Hřebec

Hrebec_bookAutor: Alice Clayton
Originální název: Screwdrivered
Český název: Hřebec
Knižní série: Cocktail
Díl: třetí
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Viv Franklinová je nejmladší z šesti sourozenců a jako jediná dcera si už zvykla na to, že ji všichni v rodině berou jako šestého kluka. Nikdy s tím neměla velký problém a vždycky si dokázala poradit. Během dospívání a vysoké školy si dokázala pořádně užívat života a nejen si užívat trochy toho bohémského života, ale taky si vybudovat svou vlastní softwarovou firmu.

Se svým životem je rozhodně spokojená, jen kdyby se jí matka pořád nesnažila dát dohromady s nudnými páprdy, co se více zajímají o svá tvídová saka než o nějakou ukrutnou vášeň. Proto se jako dar z nebe najednou objeví novinka o tom, že zdědila dům a pozemek ve slunečné Kalifornii po své krapet pomatené tetě.

Vivian tak má skvělou příležitost, jak něco ve svém životě změnit. Jako plus se jeví i jistý přitažlivý kovboj, který se stará o tetina zvířata, s nímž by Viv velice ráda prožila románek jako z milostných knih, které tak ráda po večerech čte. Jen kdyby jí život pořád neotravoval jeden neúnavný knihovník, co jí zakazuje na zchátralém domě cokoliv významného upravovat, protože by tím poničila historický artefakt…

Nakladatel: Gallery Books (EN), Mladá fronta (CZ)
Počet stran: 256 (EN), 280 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 2.9.2014
Vydání v ČR: 25.6.2015

Datum četby: 6 dnů, říjen 2015, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Další skvělý kousek! Tahle série mě prostě šíleně baví.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora
Oficiální stránky autora

Můj názor: Celou tuhle sérii mám šíleně ráda už od chvíle, kdy se mi do rukou vůbec poprvé dostal Nabíječ (Wallbanger v angličtině). Myslím, že jsem byla vůbec první, kdo ji u nás četl a kdo se do ní zamiloval. Od té doby jsem knihu četla několikrát a stále má to stejné skvělé kouzlo.

Bála jsem se proto, že další knihy série nebudou to pravé ořechové. Pravda, druhý díl nebyl vůbec takový, jaký bych čekala a jsem za to jenom ráda, protože přesně takhle bych si pokračování představovala. U třetí knihy série mě zprvu docela odradilo zjištění, že by se mělo jednat o jakýsi milostný trojúhelník. Těch už mám docela dost a tak jsem četbu raději odložila, ačkoliv mě ostatní ujišťovali, že to vůbec není tak úplně milostný trojúhelník.

Knihu jsem měla dlouho rozečtenou a vrátila jsem se k ní teprve teď o víkendu, kdy jsem ji slupla jako malinu a říkala si, jak jsem si ji mohla tak dlouho odpírat. Vivian je totiž pěkně praštěná a její zálibu v milostných románcích naprosto chápu… stejně jako její mírnou posedlost zažít lásku jako z románu. Která z nás by si to tu a tam nepřála, že? O to lepší byly všechny její interakce s otravným knihovníkem, co jí rozhodně nedal nic zadarmo.

Skvělá kniha od začátku do konce, i když těch okecávaček okolo mohlo být občas trochu méně. Těším se na poslední kousek série a doufám, že v češtině vyjde i speciální novelka o Simonovi s Caroline. Tohle je série, co vám nesmí uniknout.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. Illandris napsal:

    Mě první dva díly nijak zvlášť nenadchly, proto mě překvapilo, jak moc mě Hřebec bavil. Taky jsem knihu přečetla hrozně rychle. Pustila jsem se do ní během několikahodinové jízdy vlakem a najednou jsem koukala, že už mám dočteno:)
    Illandris recently posted..Rick Yancey – Pátá vlna (Pátá vlna, #1)My Profile

  2. Cath napsal:

    1. díl mě šíleně bavil, takže mě překvapilo, když jsem se dočetla, že je to vlastně 1. díl v sérii. Snad jí někdy dočtu. Pokud možno, hned zítra :D.
    Cath recently posted..Ally Condieová: DOKONALÝ PÁRMy Profile

  3. Káča napsal:

    Celou sérii naprosto miluju. Všechny knížky mám doma, a neustále se k ním musím vracet 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..