The Pact

ThePact_bookAutor: Karina Halle
Originální název: The Pact
Knižní série: The McGregors
Díl: první
Žánr: adult, romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Steph a Linden jsou nejlepší kamarádi už několik let, od chvíle, kdy společně s jejich kamarádem Jamesem začali pracovat za barem v Lionu. Ačkoliv jsou oba atraktivní a oba nemají o pozornost opačného pohlaví nouzi, oba cítí, že jim v životě něco schází. A proto se rozhodnou v pětadvaceti letech uzavřít pakt ohledně toho, že pokud nebudou mít do třiceti žádný pořádný vážný vztah, vezmou se.

Jak ubíhá rok za rokem, střídají se u nich milostné vzlety i pády. Třicátiny se pomalu ale jistě blíží, a i když si Steph myslí, že to byla z Lindenovy strany jen nadsázka, čím dál tím víc začíná uvažovat o tom, jestli by to mezi nimi nemohlo přeci jen fungovat. Netuší, že Linden je do ní zamilovaný až po uši pořádnou řádku let, ale nedoufá v to, že by jeho city snad mohla opětovat a rozhodně nechce zničit pouto přátelství.

Teď jsou oba v poměrně vážném vztahu a vypadá to, že jejich pakt vyšumí tak nějak do ztracena. Jenže ani jeden si nechce přiznat to, že jsou pro sebe jako stvoření a že musá zariskovat, aby mohli něco získat…

Nakladatel: Metal Blonde Books (EN)
Počet stran: 287 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 28.12.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, srpen 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Sice to bylo pomerně předvídatelné, ale i tak mi to perfektně sedlo, protože šlo o příběh vrstevníků, co se dost podobá mému životu. Skvělá oddechovka.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na knihu jsem narazila docela náhodou, když jsem si prohlížela romanticky laděné knihy na Goodreads. Vyskočil na mě tenhle kousek a po přečtení anotace jsem věděla, že ji musím zkusit. Mám prostě slabost pro příběhy, kdy se do sebe zamilují nejlepší přátelé… nevím ani proč, protože jsem se nikdy v podobné situaci neocitla.

Karina Halle je známá především svými sériemi Experiment in Terror a The Artist Trilogy, ani jednu jsem nečetla, ačkoliv je moje kamarádky mají dost rády. Jak už můj stručný souhrn na začátku napovídá, zápletka knihy je poměrně jednoduchá a taky docela dobře předvídatelná, i když samozřejmě autorka dokáže pěkně překvapit. Co se mi ovšem líbilo ze všeho nejvíc je to, že se mi do rukou konečně dost pěkně hot příběh, v němž bylo autorům víc než 25 let! Juchůůůů!

Řeknu vám, že se mi už docela začínají zajídat všechny ty děsně hot new adult knihy, co jsou pořád na jedno brdo a všem hrdinům je tak od 20 do 25, ale málokomu je nad 25. Až tady! Tady je dokonce hrdinům 26, 27, 28, 29, 30 až 31. Bingo! A přestože je děj knihy jedno velké klišé, užívala jsem si to od začátku do konce. Konečně jsem si totiž mohla říct, že jsem na tom skoro stejně jako oni. Ať už se to týkalo nekonečných kolotočů špatných schůzek, pracovních lapálií nebo nepochopení ze strany rodičů… viděla jsem občas svůj život. Samozřejmě je kniha taky parádně žhavá, až se mi z ěkterých scén orosily brýle (dělám si prču).

Rozhodně The Pact doporučuju. Je to jeden z těch kvalitnějších kousků, co slupnete jako malinu a budete chtít brzy něco podobného. Vůbec bych se nezlobila, kdyby kniha vyšla v češtině.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..