V srpnu 2015 vychází – 1. část

Sice se nám už srpen pomalýmí kroky chýlí ke konci a spolu s ním také letní prázdniny, ale i tak si můžeme tohle období zpříjemnit nějakou tou knihou…

~ Česko ~

Čtvrtá oběť (Čínské thrillery #2)
Peter May

1.8.2015
HOST

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti byly zdrogované, svázané, označené plakátem s přezdívkou a číslem, a profesionálně sťaté. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, ale s tím rozdílem, že šlo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, proč se spokojil s nevýnosným úřednickým postem, proč si pronajal byt v ošuntělé části města — nebo proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané.

Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tak nebezpecně přibližují i k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby svá tajemství uchránil

Modré hlubiny (WaterFire sága #1)
Jennifer Donnelly

2.8.2015
Egmont

Hluboko pod vodou, ve světě ne nepodobném našemu, žijí mořští lidé. Obývají oceány, moře i sladké vody po celé zeměkouli.

Serafina, dcera královny Miromaru, vyrůstá s neochvějnou jistotou – a zároveň celoživotním břemenem – že se jednoho dne stane vládkyní nejstarší podmořské říše. Zároveň ji však pronásledují podivné sny, které předpovídají návrat starého zla. Temné předtuchy se potvrdí, když Serafininu matku zasáhne vražedný šíp. Celá říše se ocitá v chaosu a Serafina na sebe musí vzít nelehký úkol: najít toho, kdo velí útočníkům, a zabránit válce mezi podmořskými národy. Pátrání ji zavede mezi další mořské panny, které pocházejí ze šesti různých vod. Uzavřou spolu neporušitelnou sesterskou dohodu a vydají se do boje proti temným silám, jež ohrožují existenci celého světa.

Isla a šťastně až na věky (Anna a francouzský polibek #3)
Stephanie Perkins

3.8.2015
CooBoo

Může vydržet láska z města, které nikdy nespí? Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí. Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.

Pokoj č. 3 (Hotel v Paříži #3)
Emma Mars

3.8.2015
XYZ

Paříž v prvních červnových dnech roku 2010, hotelový pokoj dopoledne… Annabelle a Louis jsou svoji. Jejich objetí zůstávají stejně vášnivá a v žilách jim proudí stejná smyslnost, která je přivádí až do důvěrně známých pokojů v Hotelu des Charmes. Dokážou se spolu milovat hodiny, dny, měsíce, roky… I na místech, která patří pouze jim, je ale dohánějí intriky Louisova bratra Davida a strhávají je do ničivé temnoty. Annabelle zároveň nevzdává pátraní po tajemné minulosti rodiny Barletových a odhaluje netušené souvislosti. Kdo byli rodiče Davida a Aurory? Jakou tajnou dohodu mezi sebou oba bratři mají? Lechtivý román Hotel v Paříži: pokoj č. 3 dokonale kombinuje romantiku se smyslnou erotikou a přidává i špetku napětí. Získá si všechny vaše smysly a strhne vás do hlubin neprozkoumané rozkoše, které nelze nepodlehnout.

Cesta ze ztracena
Cecelia Ahern

10.8.2015
Motto

Přemýšleli jste někdy nad tím, kam mizí věci, které zničehonic nemůžete najít? Sandy Shorttová je hledáním doslova posedlá. V dětství obracela dům vzhůru nohama ve snaze najít zatoulané ponožky či milovaného medvídka, jako dospělá pátrá po pohřešovaných osobách. Jednoho dne však při ranním běhání sama zmizí – a ocitne se na místě, které podvědomě hledá celý svůj život, ve světě, kde žijí všichni, po nichž kdy neúspěšně pátrala. Sandy se spřátelí s obyvateli městečka jménem Zde, kteří se ji snaží připravit na to, že se domů už nikdy nevrátí. Mladá žena je však odhodlaná najít „cestu ze ztracena“ za každou cenu – kvůli sobě, pohřešovaným i jejich stále čekajícím rodinám. Podaří se jí to nakonec?

Polibek (After #1)
Todd

10.8.2015
YOLI

… můj život a moje srdce už nikdy nebudou stejné. Potom, co do nich narazil Hardin, už ne.

Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí s chápající matkou a má kluka svých snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát. Tessin pohodový život ale v okamžiku změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, sexy rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní kluci, které poznala…

A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení a výbuchy vzteku. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale… jde odolat jeho polibku?

Moje recenze

Rychle a vášnivě (Rychle a smyslně #3)
Kristy Bronberg

12.8.2015
JOTA

Rylee byla přesvědčena, že po prožité tragédii se už nikdy nedokáže zamilovat, když do jejího života vtrhl Colton Donavan — mužný, drsný, bohatý a nádherný. Probudil v ní dávno zapomenuté city a roznítil v ní erotickou vášeň, o jejíž síle neměla tušení.

