Filmová recenze: Krycí jméno U.N.C.L.E.

Na tenhle film jsem se těšila už od chvíle, kdy jsem viděla první trailer. Originálně je to tedy spíše seriál, ale na jeho základě pak vznikly knihy i komiksy, tak snad nebude vadit, že sem hodím recenzi. Je to totiž naprosto boží kousek!

KryciJmenoUNCLE_posterRežie: Guy Ritchie
Scénář: Scott Z. Burns, David Campbell Wilson
Kamera: John Mathieson
Hudba: Daniel Pemberton
Hrají: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant, Jared Harris, Luca Calvani, Sylvester Groth, Christian Berkel, David Beckham, Hugh O’Brien, Jd Roth-round

Ocitáme se v první polovině šedesátých let, kdy je studená válka mezi Spojenými státy a Ruskou federací na svém vrcholu. Agent Solo pracuje pro CIA, agent Kuryakin zase pro KGB a většinou stojí na opačných stranách, tentokrát se ale budou muset spojit na nejdůležitějším úkolu své kariéry.

Musí překazit plány mezinárodní zločinecké organizace, která chce přinést svou vlastní jadernou bombu, aby tak rozvířila už tak dost napjaté vody. Dvojice agentů má jediné vodítko, dceru zmizelého německého vědce, jehož unesli, aby jim jadernou bombu sestavil.

Na zabránění katastrofy jim nezbývá příliš mnoho času…

Hezounek Henry Cavill a hezounek Armie Hammer? No samozřejmě že na to půjdu do kina! Jsem jenom ženská… co ráda kouká na hezké chlapy v kině. Nevěděla jsem, co tak úplně čekat, ale musím říct, že hned od prvních minut jsem věděla, že se mi film bude hodně líbit.

Výborné retro v podobě módy i hudby, přesně ten typ humoru a narážek, co mi přesně kápne do noty, ideální kombinace na skvělý film. Vzájemné scény Cavill s Hammerem byly naprosto skvělé, nehledě na to, že jsem nevěděla, na kterého z nich mám koukat víc.

Alicia Vikander mě velice příjemně překvapila, po celou dobu filmu jsem si říkala, že ji odněkud znám, ale až doma mi došlo, že jsem ji viděla v Sedmém synovi. Elizabeth Debicki byla taky skvěle zabijácká a o Hughu Grantovi nemluvě. Doufám, že bude druhý díl, protože konec tomu skvěle napovídá…. mohl by být dřív než později, abych se zase mohla v kině kochat hezouny a ještě se u toho pořádně smát.

Krycí jméno U.N.C.L.E. je takovou retro směcicí Kingsmanů a Kick-Assu s krapítkem arogance posledního filmového Sherlocka Holmese. Skvělá móda, skvělá hudba, skvělý vtip. Doporučuju všemi dvaceti!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Na filmu jsem byla včera a také ho doporučuji všemi dvaceti! 🙂 Trochu jsem se ze začátku obávala, co to bude a jestli se mi to bude líbit, ale bylo to senzační. Za mě je to nejlepší film, na kterém jsem byla letos v kině. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..