rychlý re-reading. Ani netuším, proč jsem tuhle recenzi měla rozepsanou, ale nedopsanou.

Už jsem docela vyrostla ze čtení historických romancí, které mě bavily před několika lety. Teď je beru spíš jako fajn oddechovku, u níž můžete po práci skvěle relaxovat a nechat se unášet světem, kde ještě hrdost a společenská pravidla něco znamenala.

Příběh je to takový milý, lehce „zakázaný“ a přitom tak romantický. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, i když pravda… Theresa je ze začátku na můj vkus až moc prkenná. Ale ono to tak nejspíš kdysi u některých slušně vychovaných dam bývalo. Já se svou povahou bych asi byla spíše na okraji společnosti, protože nedokážu občas svou prostořekost držet na uzdě 😀

Knížku rozhodně doporučuju všem romantickým duším, milovníkům dobré historické romance a těm, co si u knih rádi odpočinou.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..