Colton je zvyklý na obdiv v práci i soukromí — touží po něm všechny ženy a on jejich zájem bezmezně využívá a bez výčitek střídá své partnerky. Až s Rylee zjistí, že láska nemusí být jen na obtíž. I když si to nechce přiznat.

Přestože oba cítí, že by jejich křehký vztah mohl být něčím výjimečným, jen těžko k sobě nacházejí cestu. Sebejistého Coltona vyvádí z míry Ryleeina povaha bez stopy vypočítavosti, na kterou byl zvyklý u svých předchozích partnerek. A Rylee, rozčarovaná z Coltonovy zrady, v sobě jen těžko nachází sílu odpustit mu.

Bestiář Harryho Pottera
14.8.2015
Slovart

Mozkomorové a domácí skřítci, jezerní lidé a draci čínští ohniváči – to je jen pár příkladů kouzelných tvorů a strašidelných monster, jimiž spisovatelka J. K. Rowlingová zabydlela kouzelný svět Harryho Pottera. Tvorové a zvířata, jimiž se hemží knihy a filmy o Harrym, jsou zábavní, velkolepí, děsiví i láskyplní. Jsou stejně různorodí, jako povahy studentů Školy čar a kouzel v Bradavicích. Kniha Bestiář Harryho Pottera nabízí zasvěcený a komplexní vhled do fascinujícího procesu, během něhož se podařilo přivést tento zvěřinec v rámci veleúspěšné série filmů o Harrym Potterovi k životu. Detailní profily všech tvorů obsahují vzácné výtvarné koncepty, zákulisní fotografie a tajné recepty filmařů z archivu společnosti Warner Bros. Knihu doplňuje samostatný plakát s portréty všech tvorů a interaktivní katalog Velkoprodejny Mžourov. Koupě této nádherné sbírky se prostě stává povinností fanoušků Harryho Pottera bez ohledu na věk.

Prokletý milenec (Bratrstvo černé dýky #13)
J. R. Ward

16.8.2015
Baronet

Trez, upír z národa Temných, je už mnoho let na útěku. Vzbouřil se proti osudu, který mu v rodném Teritoriu předpověděly hvězdy, a uprchl odtud. Jediný, na koho se může spolehnout, je jeho bratr iAm, jenž mu věrně stojí po boku – oba však vědí, že pronásledovatelům vyslaným královnou Temných nevydrží unikat věčně. Trez by snad nakonec i přijal povinnost předurčenou hvězdami – jenže je tu láska k Seleně, jíž se nemůže a nechce ubránit. A Selenina nemoc ho v jeho zarputilém odhodlání jen povzbuzuje. iAm je připraven přinést bratrovi nejvyšší oběť, ale i jemu vstoupí do cesty láska. K dovršení všeho hrozí upírům válka s novým nepřítelem. Série Bratrstvo černé dýky neztrácí dech!

Divotání (Šepotání #2)
A. G. Howard

17.8.2015
CooBoo

Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Čemu jsem věřila
Huntley Fitzpatrick

24.8.2015
CooBoo

Gwen Castleová si vždycky představovala, jak jednoho krásného dne opustí ostrov, na kterém vyrůstala. Ostrov, kde se mimo letní sezonu nic zajímavého neděje, kde potkává stále ty samé tváře a kde se nic neutají. Ovšem toto léto bude vše jinak, protože na ostrov přijíždí na letní brigádu Cassidy Somers, kluk, kterého Gwen nechtěla už nikdy vidět. Zatímco on je neuvěřitelně pohledný a pochází z bohaté rodiny, její rodiče se celý rok dřou, aby dokázali splatit účty za léčbu Gwenina bratra. Zdá se, že nemohou být odlišnější – navíc mezi nimi jako bouřkový mrak visí událost, která se stala na jaře a na niž by Gwen nejraději zapomněla. Ale společná brigáda a dlouhé léto dokáží zázraky. Román plný touhy, lítosti, humoru a obtížných rozhodnutí od autorky knihy Můj život u sousedů.

Jedna jediná noc
Kyra Davis

24.8.2015
XYZ

Kasie Fitzgeraldová je spolehlivá a zodpovědná. A má těsně před svatbou. A právě to je důvod, proč ji kamarádka vytáhne na víkend do Las Vegas. Má to pro ni být poslední výkřik svobody, než se vdá. Za jednu jedinou noc se toho sice nedá příliš stihnout, ale i přesto se Kasie změní život. I když obvykle takové věci nedělá, vyspí se záhadným cizincem a jedinou její myšlenkou je, že netušila, že to může být takové… Podlehne Kasie své vášni nebo si zachová chladnou hlavu a zůstane se svým dlouholetým partnerem? Dokáže jí jedna jediná noc ve Vegas převrátit život naruby?

