Knihy měsíce – červenec, srpen 2015

Ooooo ano, opět jsem zapomněla na tradiční přehled toho, co jsem poslední dva měsíce přečetla a co by vám nemělo uniknout, nebo čemu se raději vyhnout obloukem.

ThreeBreaking PointArticle 5HimP.S. I Still Love YouRacing SavannahZtracený ostrovThings I Can't ForgetVšem klukům, které jsem milovalaKrev polobohůUkolébavkaStealing ParkerLying Out LoudBitva o Hex HallAll Played OutAll Broke DownDémon z Hex HallAll Lined UpČarodějnice z Hex HallThe OfferThe PactBeautiful BelovedJedna malá ležIsla a šťastné konceSkleněný trůnDeset malých nadechnutíAfter 1: Polibek

Hitparáda

Nejlepší kniha
HIM (Sarina Bowen, Elle Kennedy)

Proč: Rozhodně nejlepší erotická romance, jaká se mi za poslední dobu dostala do rukou. Navíc je to ještě romance dvou homosexuálů, co hrají hokej, takže rovnou dvojitá výhra a řeknu vám, že jejich scény byly naprosto hot hot hot. Už vážně potřebuju další díl série Off Campus!

Nejhorší kniha
Three (Kristen Simmons)

Proč: Mám pocit, že jsem přečtením delé téhle série přišla o chuť číst armádně laděné dystopie, protože tohle byla vážně hrůza. Jako by se autorka sama ztratila ve světě, který vymyslela, a nějak nevěděla, jak jít vlastně dál. Velká škoda, dalo se to zvládnout líp.

Největší překvapení
All Lined Up (Cora Carmack)

Proč: Jsem moc ráda, že jsem se do téhle new adult série nakonec pustila, ačkoliv se mi autorčina jiná série zrovna dvakrát nelíbila. Tahle fotbalová je totiž naprosto božííí a nechápu, jak vydržím do dalšího roku, abych si mohla přečíst čtvrt díl. Vím, že si s ním dává práci, protože téma není nijak lehké, ale i tak… už aby tu kniha byla!

Největší zklamání
Skleněný trůn (Sarah J. Maas)

Proč: Ačkoliv jsem knihu v recenzi hodnotila poměrně vysoko, nemůžu se zbavit dojmu, že zase až tak skvělá nebyla. Byla to jakási oparová bublina toho, jak si autorka myslí, že by dospívající zabiják asi měl vypadat, ale spíš to byla jakási pokroucená telenovela. Třeba bude pokračování lepší.

Nejnapínavější kniha
Krev polobohů (Rick Riordan)

Proč: Ach, Ricku, Ricku, proč mi to jen děláš? Ukončil jsi další pekelnou jízdu a já zase nemám, co číst. Celá tahle polobožská parta mi tak přirostla k srdci, že se mi s nimi loučí velice těžko. Potřebuju další a další skvělé hrdiny, tak toho nováčka rychle naval!

Nejvtipnější kniha
Všem klukům, které jsem milovala (Jenny Han)

Proč: Gilmorkyyyy na asijsko! Vždycky jsem Gilmorky zbožňovala, i když ty poslední série stály za pendrek. Lara Jean je ovšem mé ztřeštěné já, které by si zasloužilo mít svůj vlastní seriál. A to nejen pro to, že tak ráda a dobře peče.

Nejnudnější kniha
Bitva o Hex Hall (Rachel Hawkins)

Proč: Nuda, nuda, nuda, od začátku do konce. Tak nějak se divím, že jsem to přežila. Možná kdyby mi bylo čtrnáct, brala bych celou sérii úplně jinak, takhle mi přišla děravější než ementál.

Nejromantičtější kniha
Isla a šťastné konce (Stephanie Perkins)

Proč: I když to bylo takové všelijaké, určitě šlo o nejvíce romantický knižní kousek,, jaký jsem měla za dané dva měsíce v rukou. Tak nějak je mi líto, že celá propojená série končí, ale jsem zvědavá, s čím novým a kdy autorka přijde.

Nejočekávanější kniha
HIM (Sarina Bowen, Elle Kennedy)

Proč: Na tuhle knihu jsem se zvědavostí třepala od chvíle, kdy jsem zjistila, že má vůbec vyjít a četla jsem některé pěkně hot ukázky. Jsem moc ráda, že mě autorky vůbec nezklamaly, ba naopak mě pěkně dostaly.

Knižní série objevená v tomto měsíci
Skleněný trůn (Sarah J. Maas)

Proč: O sérii sice vím už dlouho, teprve teď jsem se k ní dostala a docela mě berou mrákoty z toho, kolik dílů mě vlastně ještě čeká. Víte přece, jak nesnáším nedočtené série.

Nejlepší cover knihy
The Pact (Karina Halle)

Proč: Sice to není nic světoborného, ale tahle obálka mě nutí si tu knihu přečíst. Přitom je to jen obyčejný líbající se pár v pozadí a vepředu osvětlený most. Ta kombinace barev mě ale krásně vábí.

Nejhorší cover knihy
Polibek (Anna Todd)

Proč: Já vám nevím, tahle obálka se mi prostě nelíbí. Ne, že by byla naprosto příšerná, ale prostě mi na pohled vadí. Není o nic lepší to, že i další knihy série budou v podobném duchu. Taková nudná šeď…

Největší crush
Carson (All Lined Up ~ Cora Carmack)

Proč: Já vám nevím, prostě jsem se do něj zabouchla. Má přesně všechno v té správné kombinaci a není to žádný hajzlík. Svět prostě potřebuje méně hajzlíků.

Hrdina měsíce
Jamie (HIM ~ Sarina Bowen, Elle Kennedy)

Proč: Jamie je totiž naprostý miláček, který se s celou situací vyrovnal naprosto úžasně a já ještě doteď nedokážu přestat žasnout nad tím, jak výborně to všechno autorky provázaly a ukuchtily. Jamieho bych chtěla mít v reálu za kamaráda… i když radši ne, možná by na mě byl až moc sexy.

Hrdinka měsíce
Lara Jean (Všem klukům, které jsem milovala ~ Jenny Han)

Proč: Lara Jean není žádná kick-ass hrdinka, spíš je naprosto naivní, popletená, přesto neuvěřitelně svá, hodná, sympatická a jo, možná svou hloupostí dokáže člověku pít krev, ale i tak je to moc fajn holka, které jsem fandila nejvíc ze všech.

Pár měsíce
Annabeth & Percy (Krev polobohů ~ Rick Riordan)

Proč: Koho jiného bych asi tak mohla vybrat?! Samozřejmě že nikoho! Tihle jsou úžasná dvojka a znovu opakuju, že je mi líto říct jim sbohem. Doufám, že je brzy zase uvidím, protože bych potřebovala něco jako… Annabeth a Percy po deseti letech…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..