Three

Three_bookAutor: Kristen Simmons
Originální název: Three
Knižní série: Article 5
Díl: druhý
Žánr: young adult, dystopie, military
Věková hranice: 15+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Ember a Chase jsou odhodlaní přestat utíkat, bezpečný dům, do něhož mířili, byl srovnán se zemí. Přestože jsou zničeni z toho, že jim byla sebrána i poslední naděje, nevzdávají se a začnou hledat poslední přeživší rebely.

Ví totiž, že je to jejich jediná naděje na přežití, protože je Reformní policie hledá úplně všude. Jsou na seznamu hledaných osob jedni z nejdůležitějších a žádný z vojáků by se dvakrát nezdráhal jim prohnat hlavou kulku.

Hledají tajnou základnu rebelské organizace, kterou všichni znají pod označením Trojice. Nikdo pořádně neví, o koho se jedná, ani kde se nachází, všichni ale věří, že je Trojice už blízko k tomu, aby svrhla špatnou vládu země a nastolila opět pořádek. Jenže nic není tak černobílé…

Nakladatel: Tor Teen (EN)
Počet stran: 384 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 11.2.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 8 dní, srpen 2015, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Mám pocit, že jsem tuhle sérii vůbec nepochopila.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Došla jsem k názoru, že tuhle sérii prostě vůbec nechápu. Buď je tak dobrá a promyšlená, že ji prostě nepobírám, nebo je naprosto mimoidní a nepochopitelná. Tak či tak jsem ráda, že už ji mám za sebou a upřímně nevím, jestli bych ji vůbec někomu doporučila, protože ještě teď jsem ze všech těch odhalení a neodhalení naprosto zmatená.

Velké zklamání přichází z toho, že jsem doteď nepochopila, proč mezi sebou státy světa válčily, ani proč se pak válčilo v USA. Pochopila jsem důvod a důsledek vzniku Trojice,  odhalení a pohnutky jejích členů byly poměrně překvapivé i jejich konečné kroky.

Ve válce je bohužel mnoho obětí, mnoho smrti a bolesti, nenadálých útoků a padlých. Tady mi to ale přišlo neskutečně přehnané. Dvojitých agentů tam bylo tolik, že jsem nějak přestala sledovat dění, nových postav tam snad bylo ještě víc než v prvním a druhém díle, ti, co byli mrtví, najednou žili a ti, co měli žít a zasloužili si to, upírali jak na běžícím páse a rozhodně ne všechno bylo logicky vysvětleno a dotáhnuto do konce. Prostě mimózní až hrůza.

Vztah Ember a Chase v naší telenovele dosáhl svého vrcholu, kdy jsem já nestačila valit oči nad tím, co všechno Ember vůbec dokáže udělat a není jí to nijak proti srsti, zatímco se snad neustále ohání morálními zásadami, kterými se sama neřídí. Jediné poselství, s nímž souhlasím a o němž snad ví každý z nás je to, že nikdo není jen dobrý nebo zlý, každý v sobě máme kus toho i onoho a je jen na nás, jak s tím naložíme.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..