Dotek bouře (Merry Gentry #5)
Laurell K. Hamilton

25.8.2015
Epocha

Merry Gentryová je žena, s níž není radno si zahrávat. Pracuje pro soukromou detektivní kancelář v Los Angeles, která se specializuje na případy s nadpřirozenými motivy. A že ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, o takové případy vůbec není nouze.

Jenže Merry není jen člověk s malou příměsí kouzelné krve, která jí propůjčuje zvláštní schopnosti. Ve skutečnosti je princeznou Temného království, členkou královské rodiny, a od trůnu ji dělí jen několik krůčků. Právě intriky a úklady těch, kteří by ji rádi odstranili z nástupnictví, ji přiměly utéct do lidského světa a za každou cenu svou pravou identitu skrývat.

Poklidná léta, kdy ji ohrožovali jen zločinci a nástrahy velkoměsta, však skončila. Její tajemství bylo prozrazeno a nezbývá než se vrátit ke dvoru a čelit mocenským pletichám, v nichž sex a láska jsou jen nástroji k dosažení vyšších cílů. Zachovat si důstojnost a zůstat věrná svým citům a zásadám není snadné, když jde Merry na každém kroku o holý život…

Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, ještě před pár měsíci pracovala jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, ve faeských kopcích se probouzí zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel.

Nyní přibyl v Merryině loži Mistrál, vládce bouří. I královna Andais musí ovládnout svůj vztek a žárlivost, protože nový kapitán její stráže probudil s Merry nejen mrtvé zahrady, ale i tu nejtemnější magii, jíž se nemůže postavit nikdo, dokonce ani Mereditini nejsilnější a nejmilejší: Doyle a Frost. Pokud Merry dokáže získat kontrolu nad prastarou magií, kterou fae kdysi ovládali, může to znamenat naději pro ni a její vládu nad Říší.

Šeroprostor (Sirantha Jax #1)
Ann Aguire

30.8.2015
Fantom Print

Jakožto nositelka vzácného genu je Jaxová schopná skákat s vesmírnými loděmi šeroprostorem – neobyčejné nadání jí nedává naději na dlouhý život, zato z ní činí vysoce cenného navigátora Korporace. Pak ale dojde k havárii lodi, kterou Jaxová naviguje, a ona je obviněna ze smrti všech na palubě. Je pro ni složité se hájit, protože si na nehodu nepamatuje. Drží ji ve vězení, nutí podstupovat krutý výslech a Jaxová balancuje na pokraji šílenství. Tehdy se ale v její cele nečekaně objeví neznámý muž a nabídne jí svobodu – ne však zadarmo. March Jaxovou potřebuje, aby jemu a skupince vesmírných odpadlíků pomohla rozvrátit monopol Korporace na mezihvězdné cestování – a založit novou rasu skokanů. Jaxová vyniká v jediném – v cestování šeroprostorem, které ji nakonec zabije. Než k tomu dojde, chce si ještě trochu užít…

Skleněný trůn (Skleněný trůn #1)
Sarah J. Maas

31.8.2015
CooBoo

Srdce z ledu. Vůle z oceli. Seznamte se s nájemným vrahem.

V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.

Spáleniště: Zkouška (Labyrint #2)
James Dashner

31.8.2015
YOLI

LABYRINT BYL TEPRVE ZAČÁTEK
NALEZENÍM CESTY Z LABYRINTU TO MĚLO SKONČIT…

Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť… a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

Odpuštění (This Man #2)
Jodi Ellen Malpas

31.8.2015
XYZ

Ava O’Sheaová se nechala hýčkat pozorností okouzlujícího Jesseho Warda, užívala si rozkoš, kterou ji zahrnoval, ale zároveň cítila, že před ní něco skrývá a že ji od svého tajemství drží co nejdál. Musela ho opustit, aby přežila. Jenže Jessemu nejde uniknout. Teď je zpátky v jejím životě a připomíná jí všechno, co spolu prožili – neutuchající vášeň i bolest. Proto se Ava rozhodne, že o tomto muži zjistí pravdu. Znovu se ocitne v Panském sídle – tedy přesně tam, kde ji chtěl Jesse mít… Erotický román Odpuštění je druhý díl trilogie This Man. Od samého začátku Vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšit romantické lásky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Lucy Lillianne napsal:

    Už odpočítávám dny na Skleněný trůn 🙂
    Lucy Lillianne recently posted..Podzimně-zimní re-readingMy Profile

  2. Lili.en napsal:

    Těším se, až se mi do rukou dostane Prokletý milenec, Skleněný trůn a špatně nevypadají ani Modré hlubiny :). Taky jsem hodně zvědavá na Divotání, jelikož Šepotání za mě nic moc. Tak snad 2. díl bude lepší 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..