HIM

HIM_bookAutor: Sarina Bowen, Elle Kennedy
Originální název: HIM
Český název: On
Knižní série: HIM (On)
Díl: první
Žánr: new adult, m&m romance, erotika
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Jamie nikdy nepochopil, proč se s ním ze dne na den přestal bavit jeho nejlepší kamarád, s nímž trávil všechna léta na hokejovém táboře. Už jsou to čtyři roky a i když si myslel, že se s tou ránou vyrovnal, když Wese uvidí na hokejovém šampionátu, všechny vzpomínky se v něm zase probudí. Sice se zase usmíří, ale Jamie ví, že to už nikdy nebude jako dřív. Jaké je jeho překvapení, když se Wes v létě objeví na stejném táboře, na němž Jamie poslední čtyři roky dělá trenéra.

Wes se celé čtyři roky trápil tím, že využil své slabé mysli a svého nejlepšího kamaráda svedl k něčemu, co pro Wese znamenalo daleko víc, než by tehdy Jamie chápal. Celou dobu se na něj snažil nemyslet, ale když ho uviděl na šampionátu, věděl, že musí vše napravit. Po skončení turnaje se ale rozhodl, že zkusí být trenérem na táboře, který pro něj znamenal nejšťastnější léta v životě. Nečekal ovšem, že ho city k Jamiemu zavalí daleko víc než kdysi a že by je snad jeho nejlepší kamarád mohl opětovat…

Nakladatel: Rennie Road Books (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 276 (EN), 326 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 28.6.2015
Vydání v ČR: 28.8.2019

Datum četby: 5 dní, červenec 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo naprosto hot a boží… a orosily se mi z toho brýle… a jeden moment se mi zdálo, že jsem sama gay… tyjo…. mindblown!

Oficiální stránky Sariny
Oficiální stránky Elle

Můj názor: Na tuhle knihu jsem se ohromně těšila od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že vyjde. M&M romancí je málo, kvalitních ještě méně, ačkoliv tento trend se v posledních rocích začíná dostávat do všech žánrů, new adult nevyjímaje. M&M romancí jsem upřímně moc nečetla, ale z yaoi v manze a anime jsem už zvyklá na kde co, takže jsem se nijak nepozastavovala nad tím, že bych si měla číst homosexuální romanci.

Když jsem viděla, že se na psaní knihy podílela i Elle Kennedy, která mě naprosto dostala svými knihami o hokejistech, věděla jsem, že tohle bude pořádně hot jízda. O to lepší bylo zjištění, že i tady se opět dočkáme hokejové tématiky. Dva vypracovaní hot hokejoví týpci, co víc si přát?

Trochu jsem měla obavy, jak si autorky s homosexuální tématikou poradí, ale jakmile jsem se začetla, věděla jsem, že jsem měla strach úplně zbytečně. Bylo to naprosto boží od začátku do konce. Erotické scény na jedničku, romantické a emočně drsné chvíle stejně tak. Moc se mi líbilo, jak si s celou zápletkou poradili.

Akorát se musím přiznat, že jsem si chvíli připadala, jako bych sledovala nějaké gay porno (a to jsem dosud žádné neviděla), takže pro slabší nátury tahle kniha nejspíš nebude. Na druhou stranu by bylo fajn dostat konečně  české kotliny i nějakou hot homosexuální romanci. Přece jenom snad nejsme tolik prudérní jako Američani a rozhodně by si tohle téma našlo čtenáře nejen u homosexuálů ale i u heterosexuálů. Ruku na srdce, všichni jsme přece zvědaví a neříkejte, že ne.

Za mě tedy plný počet, ještě teď je mi z toho horko. Už se nemůžu dočkat třetího dílu Off-Campus a HIM byla jen další úžasná lákačka. Jamie i Wes byli naprosto kouzelní a tak trochu mi připomínali některé z mých gay kamarádů, protože jeden byl sympatický smíšek a druhý zase méďa bručoun, oba k umačkání.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

8 Responses

  1. Viki napsal:

    Ja mám k tomuto typu kníh myslím si dobrý prístup no nikdy som ich nevyhľadávala a okrem typických YA contemporary kde autorky radi srtkajú gayov na pozíciu BFF. Nedávno som však prečítala In the middle of somewhere – zaujala ma anotácia a musím povedať, že som bola VEĽMI príjemne prekvapená a skutočne si čítanie užila (odporúčam!) takže idem tomuto hneď dať šancu.
    Viki recently posted..How we crumble #2My Profile

  2. AnetKej napsal:

    Knihu jsem na doporučení přečetla a je naprosto úžasná. Moje první myšlenka po dočtení bylo „Ještě!“. Zbožňuju tuhle knihu. 😀 🙂

  3. Kika napsal:

    Kde by som si knihu mohla prečítať? A bude preložená? 🙂

  4. Mary napsal:

    Chtěla bychh se zeptat kde se dá sehnat série Him, mám serii WAGs ale nechcese mi to číst v podstatě od přotředka děje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..